@GK1980 Πήρα
αυτόν, αλλά έχε κατά νου πως έχει ήδη κυκλοφορήσει και ο v2 - για τον οποίο δεν έχω άποψη μα, αν είναι σαν τον πρώτο, τον θέλω! Έχει top fill (απαραίτητο πια
) αλλά για γεύση δεν ξέρω. Ο "παλιός", πάντως, είναι σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή.
Να σημειώσω πως... με γκαντέμιασα: πάνω που σου είχα πει πως δεν είχα διαρροές, χθες με παίδεψε και χρειάστηκε να αλλάξω βαμβάκι. Και αυτή τη φορά δεν μου έκατσε τόσο καλά - πρέπει να παίξω λίγο με την ποσότητα, μου έδωσε ψιλο-καμμένο, ενώ το ίδιο ΔΕΝ είναι ορατά καμμένο. Ακόμα και έτσι, η γεύση του βαράει στα αυτιά Τρίτωνα και είναι σε περίπου ίδια επίπεδα με Ατλαντίδα. Απίθανος λέμε!
@valsam Θα διαφωνήσω στο ότι το iStick θα σου φανεί περιορισμένο πολύ-πολύ σύντομα. Δεν έχω την εμπειρία των παιδιών, ασχολούμαι μόλις 2 μήνες με το χόμπι, αλλά ήδη έχω σκάσει μπόλικα χρήματα και έχω πειραματιστεί πολύ για να βρω αυτό που θέλω. Θα σου εξηγήσω τη λογική μου - και το γιατί αξίζει να σκάσεις ΛΙΓΟ παραπάνω από ό,τι σκέφτεσαι - για να είσαι οκ.
Το iStick 30W θα σε βγάλει άνετα με ατμοποιητές μέχρι τα 30W. Θεωρητικά. Πρακτικά, μόλις το πάρεις θα αρχίσεις να βλέπεις μηνύματα του στυλ "καλό είναι να μην σπρώχνεις πολύ την μπαταρία σου", "παίρνεις μοντάκι στα X Watts για να ατμίζεις στα X/2 Watts" κ.λπ. Αυτό δεν στο λέω εγώ: το είδα να λέγεται από πιο έμπειρους ακόμα και εδώ, στο e-kapnisma.
Επιπλέον, αν παίξεις σε sub-Ohm καταστάσεις, όχι μόνο δεν θα μπορείς να σπρώξεις τους ατμοποιητές / τα στησίματα των RTAs που θα έχεις ως τότε "όπως πρέπει" (όπως θα σου πει και η Petra), αλλά επιπλέον θα σου θέλει φόρτιση κάθε 2-3 ώρες. Όχι και ό,τι καλύτερο.
Όσον αφορά στον ατμοποιητή, και αφού θέλεις επισκευάσιμο πια, υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές. Υπάρχει, όμως, και μια παράμετρος που εμένα μου σπάει τα νεύρα: το ξαναγέμισμα. Εγώ θέλω μια λύση που από τη μια να είναι καλή σε όλα, από την άλλη να μην σε σκοτίζει κάθε μισή ώρα. Ο Goblin και ο Goblin Mini, που αναφέρθηκαν, ανοίκουν στη "νέα γενιά RTAs" που είναι κατασκευασμένοι με έμφαση σε Sub-Ohm καταστάσεις. Αυτό θα πει πως έχουν πολύ περιορισμένο χώρο στο Deck τους, ώστε να μην είναι εύκολο να πιάσεις από 1Ohm έως 2Ohms χωρίς να αναθεματίζεις τα μέτρα σύρματος που θα έχεις φάει προσπαθώντας "να σου κάτσει": χρειάζεσαι περισσότερες "σπείρες" στο coil σου, που θα πρέπει να τοποθετήσεις με απόλυτη ακρίβεια και συμπυκνώσεις σε ελάχιστο χώρο, χωρίς να ακουμπά κάτω, χωρίς να ακουμπά στα decks, χωρίς να ακουμπά στην "καμινάδα" τους. Ο Goblin μου έβγαλε την πίστη σε αυτό και τελικά δεν το κατάφερα (μα είμαι noob). Ο Mini λένε πως είναι λίιιιγο καλύτερος, μα και πάλι, θα τον απέφευγα. Bonus πως μιλάμε για ατμοποιητές σχεδιασμένους, όπως είπαμε, κυρίως για Sub-Ohm καταστάσεις, που θα πει "ρουφάνε υγρό σαν να είχαν διαρροή" (ακόμα και όταν ΔΕΝ έχουν). Πρόβλημα; Ο απλός χωράει ΜΟΝΟ 2ml, που θα πει πως θες-δεν θες, θα πρέπει να τον ξαναγεμίζεις κάθε μισή ώρα αν είσαι chain vaper. Ή και συντομότερα.
Εγώ, όπως είδες, πρότεινα σε άλλο παλικάρι τον Goliath, που μου βγήκε κορυφή. Αν δεν θέλεις αυτόν, και αεράτες τζούρες, μπορείς να δεις και όλα τα Kayfun-ο-ειδή, αν και προσωπικά θα σου πρότεινα κάτι σε στυλ Lemo 2 / Billow / Zephyrus. Τους έχω δοκιμάσει; Όχι. Αλλά έχουν "ρυθμίσιμο" αέρα, που θα πει πως "μπορείς να τους ρυθμίσεις και σε σφιχτές τζούρες", καθώς και θετικότατα σχόλια από τους περισσότερους από τους εκατοντάδες κατόχους τους. Ομοίως ο Subtank, που τον έχω μα δεν πρόλαβα ακόμα να τον στήσω - αν και πολλοί ήδη τον θεωρούν ξεπερασμένο σε sites του εξωτερικού, για λόγο που δεν έχω καταλάβει. Γενικά, "κοίτα για κάτι τέτοιο": 3-4ml χώρο υγρού, "ελεύθερα ρυθμίσιμη" ροή αέρα και deck που να σου επιτρέπει να τους στήσεις σχετικά εύκολα και στο 1Ohm και στο 1,5Ohms. Και, φυσικά, σχετικά εύκολο γέμισμα.
Για μοντάκι, εγώ θα σου έλεγα να δεις προς το νέο VTC Mini, που έχει πολύ καλά specs για την τιμή του, αν και ακόμη δεν είναι αρκετά δοκιμασμένο. Λίγο πιο πάνω σε κόστος από το iStick 30W, και ναι, θα χρειαστείς και πρόσθετη μπαταρία και φορτιστή, μα θα μπορείς να το τρέχεις στα... διπλάσια Watts, υποστηρίζει TC και γενικά θεωρείται "άλλη κατηγορία". Πολύ καλό (λένε πως) είναι και το IPV D2, αλλά προσωπικά ακύρωσα την παραγγελία του διότι δεν έχει stepdown ("δεν μπορεί να λειτουργήσει 100% σωστά σε χαμηλά Ohms", αν το έχω καταλάβει καλά).
Το κόστος για τα παραπάνω θα σου ανέβει +10 / +30 ευρώ, αλλά θα είσαι καλλυμένος για μήνες. Εγώ ξεκίνησα με iStick 30W και Ατλαντίδα και βρέθηκα να ψάχνω upgrade στο πρώτο δίμηνο. Θα σου πρότεινα το iStick; Ναι, αν δεν μου άδειαζε η μπαταρία με την Ατλαντίδα σε 2-3 ώρες, αν ήξερα πως μπορώ να τρέχω διπλό coil στα 25Watt συνεχώς χωρίς να το νιώθω να ψήνεται στο χέρι μου, αν δεν είχα λίιιιιγο μεγαλύτερες απαιτήσεις. Προσωπικά, το σκέφτομαι να πάρω και δεύτερο (!) για "χαλαρές καταστάσεις ενώ είμαι έξω από το σπίτι". Αλλά για να τα έχω και τα δυο μαζί μου, φορτισμένα. Αλλιώς... Δεν τη βγάζω καθαρή πάνω από πεντάωρο.
Τονίζω, βέβαια, πως είμαι νουμπάς και όλα τα παραπάνω είναι η άποψη κάποιου (εδώ είναι η φάση που μιλάω για τον εαυτό μου σε τρίτο πρόσωπο) που απλά έπεσε με τα μούτρα στο vaping εδώ και, περίπου, 2-3 μήνες. Έχω ήδη καμιά δεκαριά ατμοποιητές, μόλις έφτασε στο ταχυδρομείο το Sigelei 150W TC που καβάντζωσα "ως upgrade", και είμαι άτομο που ναι μεν "είναι πειραχτήρι", μα θέλει ό,τι κάνει να οδηγεί σε λύσεις, ΟΧΙ σε συνέχιση του "πειράγματος" στον αιώνα τον άπαντα. Αν είναι να ξαναστήνω τον κάθε ατμοποιητή μου κάθε μέρα, δεν θα έχω χρόνο για άλλα πράγματα. Προτεραιότητες. Θέλω μεν "να τον στήνω εγώ όπως θέλω", αλλά μια φορά στις 3-4 μέρες βρε παιδί μου, ή και στην εβδομάδα. Και να τον ξαναγεμίζω μια-δυο φορές τη μέρα (σημείωση: χρησιμοποιώ 2-3 παράλληλα). Όχι κάθε μισή ώρα. Αν θεωρείς πως ταυτίζεσαι με αυτές τις απόψεις... Ξέρεις