Πολύ καλές τιμές , είναι να πάω το Πάσχα Αγγλία.Θα με ενδιέφερε κι εμένα να ξερω αν μπορώ να τις περάσω στις αποσκευές.
Μιας που τελικά φαίνεται να μην εξαρτάται πρακτικά από τη μεριά της Ελλάδας, αφού ο έλεγχος θα γίνει στο εξωτερικό, έστειλα ερώτηση σε αρκετά αεροδρόμια και αερογραμμές (Gatwick, Manchester, Stansted, Heathrow, Edinburgh, Liverpool, Newcastle, Birmingham, Aegean, Easyjet, British Airways, Ryanair).
Hi,
I would like to confirm that the transportation of diluted Nicotine (at UK's legal limit of 7.2%) is allowed in the hold baggage, for flights within the EU.
My intention is to travel with 5 litres for personal use (DIY e-liquid for Vaping), well sealed and packaged.
Thanks in advance
Σχεδόν όλα τα αεροδρόμια που απάντησαν (Edinburgh, Liverpool, Newcastle, Manchester) παρέπεμψαν στους κανονισμούς της εκάστοτε αερογραμμής. Μόνο το Gatwick απάντησε πως "τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα υγρά τους πρέπει να είναι στις χειραποσκευές σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου μεταφορών" (αλλά πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος γενίκευσε εσφαλμένα, καθώς η μόνη οδηγία που μπορούσα να βρω αναφέρεται σε μπαταρίες).
the UK’s Civil Aviation Authority (CAA) prohibits the transportation of electronic cigarettes in checked-in baggage, due to the volatility of their lithium-ion batteries. They must be carried in hand luggage
Από αερογραμμές, η Ryanair μου απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, η British Airways ότι δε γνωρίζει και να δοκιμάσω να πάρω τηλέφωνο (=βαριούνται να το ψάξουν) και από την Aegean περιμένω.
Οπότε το συμπέρασμά μου είναι ότι ρεαλιστικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα.