Ας καταθέσω και εγώ την άποψή μου - έστω και αν είμαι απο τους τελευταίους που αγόρασαν τον Nautilus 2, αφού πλέον θεωρείται παλιός.
Συγκρίνοντας πάντα με τον Opus της Nobacco που έχω εδώ και καιρό :
1. Πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση ο Nautilus 2, της τάξεως του 300% περισσότερη απο τον Opus. Όσο και άν άλλαζα ρυθμίσεις airflow, wattage, υγρά και αντιστάσεις ο Nautilus 2 καταναλώνει σταθερά τουλάχιστον 3πλάσιο υγρό απο τον Opus. (αντιστάσεις 0,7 και 1,8 στον Ναυτίλο, ενώ στον Opus 1,2 Ω). Κουράστηκα να τον ξαναγεμίζω και να βλέπω τα υγρά μου να τελειώνουν σε χρόνο dt. Ωραίες και μεγαλύτερες οι αντιστάσεις του Nautilus, ωραία και σε μηδέν χρόνο καταναλώνουν τα υγρά.
2. Δίνει διαφορετική γεύση απο τον Opus σε παρόμοια watt, όμως δεν είναι καλύτερη κατα την γνώμη μου. Πολύ μικρές εώς καθόλου διαφορές την γεύση και σε πολλές περιπτώσεις χειρότερες γεύσεις απο τον Opus.
3. Ωραίο design όμως απο άποψη ποιότητας μετάλλων ο Opus έχει πλεονέκτημα.
4. Δέν συνάντησα κανένα πρόβλημα με την αλλαγή αντίστασης, ούτε με την πλήρωση υγρού, πιστεύω οτι οι δυσκολίες που αναφέρθηκαν για τον Nautilus 2 με διαρροές υγρού κ.α είναι θέμα εξοικείωσης.
Εν ολοίγοις στην σύγκριση Opus - Ναυτίλος 2, σημειώσατε 1. Ο Ναυτίλος θα μείνει στην κάβα μου για να δοκιμάζω υγρά και να έχω πληρέστερη εικόνα για το πώς μπορεί να κυμαίνεται η γεύση ενός υγρού.