Με τους δύο ναυτίλους 2 που έχω, εδώ και έξι μήνες, δεν έχω πρόβλημα διαρροών, εκτός από τις πρώτες 2-3 βδομάδες που ήμουν αρχάριος στο άτμισμα γενικώς (ξεκινώντας το με τους ναυτίλους 2), οπότε κάποιο υγρό έβγαινε από τις οπές του δαχτυλιδιού του αέρα. Απλώς, έμαθα να βιδώνω σφιχτά (με τα δάχτυλα) την αντίσταση στη βάση. Ίσως μετά να έστρωσαν και τα λάστιχα! Και δεν αφαίρεσα ποτέ κανένα, ούτε και τα άλλαξα μέχρι τώρα. Ούτε και τον αναποδογυρίζω για την τελευταία περιστροφή του βιδώματος της πανοπλίας (κάτι που έκανα στις αρχές για την γνωστή εκτόνωση αέρα).
Αλλά στην πορεία είδα ότι υπήρχαν μερικές κακοφτιαγμένες αντιστάσεις και έμαθα να τις πετάω αμέσως, για να μην καταστρέψω τα σπειρώματα της καμπάνας/"πανοπλίας" του ναυτίλου 2. Τις καταλαβαίνω από το γεγονός ότι η "πανοπλία" του δεν βιδώνει "γλυκά", χωρίς "τραχύτητα" κατά το βίδωμά της. Αν την ζορίσετε να βιδώσει, θα βιδώσει τελικά, αλλά μπορεί να έχετε διαρροές από το κάτω μέρος της πανοπλίας εκεί που βιδώνει στη βάση. Το θέμα είναι ότι τότε ίσως να έχετε χαλάσει μόνιμα την καμπάνα (την στεγανότητα των σπειρωμάτων της) και θα πρέπει να αγοράσετε καινούργια.