Το top cap βγήκε τελικά. Με λίγη προσπάθεια βγήκε. Το δοκίμασα ξανά καμιά 10αριά φορές με αλεπάλληλα βάλε βγάλε και όλα καλά. Μάλον δεν είχαν κάτσει τα o-rings ή δεν είχαν μαλακώσει ακόμη.
Στην ουσία τώρα, αν και μόλις 3η μέρα και έχοντας κάνει μόνο 3 στησίματα, Kanthal 27ga σε 3mm πυρήνα 5 σπείρες 1ohm, kanthal 28ga 2,5mm πυρήνας 6 σπείρες και SS316L 28ga σε 2,5mm πυρήνα, δεν μπορώ να κρατηθώ και θα γράψω την γνώμη μου. Όλες αυτές τις ώρες, τον ατμίζω συνέχεια. Αργά χθες το βράδυ, τον είχα δίπλα δίπλα με Phenomenon και τράβηξε ως πολύ αργά η κόντρα.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
-- Φινίρισμα
-- 2ml
-- Κατανάλωση ελαφρώς αυξημένη
ΘΕΤΙΚΑ
-- Αέρας/αίσθηση τζούρας
-- Γεύση
-- Χτύπημα
-- Τροφοδοσία
-- Εξαιρετικό Drip Tip
-- Τιμή (με τα δεδομένα της αγοράς, όχι ότι συμφωνώ για τα 150άρια και τα 200άρια...)
-- Εργονομία
-- Παιχνιδιάρικο deck, επιτρέπει πολλά...
Και δυο λόγια, πιο αναλυτικά.
Αρχικά με ξενέρωσε το φινίρισμα των κομματιών. Σημάδια πάνω στο SS, αγυάλιστα σημεία και μια αίσθηση βιασύνης ή προχειρότητας. Όταν ήρθε η ώρα του στησίματος, χωρίς να είναι το πιο εύκολο deck του κόσμου (όχι ότι είναι δύσκολο..) , άρχισε να με κερδίζει η σχεδίαση του deck που πραγματικά είναι εκπληκτικό για τους παιχνιδιάρηδες που θέλουν να κάνουν πολύπλοκα στησίματα, διπλές αντιστάσεις κλπ. Θέλει αρκετό χρόνο, όρεξη και φαντασία για να εξαντλήσεις το στήσιμο του Calix. Στα δικά μου, κλασσικά στησίματα, όλα έγιναν πανεύκολα και απροβληματιστα. Στην τοποθέτηση βαμβακιού σε καθοδηγεί ο Calix από μόνος του. Μια χαρά. Πριν καν ατμίσω και παρατηρώντας την καμπάνα του, το σχήμα της, τις διαστάσεις της, ειλικρινά είχα πολλές προσδοκίες για καλή γεύση.
Πρώτο άτμισμα και η αντίδραση ήταν ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Τι είναι τούτος ωρέ? Πολύ ωραίο ατμιστικό αποτέλεσμα. Ο συνδιασμός της γεύσης, της αίσθησης τζούρας με τον καταπληκτικό για μένα αέρα της, συν τις πολύ εργονομικές διαστάσεις του ατμοποιητή, προσφέρουν ατμιστική ηδονή.
Ο αέρας του είναι εκπληκτικός παιδιά. Σφίγγει πολύ και γίνεται καθαρά τσιγαρίσιος στην 1 τρύπα, θυμίζει πολύ Phenomenon στις 2 τρύπες και με όλο το airflow ανοιχτό, κάνεις άνετες τσιγαρίσιες. Τέτοια αίσθηση τζούρας, σπάνια συναντάς. Για τα δικά μου γούστα, μαζί με τον Phenomenon έχει την καλύτερη τζούρα. Πολύ καλή και ζυγισμένη γεωμετρία σε όλα του!!! Να πω ότι κατέληξα, την περισσότερη ώρα, να ατμίζω και με τις 3 τρύπες ανοιχτές.
Η κατανάλωσή του, μου φάνηκε ελαφρώς αυξημένη. Πολύ περισσότερη από Phenomenon και ελαφρώς από Cloud One. Βέβαια την μέτρηση της κατανάλωσης, δεν την έκανα με επιστημονικές μεθόδους. Εποπτικά περισσότερο. Ίσως λοιπόν να μην είναι μέτρηση κατανάλωσης αυτά που γράφω αλλά αίσθηση κατανάλωσης περισσότερο. Πάντως, τα 2 ml που μας επέβαλαν οι άχρηστοι, με ξενερώνει απίστευτα!!! Δεν φταίει ο Calix, φταίνει οι τζιτζιφιόγκοι που πήραν αυτή την απόφαση. Οι αστείρευτες λεξοπλαστικές μου ικανότητες, όταν πρόκειται για βρισιές ειδικά, στερεύουν με την πάρτυ τους.
Πάμε στο θέμα της τροφοδοσίας. Πάρα, μα πάρα, μα πάρα πολύ καλή. Ρύθμιση υγρών με την κλασσική περιστροφή της καμπάνας. Έπαιξα πολύ κατά την διάρκεια του ατμίσματος με το πείραγμα της ροής των υγρών. Η ανταπόκριση ήταν άμεση, αρκεί να έχεις την εμπειρία να νιώθεις τον ατμοποιητή σου. Για μένα και εδώ υπερτερεί του Cloud One, την τροφοδοσία του οποίου θεωρώ μετριότατη όπως και την γεύση του.
Γεύση, γεύση, γεύση !!!! Σε σκληρό μπράντιφερ με τον Phenomenon, δεν θα πω ότι τον περνάει αλλά είναι τόσο κοντά που είναι άκρως τιμητικό. Για να είμαι ειλικρινής, στις πρώτες τζούρες, είχα την αίσθηση ότι υστερεί αρκετά σε σχέση με τον Phenomenon ή τον GT3 ή ακόμα και από τον Kayfun v5. Όσο όμως περνούσε η ώρα, τόσο έμενα με το στόμα ανοιχτό. Λοιπόν, η γεύση του Calix είναι ΠΑΡΑ πολύ καλή με αναλυτικότατους τόνους κατά το άτμισμα.
Προσπερνώ το θέμα του Top Cap, το οποίο ήθελε λίγο χρόνο μέχρι να κάτσουν/μαλακώσουν τα o-rings και λέω ότι, το refill του είναι παιχνίδι. Γεμίζει πάρα πολύ εύκολα. Διαρροές είναι άγνωστη λέξη. Συν του ότι δεν έχει θέμα με το είδος του μπουκαλιού. Άν θα είναι μικρή ή μεγάλη η μύτη του μπουκαλιού. Γεμίζει για πλάκα και αφήνει τεράστιους χώρους.
Το χτύπημά του επίσης, είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Το Drip Tip του επίσης , μου άρεσε πάρα πολύ!! Θα μου πεις , σιγά τα ωά... Ο καθένας βάζει οπουδήποτε το drip tip της αρεσκείας του. Σωστό !!! Πάντως το μαμά, είναι εξαιρετικό.
Η ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ
Λοιπόν, ο Calix v3 μπαίνει στους δικούς μου BIG 4 και αφήνει πάρα πολλούς, αν όχι στο συρτάρι, γιατί δεν φέρομαι άσπλαχνα στα παιδιά μου, τουλάχιστον σε δεύτερο πλάνο.
Μαζί με Phenomenon Lite, Kayfun V5, Taifun GT3, o Calix v3 μπήκε στην κλειστή αυτή ομάδα των διαμαντιών (όλοι original).
Πιθανώς να μπει και ο Hussar με τον Skyline, όταν με το καλό φτάσουν (κλώνοι δυστυχώς). Τον Skyline τον έχω δοκιμάσει σε φίλο και μου άρεσε. Βέβαια, η τόσο μεγάλη διαφήμισή του κάπου με έχει προβληματίσει, γιατί εγώ δεν τον είδα καλύτερο του Kayfun v5, του οποίου είναι πασιφανέστατο αντίγραφο φυσικά...
Σχολιάζω επίσης το γεγονός ότι, μου κάνει εντύπωση η μικρή κίνηση του νήματος του Calix v3. Όπως αντίστοιχα, μου είχε κάνει εντύπωση η μικρή κίνηση του Taifun GT3. Όπως μου είχε κάνει περισσότερη εντύπωση, στο νήμα του Kayfun v5, ο οποίος είναι ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΑΡΑ, η προσπάθεια απαξίωσης του και η προσπάθεια με το ζόρι να πειστούμε ότι όλοι οι v5 είχαν προβλήματα διαρροών και ήταν προβληματικοί.
Όπως επίσης με προβληματίζει ο πανικός με τον Cloud One. Έχω τον v2 και είναι μια χρυσή μετριότητα στους περισσότερους τομείς. Σχεδιασμένος με λάθος αέρα και μέτριότατη γεύση. Η διαφημισμένη του τροφοδοσία, δεν με βρίσκει να συμφωνώ. Μετριότατη τροφοδόσία. Παρόλα αυτό το hype, στα ύψη. Τι να πω, ίσως με τον V3 που έχει ξανασχεδιαστεί ο προβληματικός αέρας του, να μιλάμε για έναν πολύ καλό ατμοποιητή.
Κλείνοντας και προσπαθώντας να μεταφέρω την όποια μικρή εμπειρία μου, στους φίλους συνατμιστές του forum, θα πω ότι ο Calix είναι ένα μικρό διαμάντι. Μην τον υποτιμάτε.
Αξίζει να τον δοκιμάσετε τουλάχιστον.