Χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα, τι γράφτηκε το Σ/Κ σε αυτό το νήμα, Και βλέποντας αποσπασματικά το βίντεο του Σαββάτου ( λόγω που τσαντίστηκα με σχόλια που διάβαζα) έχω να πώ τα εξής:
Υπάρχουν 21 άτομα που έλαβαν μια πρωτοβουλία, να αποκτήσει η ατμιστική κοινότητα "φωνή".
Αυτή η φωνή έιναι δική μου και ολών των ατμιστών ,έιτε έιναι μέλη του Συλλογου έιτε όχι.
Το να συμμετέχει κάποιος ή όχι και πότε θα πάρειτην απόφαση έιναι καθαράδικιά του επιλογή.
Αν θα συμμετάσχει τώρα ή του χρόνου, δεν θα χαθεί κανένα τράινο, ούτε θα είναι κανένας ριγμένος.
Τα ιδρυτικά μέλη έκαναν όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονταν για να ξεκινήσει το όλο εγχείρημα. Και έιναι αυτοι που με κόστος τον προσωπικό τους χρόνο ( το ελάχιστο) έιναι έτοιμοι να μας λύσουν κάθε απορία.
Το αν κάποιος να διαφωνεί με το όλο εγχείρημα, δεν έιναι κατακριτέο. Ομοίως και με όποιον συμφωνέι.
Με εάν, εφόσον, ίσως, αφού, για μένα είναι δικαιολογίες. Δικαιολογίες είτε συμφωνέις έιτε διαφωνείς. Δεν σου αρέσουν αυτά που ευαγγελιζονται τα ιδρυτικά μέλη? Βάλε ψηφοφορία και άλλαξέ τα. Δεν θές να ασχοληθέις? Μην ασχολιέσαι καθόλου. Θές να ασχοληθέις? Υποστήριξε. Σου αρέσουν αυτά που ακούς? Εμπλούτισε προτάσεις.
Βάλε τον εαυτό σου να σκεφτεί, αφού έιμαι σε σύλλογο γονέων, σύλλογο μηχανών, σύλλογο ομάδας σύλλογο χωριού κ.α, τί εξυπηρετούν? Γιατί υπάρχουν? Γιατί έιμαι μέλος? Τι σημάινει Σύλλογος? Θέλω να ασχοληθώ η όχι?
Για μένα ο Σύλλογος Ατμιστών δεν έιναι ούτε μόδα, ούτε θα με κάνει καλύτερο από τον διπλανό μου. Θέλω να ασχοληθώ γιατί θέλω να αλλάξουν διάφορα στραβά.