vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

286 επισκέπτες, 6 χρήστες
vasim, Duck76, maprix, Buliwyf, Πολυκράτης, kkoumas

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ


Google (site search)   

    

Αναζήτηση vaping

    
   

Οι τιμές των υγρών ΠΦ και ΜΦ (προ φόρου / μετά φόρου)

Αποσυνδεδεμένος agialas

  • αδέσποτος
  • ***
  • 700
  • Φύλο: Άντρας
όπως πάει θα γίνει ότι έγινε πριν 100 χρόνια θα πανε τα υγρα μπομπες συννεφο..  :laugh1:  :laugh1:   
Το 1917, ψηφίστηκε η ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ


Αποσυνδεδεμένος mindtrapper

  • ****
  • 1374
  • Φύλο: Άντρας
Δεν έχετε καταλάβει ακόμα μερικοί την διαφορά που υπάρχει ανάμεσά σε εισαγωγέα/παραγωγό και σε απλό πωλητή λιανικής. Από 1η Μαρτίου που δεν θα μπορεί να ξεφύγει κανείς με παλιό στοκ ελάτε να πούμε πάλι ότι μερικά μαγαζιά δεν ανέβασαν τιμές και να τα προτιμάμε.

Αποσυνδεδεμένος camber

  • *****
  • 3892
  • Φύλο: Άντρας
    • camber
Έτσι ακριβώς. Υπάρχουν όμως παραγωγοί και εισαγωγείς που σε κάποια υγρά έχουν απορροφήσει εντελώς την αύξηση και σε κάποια άλλα μερικώς.
Το μέλλον θα δείξει για πόσο θα κρατήσουν τις παλιές τιμές.

Αποσυνδεδεμένος caros

  • *****
  • 1715
  • Φύλο: Άντρας
Να επαναλάβω και εγω ότι υπάρχουν ακομη μαγαζια που πουλουν με τις παλιές τιμες και καλο θα ήταν να ψάχνονται οι συνατμιστες για τη καλύτερη τιμή. Πολύ χρήσιμο το νημα αν εξελιχθει σε ενα μέρος οπου θα αναφέρονται οι πιο συμφέρουσες τιμες σε υγρα οταν πλέον θα επικρατήσουν παντου οι νεες τιμες για να αποφύγουμε φαινομενα αισχροκέρδιας που ήδη παρουσιαζονται στην αγορα. Ετσι θα επιβραβευουμε με την προτιμηση μας τους πιο τιμιους και σωστους επαγγελματίες. ;)

Αποσυνδεδεμένος Tem

  • *****
  • 9686
  • Φύλο: Άντρας
Στις βάσεις η απορρόφηση των αυξήσεων είναι πιο δύσκολη. Απλά όσοι αναπροσάρμοσαν τις τιμές από την πρώτη μέρα του χρόνου εφαρμόζοντας τη νομοθεσία μάλλον δεν κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Αποσυνδεδεμένος kostasmoke

  • *****
  • 1608
  • Φύλο: Άντρας
  • η ζωη ειναι ενα αγγουρι......δικο σας!!!
 ειναι προφανες οτι το diy θα ξεθωριασει για να μην πω σβησει.

Αποσυνδεδεμένος savo

  • *****
  • 1551
  • Φύλο: Άντρας
Το βασικό μου υγρό πριν κάτι μήνες κόστιζε 20 ευρώ τα 30 ml μοναδικής συσκευασίας. Με το που προσαρμόστηκε σε συσκευασία 10 ml, η τιμή πήγε στα 5,90 τουτέστην 17,70 και αυτή την στιγμή που μιλάμε πήρε 1,10 πάνω τα 10 ml και πουλιέται στα 7 ευρώ κατ έπεκταση 21ευρώ  τα 30 ml !

Νομίζω ότι τουλάχιστον στα έτοιμα υγρά και σε συγκεκριμένα μαγαζιά, τώρα διανύουμε την περίοδο του ξεστοκαρίσματος σε επιλεγμένα υγρά και πρεπει να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές. Καλή ώρα το vapechimp που έβαλε 5 ευρώ το 15μέλο και 10 ευρώ το 30μέλο σε 2 υγρά!

Αποσυνδεδεμένος caros

  • *****
  • 1715
  • Φύλο: Άντρας
ειναι προφανες οτι το diy θα ξεθωριασει για να μην πω σβησει.


Οχι δεν ειναι προφανες αυτο. Οσοι ασχολουνται με DIY, δεν αποτελουν τον μεσο ορο των ατμιστων. Αυτο σημαινει οτι ειναι γνωστες της καταστασης αφου ασχολουνται με το αθλημα και αρα ειναι προφανες οτι εχουν κανει τα κουμαντα τους για τα επομενα 2+ χρονια οπως φαινεται ξεκαθαρα και απο το αναλογο νημα του φορουμ. Επίσης περαν τουτου αφου οι VG/PG φαρμακειου δεν συμπεριλαμβανονται στις αυξησεις, το DIY θα εξακολουθει να συμφερει οικονομικα απο την αγορα ετοιμων ατμιστικων υγρων.

Αποσυνδεδεμένος kostasmoke

  • *****
  • 1608
  • Φύλο: Άντρας
  • η ζωη ειναι ενα αγγουρι......δικο σας!!!
προφανως φιλε caros και δν ομιλω για μας αλλα για νεοτερους στο ατμισμα και στην ηλικια που τωρα πανε να φυγουν απτο τσιγαρο και θα βρεθουν σε αδιεξοδο με τις νεες τιμες..εγω και πολοι αλλοι το καναμε το κουμαντο μας..οσο για τις βασεις φαρμακειου κραταω μικρο καλλαθι για το 17..μακαρι να βγω ψευτης

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

  • Hasta la vista... baby!
  • *****
  • 9100
  • Φύλο: Άντρας
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
Κατ' αρχάς πολύ ωραίο και χρήσιμο νήμα. Ευκαιρία να κρατήσουμε και το άλλο αποκλειστικά για τη Νομοθεσία.

@e-spy
Όχι, κανένας έμπορος (λιανικής, χονδρικής ή εισαγωγέας) δεν έχει υποχρέωση να προσαρμόσει ή να αυξήσει τις τιμές του. Ούτε φυσικά κανείς από αυτούς έχει την υποχρέωση να πληρώσει το φόρο από την τσέπη του. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το πνεύμα του φόρου δεν διακρίνει ποιος είναι υπόχρεος σε πληρωμή, αλλά ποιος είναι υπόχρεος σε απόδοση. Και όχι, η πληρωμή δεν είναι το ίδιο με την απόδοση. Για το ΦΠΑ πχ, υπόχρεος να το πληρώσει είναι ο τελικός καταναλωτής. Υπόχρεοι στην απόδοση όμως, είναι όλοι οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας πριν τον τελικό καταναλωτή.

@yorgoss
Τα υγρά που θα εξαφανιστούν, δεν θα είναι λόγω του φόρου αλλά λόγω των απαιτούμενων πλέον διαδικασιών και κόστους για να τεθεί ένα υγρό σε κυκλοφορία. Για τα υγρά που ήδη κυκλοφορούν, οι έμποροι που τα διακινούν θα κληθούν να αποφασίσουν αν τους δίνουν αρκετό κέρδος ώστε να τα διατηρήσουν σε κυκλοφορία, επωμιζόμενοι το κόστος και τις διαδικασίες. Το πλήγμα θα είναι σε νέες κυκλοφορίες, καθώς λόγω των διαδικασιών, ο εκάστοτε εισαγωγέας θα πρέπει να κάνει εξαιρετική έρευνα ώστε να είναι σίγουρος ότι θα βγάλει κέρδος. Η τακτική "φέρνω ότι θέλω και άμα προχωρήσει το κρατάω", τελείωσε μια και καλή. 

@ati
Κατ' αρχάς να δηλώσω ότι διαφωνώ πλήρως με το φόρο και τις περισσότερες επιταγές της TPD. Το έχω δείξει άλλωστε. Μιλάς για πίεση καταστημάτων μέσω αποχής από αγορές, μαζί σου. Από που θα αγοράζεις όμως, όταν βάσει Νόμου απαγορεύονται οι διασυνοριακές πωλήσεις?

@kostasmoke
ΔΕΝ υπάρχουν "βάσεις φαρμακείου". Τα φαρμακεία πωλούν PG και VG. Όχι βάσεις.

Και εδώ είναι το κατάλληλο σημείο να σας πω για τη συνάντηση που δήλωσα ότι θα έχω με τον υπεύθυνο του εδώ Τελωνείου περί ΕΦΚ: θα αργήσει λίγο, αλλά ανεπίσημα ενημερώθηκα ότι ακόμα δεν τους έχουν δοθεί οδηγίες εκτός από την εγκύκλιο με ημερομηνία 16/12/2016 την οποία ήδη έχουμε αναλύσει. Ανεπίσημα επίσης, ενημερώθηκα ότι ακούγεται πως για αρχή το κύριο βάρος θα δοθεί στις εισαγωγές καφέ, που όπως και να το κάνουμε είναι συντριπτικά περισσότερες από τις εισαγωγές υγρών και έτοιμων βάσεων.

ΕΛΠΙΖΩ να μπορέσει το κράτος να μαζέψει τα €200εκ που έχει προϋπολογίσει από αυξήσεις παλαιών και επιβολή νέων ΕΦΚ, ώστε όσοι κάνατε καβάτζα, να μη βρεθείτε σε ένα δύο χρόνια που θα εξαντληθεί η κάβα, απέναντι σε ΕΦΚ €0,50/ml + ΦΠΑ...

Αποσυνδεδεμένος artcoreceil

  • **
  • 159
  • Φύλο: Άντρας
Όταν δοκίμασα πρώτη φορά το άτμισμα πριν 4 χρονια, μετα απο 1 μήνα βγάλανε τον νόμο για τα αεροδρόμια κτλ, ανακοινώσεις ΕΟΦ κ παει λέγοντας.
Τωρα που έχω κλείσει 2 μήνες χωρίς τσιγάρο και με σκοπό να ρίξω την νικοτίνη σιγα-σιγά στο 0, με DIY ώστε να περιορίσω το κόστος για να φουμάρω όλη μέρα πήγαν τις βάσεις στα ύψη!! Έλεος!  :wall: :wall:
Όπως πάει, έτοιμο υγρό με υψηλή νικοτίνη (μιας και δεν έχω πολύ καιρό κομμένο το τσιγάρο κ έκανα και βαρια) είναι πιο οικονομική λύση απο το να φουμάρω με τα ιδια λεφτα μηδενική και να μην με καλύπτει! Θενξ Αλέξη!

Αποσυνδεδεμένος kostasmoke

  • *****
  • 1608
  • Φύλο: Άντρας
  • η ζωη ειναι ενα αγγουρι......δικο σας!!!
χωρις να ξερω ρωτω..υπαρχει ομως κατι που να εμποδισει τον φαρμακοποιο να αυξησει την τιμη της vg-pg?δεν το γνωριζω γιαυτο ρωταω.οταν δλδ θα γινεται πολεμος για τα εν λογο προιοντα υπαρχει καποιος μηχανισμος να μη νγινει υπερτιμολογηση?

Αποσυνδεδεμένος e-akapnos

  • ***
  • 840
  • Φύλο: Άντρας
  • Dum vivimus vivamus
Δηλαδή με λίγα λόγια Cruiser για να μην ανέβει άλλο ο φόρος στα υγρά, πρέπει να μην σταματήσω να πίνω καφέ, να βάζω τα ίδια καύσιμα που έβαζα ως τώρα και να συνεχίσω να χρησιμοποιώ σταθερό τηλέφωνο. Οπότε πληρώνω παραπάνω στα είδη που ανέβηκε ο ΕΦΚ και παραμένει η τιμή του lemon tart στα ίδια επίπεδα, έτσι?
Στο τέλος που θα μείνουμε ταπί και ψύχραιμοι δε θα μας νοιάζουν οι τιμές των υγρών, αφού δε θα μπορούμε να αγοράσουμε ούτε με 1 € το 10μελο.

Αποσυνδεδεμένος mindtrapper

  • ****
  • 1374
  • Φύλο: Άντρας
ειναι προφανες οτι το diy θα ξεθωριασει για να μην πω σβησει.
Όχι φίλε, το DIY θα ανθίσει. Ήδη βλέπεις κινήσεις του στυλ να σου πουλάνε το υγρό σε μορφή αρώματος μέσα σε μεγάλο μπουκάλι και να σου λέει συμπλήρωσε βάση μέχρι εδώ για να έχεις 70VG/30PG 3mg/ml. Ξέχασες ότι τα αρώματα εξαιρούνται από τα πάντα; ΕΦΚ, φάκελο, διασυνοριακές πωλήσεις, whatever;
Κάποιος που ατμίζει 10ml την μέρα 3mg/ml ή 5ml 6mg/ml θέλει τον μήνα 900mg νικοτίνης. Με τις βάσεις να είναι από 1η Μαρτίου στα 20mg/ml και 10ml μπουκάλι θέλει δηλαδή 4.5 μπουκάλια βάσης τον μήνα. Το κόστος δεν πιστεύω ότι θα είναι απαγορευτικό, ειδικά αν σκεφτείς όλα τα προτερήματα του DIY που είπα πιο πάνω. Και μιλάμε για αυτόν που θα αγοράσει πρώτη φορά από 01/03/2017 για να κάνει DIY, όποιος έχει καβάτζες νικοτίνης 1-2-3 χρόνια θα ζήσει χρυσές στιγμές... :)) Η VG και PG φαρμακείου θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φορολογηθεί μιας και είναι προϊόν για πολλές χρήσεις, δεν το βλέπω να την πηγαίνουν 140€ το κιλό. Αυτό που βλέπω είναι απλά τα ατμομάγαζα να σταματούν την πώληση μηδενικής ως ασύμφορη.

Αποσυνδεδεμένος camber

  • *****
  • 3892
  • Φύλο: Άντρας
    • camber

χωρις να ξερω ρωτω..υπαρχει ομως κατι που να εμποδισει τον φαρμακοποιο να αυξησει την τιμη της vg-pg?
Θα αυξήσει ο φαρμακοποιός την τιμή της γλυκερίνης επειδή 2-3 χιλιάδες άτομα σε όλη την Ελλάδα αγοράζουν από φαρμακείο για DIY υγρά;

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Omerta Liquids Shake and Vape 35 19973 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 13:23
από Antiprosopos
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ Θέματα υγείας 7 929 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 30, 2025, 19:03
από Σταύρος 63
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3462 877248 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 27, 2025, 22:40
από kostas.
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1827 360860 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 24, 2025, 12:36
από Buliwyf
Ο ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΜΑΣ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ E-LIQUID ΜΑΣ) Ιδιοκατασκευές υγρών 2046 465176 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 21:52
από mario1985
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ Περιοχή νέων μελών 10860 1905211 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 13:30
από Tem
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2947 518389 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 12:59
από Valantis04
Vape distillery bubblegum Ιδιοκατασκευές υγρών 3 1497 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 06:33
από Aoratix
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1475 374716 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 14, 2025, 04:27
από Antiprosopos
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4712 700797 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 13, 2025, 20:29
από EΡΕΒΟΣ
Ατμιστική - ταξιδιωτική εμπειρία στο εξωτερικό [Άτμισμα δημοσίως] 19 19836 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 04, 2025, 01:38
από Antiprosopos
Προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του Φόρουμ. [Χρήση του φόρουμ] 2132 445703 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 02, 2025, 11:58
από zilberto