τοση μαυριλα ειναι λογικη με ~4 ml cornflake tart?? δοκκμασα κ κανα2 άλλα στησιματα (αλλα βαμβάκια κ συρματα ) κ παλι τα ιδια!! δεν ειναι μακα αλλα σα καπνιά σε ολο τον ατμο.
Για μένα το (αξιο)περίεργο δεν είναι η κατάσταση του coil σε αυτή τη φωτογραφία, είναι όταν διαβάζω από άτομα post του στυλ: "20 περίπου ml lemon tart και το βαμαβκι είναι σε πολύ καλή κατάσταση."3 χρόνια περίπου ατμιστής, περάσαν "άπειροι" ατμοποιητές από τα χέρια μου (η καλύτερα στόμα μου), καμμένο παίρνω πιο σπάνια από την εμφάνιση μπλε φεγγαριού, αλλά τα coil σχεδόν πάντα έτσι καταλήγουν και μάλιστα πολύ σύντομα (δηλ. ίσως και σε 1-2 ml). Υγρά κάνω συνήθως γλυκά, οι μόνες χαρακτηριστικές περιπτώσεις που τα coil αντέχαν "πολύ" ήταν είτε με Umami-Frosty Tart, είτε με σκέτη βάση. Το ό,τι διάφανα υγρά αφήνουν λιγότερα κατάλοιπα είναι "urban myth", έχω κάνει διάφανα που τη βίαζαν την αντίσταση σε 4-5ml. Επίσης, extra-πληροφορία, η αραίωση δεν βοηθάει, το υγρό άπαξ και αφήνει πολλά κατάλοιπα, πολλά θα αφήσει και αραιωμένο (απλά ελαφρώς λιγότερα από την προηγούμενη περίπτωση, αλλά still πολλά).
Πάντα ήθελα να κάνω ένα τεράστιο mega-post πάνω στο θέμα, αλλά ποτέ δεν βρήκα το χρόνο. Δυστυχώς φίλους/γνωστούς ατμιστές IRL που να μπορώ να διασταβρώνουμε τακτικά εμπειρίες μας και να τεστάρουμε ομαδικά δεν έχω, οπότε ότι γράψω είναι σε θεωρητικό επίπεδο, αν και δεν βρίσκω κάτι "λανθασμένο" ώστε να απορριφθούν οι θεωρίες στην πράξη.
Αυτό που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στην κατάσταση (καθαριότητας) του coil σου είναι ο τρόπος που ΕΣΥ ατμίζεις.Δηλαδή:Τρόπος τζούρας
Ένταση τζούρας
Διάρκεια τζούρας
Συχνότητα τζούρας
Σε συνδιασμό με:Συστατικά του υγρού
Χρόνος παραμονής του υγρού στο μπουκάλι (ωρίμανση ή παρά-ωρίμανση)
Ποσότητα νικοτίνης σε mg (καθώς και παλαιότητα νικοτίνης)
Ποσότητα αέρα που χτυπάει το coil η γενικά εντός του ατμοποιητή
Ποσότητα αέρα που εισέρχεται στο coil
Στα πόσα Watt ατμίζεις
Είδος ρευμάτων του mod σου
Είδος σύρματος, αλλά και ohmική αντίσταση σε σχέση με W και τρόπου ατμίσματος
Είδος και ποσότητα/ποιότητα βαμβακιού σε συνάρτηση με τα συστατικά + VG/PG του υγρού
Πόσο "καλό/σωστό" είναι το στήσιμο σου σε σχέση με το υγρό που ατμίζεις στα W που το ατμίζεις
Τρόπος κρατήματος του mod και τι αποτέλεσμα έχει στην τροδοφοσία σε σχέση με το πως ατμίζεις
Άλλοι παράγοντες:Θερμοκρασία/υγρασία χώρου
Υψόμετρο χώρου
Αν είναι ανοιχτός ή κλειστός χώρος, επίσης αν φυσάει ή όχι
Διακυμάνσεις στα παραπάνω χαρακτηριστικά (πχ να μπαινοβγαίνεις από χώρο με air-condition)
Εν κατακλείδι, το να ατμίζεις το ίδιο υγρό σε ίδιες συνθήκες σε έναν ατμοποιητή τέρμα σφιχτό και σε έναν τέρμα αεράτο έχει και διαφορετικό αποτέλεσμα καταλοίπων (εκτός αν κάνεις μια τζούρα το 5λεπτο-τυχαίο νούμερο). Το να ατμίζεις το ίδιο υγρό σε ίδιες συνθήκες σε έναν ατμοποιητή τέρμα σφιχτό και σε έναν τέρμα αεράτο με τη μόνη διαφορά πως του σφιχτού περιέχει 12mg νικοτίνη και του αεράτου 3mg νικοτίνη, έχει τεράστια διαφορά στην παραγωγή καταλοίπων (εκτός αν κάνεις μια τζούρα το 5λεπτο-τυχαίο νούμερο). Σε όλα αυτά αν αναλογησθείς όλους τους παραπάνω παράγοντες + ό,τι ο κάθε άνθρωπος ατμίζει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ (κάτι που δεν είναι εύκολο να εξομοιωθεί ανάμεσα πχ σε 2 test-ατμιστές), έχει ως αποτέλεσμα το τόσο εύρος διαφορετικών απόψεων και βιωμάτων περί καταλοίπων.
Κλείνωντας, θεωρητικά αν πάρεις έναν αεράτο ατμοποιητή και βάλεις ένα "μη-βρώμικο" υγρό με λίγη mg και κάνεις τζούρες κάθε 4-5 λεπτά χωρίς να έχεις τσιμπημένα W, θα αντέχουν και εσένα οι αντιστάσεις "πολύ". Πρακτικά, τότε δεν θα ατμίζεις ΕΣΥ, αλλά θα ατμίζει... κάποιος ΑΛΛΟΣ (
παρακαλώ μην πεταχτούν οι "άλλοι" και γράψουν πως ατμίζουν σαν μουτζούρηδες υγρά με 666mg νικοτίνης σε 9.000W σε ατμοποιητή που έχει για εισαγωγή αέρα ενός [1] pixel διαμέτρου τρύπας - αγνοώντας χαρακτηριστικά τα παραπάνω που έχω γράψει- γιατί οι παράγοντες δεν είναι οι 5 του παραδείγματος, αλλά είναι καμιά 20αριά).
Το θέμα -από κει και πέρα- είναι κατά πόσο σε ενοχλεί η παρουσία τόσων καταλοίπων και κατά πόσο είσαι πρόθυμος να αλλάξεις αυτή την κατάσταση. Π.χ. κάποιος μπορεί -απλά- να σκεφτεί/πει "deal with it"/"get over it". Προσωπικά, επειδή εδώ και 3 χρόνια έχω εντάξει στη ζωή μου μια ρουτίνα που δεν μου είναι καθόλου ευχάριστη, την αλλαγή coil 2-3 φορές την ημέρα, και εν μέρη αισθάνομαι σαν σκλάβος του coil μου και ας σταμάτησα να στρίβω ~22 τσιγάρα την ημέρα, πλέον -και έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με υγρά, τιμές κτλ- έχω αλλάξει τον τρόπο που "λειτουργώ". Υγρά έτοιμα έχω σταματήσει να παίρνω. Ίσως ξανάπαιρνα μόνο αν το LOT παραγωγής ήταν πολύ πρόσφατο σε σχέση με τη μέρα που θα το αγοράσω (και θα το ατμίσω το συντομότερο εφόσον κρίνω πως δεν χρειάζεται κάποιες μέρες ωρίμανση). Πλέον φτιάχνω εγώ τα υγρά (με αρώματα -τα οποία προσέχω να μην έχει περάσει πολύ καιρός από την μέρα παραγωγής τους, και σύντομα με SnV) ώστε να έχω τον πλήρη έλεγχο στα ποσοστά αρώματος + νικοτίνη καθώς και τις μέρες που θα μείνει το υγρό στο μπουκάλι, σε τι είδος μπουκάλι, αλλά και σε τι είδος περιβάλλοντος. Δεν περιμένω να δω διαφορά μέρα-με-τη-νύχτα στα κατάλοιπα "νόστιμων"/"γλυκών"/net υγρών, πάντως διαφορά στη γεύση/χτύπημα βρίσκω τεράστια + τα κατάλοιπα έχουν μειωθεί αισθητά σε σχέση με έτοιμα "υπερ-ωριμασμένα" ή "τίγκα-στα-γλυκαντικά" ή "οτινάναι-συντηρημένα" υγρά.
BONUS:Όποιος θέλει -με 6€- του στέλνω αυτά τα 6 μελάνια*. Τα 4 ανοίχτηκαν το τελευταίο 2μηνο, τα άλλα 2 ακόμη κλειστά.
Αν κάνει chain-vaping σε τανκάτο (αν και δε κόβω ιδιαίτερη διαφορά σε dripper) και δεν του βιάσουν την αντίσταση,
θα κάτσω εγώ να με βιάσει. Πολλές φορές.
*Αυτά αποτελούν ενα πολύ μικρό δείγμα από τα υγρά που είχα stockάρει την περίοδο εκπτώσεων/ξε-stockαρίσματος κάπου
στο Φεβρουάριο-Μάρτιο του τρέχον έτους. Από τα ~60 υγρά τα 10 υγρά ατμίζονταν, τα άλλα 10 οριακά, και τα υπόλοιπα
40 ήταν σε δραματική κατάσταση. Δεν κατέληξαν έτσι μετά από μήνες, απ'την αρχή ήταν κwl0s.
Εξαιρετικοί οι Έλληνες επαγγελματίες.EDIT:Έχω και 180ml Lemon Tart στην κατάψυξη, που ούτε να τα βλέπω δε θέλω, πόσο μάλλον να τα φωτογραφήσω.
Από αυτές τις "τζαμάτες" παρτίδες των πρόσφατων -γνωστών- προσφορών.
Εξαιρετικοί οι Έλληνες επαγγελματίες².