Αμέσως μιας και τα δύο είναι λατρεία για μένα.
Κατ' αρχάς είναι δύο τελείως διαφορετικά υγρά.
α) Το μεν Lady έχει λεμόνι και κρέμα ενώ το άλλο Key Lime (και Key να μην είναι δεν πειράζει). Το μόνο κοινό τους στοιχείο είναι η ζύμη/τάρτα/μπισκότο
β) Βάσει των ανωτέρω, το καθένα προσπαθεί να δώσει διαφορετικό ατμιστικό αποτέλεσμα. Το μεν Lady θέλει να δείξει αρχή λεμονιού, μέση κρέμας και τελείωμα μπισκότου ενώ το άλλο αρχή και μέση μπισκότου και τελείωμα Lime.
γ) Όμως: ενώ το Ripe Vapes έχει πολύ καλή συνοχή και δεν δίνει κραυγαλέα διαφορετικά αποτελέσματα αναλόγως ατμοποιητή και στησίματος, το Lady ανάλογα τον ατμοποιητή και το στήσιμο μπορεί να αποδώσει με διαφορετική σειρά και ένταση τις νότες του λεμονιού, της κρέμας και του μπισκότου. Έχω πετύχει περιπτώσεις να δίνει μέχρι και την κρέμα ξεχωριστά από το λεμόνι, σαν διαφορετική νότα που δεν μου άρεσε κιόλας γιατί έβγαζε μία αίσθηση βουτυρωμένου μπισκότου πριν σκάσει το λεμόνι.
Με τίποτα δεν θα μπορούσα να πω ευθαρσώς ότι προτιμώ το ένα ή το άλλο, και τα δύο είναι υπέροχα. Αν βάλουμε και την τιμή στη μέση, το Lemon Tart κερδίζει κατά κράτος.
Το φελέκι μου ρε Γιώργο, με έκανες να θυμηθώ το Key Lime τώρα και έχω λιγώσει!!!