Από τη διαχείριση - ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΜΕΛΗ:Για τις συστάσεις των νέων μελών έχει ανοιχτεί νέο θέμα όπου μπορούν να συστηθούν, εκεί στο : Αυτοπαρουσίαση μελών.
Το θέμα εκεί είναι μόνο για αυτοπαρουσίαση και δεν επιτρέπονται απαντήσεις, γι' αυτό μην κάνετε εκεί ερωτήσεις γιατί δεν πρόκειται να απαντηθούν.
Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι, αφού πρώτα συστηθείτε στο παραπάνω θέμα, αναζητήστε ένα από τα ήδη υπάρχοντα θέματα σε άλλες κατηγορίες του φόρουμ και θέστε εκεί τα ερωτήματά σας.
Ευχαριστώ.
Το παρόν θέμα το οποίο αποτελεί μια συλλογή από παλιότερα ανεξάρτητα θέματα συστάσεων, είναι κλειδωμένο και δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε μηνύματα.
Γειά σας.
Πιθανώς μερικοί να με ξέρετε από το παλιό Forum.
Είμαι ο Κώστας από την Καρδίτσα.
Χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικό τσιγάρο εδώ και 8 μήνες και από την πρώτη μέρα έκοψα το συμβατικό με μαχαίρι. Κάπνιζα περίπου 3 πακέτα την ημέρα.
Ήδη μετά από λίγες μέρες είδα μεγάλη διαφορά στην υγεία μου. Το σφύριγμα κάθε βράδυ στα πνευμόνια όταν έπεφτα για ύπνο έφυγε, το μπούκουμα στα πενυμόνια εξαφανίστηκε και οι αντοχές μου αυξήθηκαν σημαντικά. Το σπίτι δεν μυρίζει.
Τους τελευταίους οχτώ μήνες έχω ψάξει το θέμα του ηλεκτρονικού καπνίσματος αρκετά και το έχω κάνει σχεδόν επιστήμη
.
Ξεκίνησα με την χρήση ηλεκτρονικού τσιμπουκιού (DSE 601) με το οποίο για αρκετό διάστημα ήμουν ικανοποιημένος. Δυστυχώς όπως όλα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα κάποια στιγμή άρχισε να μπουκώνει και να μην δημιουργεί πολύ ατμό. Αγόρασα δύο από αυτά στη Γερμανία. Τα έχω ακόμη καινούργια μετά από αντικατάσταση που έγινε. Μόνο το ένα χρησιμοποιώ από καμιά φορά έτσι για αλλαγή. Τους λόγους θα τους αναφέρω παρακάτω.
Στη συνέχεια μεταπήδησα στα ηλεκτρονικά πούρα (DSE 701) με τα οποία ήμουν επίσης αρκετά ικανοποιημένος. Δυστυχώς ο χρόνος ζωής τους είναι επίσης πολύ μικρός. Από αυτά αγόρασα 5 μου αντικαταστήσαν οι Γερμανοί όλα με καινούργια και τα χάρισα...
Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει είναι τα πούρα της Ruyan από τον Wayne. Άπαιχτα. Αγόρασα 3 από αυτά και μου κρατήσαν περίπου 1 τρίμηνο. Για ηλεκτρονικό τσιγάρο μεγάλος χρόνος. Ξέρω άτομα που το έχουν πάνω από ένα χρόνο και λειτουργούν σαν καινούργια. Απλώς εγώ τα χρησιμοποιώ πάρα πολύ...
Ως αυτή τη φάση αγόραζα υγρά από το ιντερνετ στη Γερμανία.
Κάποια στιγμή άρχισα να την ψάχνω με το ηλεκτρονικό τσιγάρο περισσότερο, παρατήρησα τα προβλήματά τους και τελικά έφτιαξα τα δικά μου...
Βασικό πρόβλημα για μένα ο χρόνος διάρκειας της μπαταρίας.
Έφτιαξα στην αρχή μετατροπείς για να συνδέω τα ηλεκτρονικά τσιγάρα κατευθείαν στην πρίζα.
Η μπαταρία του πούρου της Ruyan διαρκεί σε μένα περίπου 3 με 4 ώρες.
Η μπαταρία τύπου 18650 με περίπου 2500 mAh κρατά για μένα με την ίδια χρήση περίπου 2 μέρες...
Έφτιαξα λοιπόν πριν κάποιους μήνες το Torpedo το οποίο έχει διακόπτη για λειτουργία και χρησιμοποιεί μπαταρία τύπου 18650. Επίσης αλλάζοντας το καπάκι μπορώ να χρησιμοποιήσω ατμοποιητές τύπου 901 ή 801. Τους ατμοποιητές τους αγοράζω από τον Wayne. Πρέπει να εχω καμιά 20ριά εδώ για να είμαι σίγουρος
Πριν λίγο καιρό έφτιαξα και το MiniTurbo με μπαταρίες τύπου 18650 και ατμοποιητή τύπου 801.
Το MiniTurbo είναι πολύ εύκολο στην κατασκευή του (λιγότερο από μία ώρα) με υλικά που τα βρίσκει κανείς παντού και κόστος υλικών κάτω από 2 ευρώ. Εάν ενδιαφέρει θα σας γράψω τις οδηγίες κατασκευής του.
Με τις δύο αυτές κατασκευές έλυσα όλα τα προβλήματα που είχα και σταμάτησα να ξοδεύω σημαντικά ποσά σε ηλεκτρονικά τσιγάρα. Όποιος νομίζει ότι το ηλεκτρονικό κάπνισμα είναι φθηνό κάνει λάθος. Εάν το πάρει πραγματικά σοβαρά, ιδιαίτερα στην αρχή θα ξοδέψει αρκετά χρήματα μέχρι να βρει αυτό που του ταιριάζει.
Δυστυχώς δεν βρήκα τρόπο να προσθέσω φωτογραφίες, ώστε να σας δείξω το τι έχω συγκεντρώσει και κατασκευάσει. Εάν κάποιος μου πει πως γίνεται και υπάρχει ενδιαφέρον θα προσθέσω μερικές.
Θα τα λέμε πια συχνά
Κώστας