Καλησπέρα σε όλους , έχω στην κατοχή μου 2 Hussar (διπλό και μονό ντεκ) , αυτόν με το διπλό ντεκ περίπου μήνα αυτόν με το μονό 2 μέρες. Ακολουθεί review και για τους 2 με τις επιμέρους διαφορές τους.
Χαρακτηριστικά ατμοποιητή.
- Top cap interchangeable (To top cap αλλάζει με άλλου τύπου και διαφοροποιούνται σε σχήμα και σε υλικό κατασκευής κοινώς σου παίρνει και άλλα λεφτά )
- Interchangeable Deck (single / dual) (Αλλάζεις το deck οποιαδήποτε στιγμή θες εσύ χωρίς να αδείασεις υγρά ή να χαλάσεις το build σου, βιδώνεις ξεβιδώνεις και είσαι έτοιμος)
- Adjustable AirFlow
- Juice control (Είναι on-off λειτουργία δηλαδή τελείως κλειστά , τελείως ανοικτά)
- Tank 5,7ml steel or polycabonate (Στην τελευταία έκδοση αντί για PMMA tank το υλικό κατασκευής είναι από ULTEM)
- Σημαντική διαφορά μεταξύ της παλιάς έκδοσης και τους καινούργιας είναι το υλικό κατασκευής του ατμοποιητή στην παλιά έκδοση (αυτή στις φωτό με το διπλό ντεκ) είναι από SS 303 ενώ η καινούργια 304.
Σαν ατμοποιητής κυρίως στο εξωτερικό έχει χαρακτηριστεί ως RTA του 2016 , δεν θα πω ότι συμφωνώ αλλά καταλαβαίνω γιατί κάποιος μπορεί να το πει αυτό.
Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι η καινούργια έκδοση εκτός από το υλικό κατασκευής δεν διαφέρει σε τίποτα από τη καινούργια οπότε θα επικεντρωθώ στη λειτουργία των 2 deck και την απόδοση τους αντίστοιχα.
Διπλο ντεκ : Έχουμε να κάνουμε με deck στυλ Velocity με μικρές τρύπες για τα σύρματα (στη καλύτερη να περάσει Clapton μικρής διαμέτρου). Επίσης ο χώρος που έχουμε για να στήσουμε είναι μικρός με το ανώτατο όριο η κάθε διάμετρος των coil να είναι 2.5 mm. Ο αέρας χτυπάει τις αντιστάσεις από 2 σημεία. Το πρώτο είναι από κάτω , σε κάθε πλευρά του ντεκ υπάρχουν 2 μικροι σωλήνες που χτυπάνε τη κάτω πλευρά του ντεκ ,ενώ παράλληλα από στο κέντρο του ντεκ υπάρχει μια τρύπα που χτυπάει τις αντιστάσεις οριζόντια που σίγουρα προσφέρει το κάτι παραπάνω.
'Ολα ως τώρα τουλάχιστον για τα ατμιστικά μου γούστα όλα καλά ,εκεί που μου τα χάλασε το διπλό ντεκ είναι στον τρόπο που βάζουμε το βαμβάκι. Λόγο του περιορισμένου χώρου το βαμβάκι πρέπει να είναι λίγο έτσι ώστε να μπει στα αυλάκια τροφοδοσίας και να χωρέσει να περάσει το δαχτυλίδι του ντεκ για να το κρατήσει σταθερό. Πιστέψτε με αρκετά χρονοβόρο και πέσανε αρκετές παναγίτσες μέχρι να βρω το κολπάκι του.
Σαν απόδοση καταπληκτική με πλούσιο βελούδινο ατμό και πάρα πάρα πάρα πολύ γεύση σε σημείο να τον αφήνω κάτω από το μπούκωμα. Αυτά βέβαια θα τα αναλύσω παρακάτω.
Το στήσιμο στο διπλό ντεκ είναι ss316 28 awg 2.5mm 8 σπείρες x2 στα 0.55 οhm & Drago Cotton.
Μονό ντεκ : Εδώ είναι που ο ατμοποιητής έρχεται να λάμψει σε όλο του το μεγαλείο. Θες από άποψη ευκολίας , τροφοδοσίας , απλότητας, στιβαρότητας όπως λένε και στο χωριό μου "you name it". Έχουμε να κάνουμε με ένα ντεκ 2 πόλων το κλασσικό που αγαπήσαμε όλοι επιχρυσωμένο και στο κέντρο η οπή του αέρα. Κλασσικά πράγματα που δουλεύουν ότι και να κάνεις. Η τοποθέτηση της αντίστασης παιχνιδάκι , οι βίδες του είναι εξαιρετικές και μπορείς να περάσεις αρκετά χοντρά σύρματα. Το βαμβάκι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το τοποθετήσεις απαλά και αφράτο στο πάτωμα του ντεκ και να κλείσεις τις εισαγωγές υγρού (κλασσικά πράγματα).
Είναι σαφώς ανώτερο του διπλού ντεκ σε όλα του ξεκινώντας από την ευκολία και την απροβλημάτιστη λειτουργία μέχρι και στην απόδοση της γεύσης. Είναι λογικό αφού πλέον ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν διαθέτει στην αρχική αγορά του ατμοποιητή την επιλογή για διπλό ντεκ μόνο το μονό και πιστέψτε δεν χρειάζεται καν να το σκεφτείς η διαφορά μεταξύ των 2 χαοτική.
Το στησιμο στο μονό ντεκ είναι Nichrome 80 28 awg 2.5mm 8 σπείρες στα 1.12 οhm & Drago Cotton.
H ρύθμιση του αέρα σαν απόδοση πιστεύω με μικρή απόκλιση είναι κοινή και για τα 2 ντεκ. Είναι ακριβής πραγματικά ότι ρυθμίζεις παίρνεις και το εύρος ξεκινάει από χαλαρή τσιγαρίσια μέχρι περιορισμένη πνευμονική. Πραγματικά εξαιρετική για όλα τα γούστα.
Η τροφοδοσία είναι υποδειγματική , έχουμε 8 τρύπες κατά μήκος της καμπάνας που με μια απλή κίνηση του τανκ ανοίγουν και κλείνουν. Δεν είχα ποτέ σημάδι υπετροφοδοσίας ή υποτροφοδοσίας σε κανένα από τα 2 ντεκ και σίγουρα καμία διαρροή όλα είναι στεγανά.
To συμπέρασμα μου θα το βασίσω στο μονό ντεκ. Πρώτη φορά είδα ένα τόσο περίεργο πάντρεμα απόδοσης της γεύσης που όμοιο του ως τώρα δεν έχω ξαναβρεί . Πρώτη φορά στην εισπνοή νιώθω το μπούκωμα της γεύσης που έχω πάρει από ατμοποιητές στυλ φαινόμενο , πιτ μπουλ και στην εκπνοή είναι λες και όλο αυτό το βελούδινο σύννεφο σπάει και καταλαβαίνεις ανάλυση γεύσης στυλ gsl ,mirage ,doggy ktl. Είναι ένα απίστευτο πάντρεμα που ως τώρα δεν έχει σταματήσει να με εκπλήσσει.
Κλείνοντας θα αναφέρω επιγραμματικά τα θετικά και τα αρνητικά του ατμοποιητή :
Αρνητικά :
- H τρύπα εισαγωγής υγρού δεν κάνει για χοντρές γυάλινες πιπέτες
- Η δυσκολία του διπλού ντεκ
- Το εργοστασιακό top cap έχει ενιαίο ντριπ τιπ , δέχεται βέβαια και έξτρα 510 ντριπ τιπ αλλά γίνεται άκομψο , προσωπικά το έχω βολευτεί αφάνταστα.
- Κατανάλωση υγρού
- 304 SS για 170 ευρώ ατμοποιητή
Θετικά :
- Επαναστατική απόδοση γεύσης
- Μονό ντεκ (σαν σύνολο)
- Εμφάνιση
- Ρύθμιση αέρα
- Εύκολο άνοιγμα / κλείσιμο υγρών
- Κατασκευή / φινίρισμα εξαιρετικό
- Πλούσια spares και SS tank
Ελπίζω να μην κούρασα , ευχαριστώ που με διαβάσατε , ακολουθούν φωτογραφίες