Μμμμμ...τί ακριβώς μπορεί να σημαίνει "καλοί ατμοποιητές";;;; Ο συγκεκριμένος -ο γνήσιος, όχι οι κλώνοι- ακουμπάει τα
€150. Από τους συνατμιστές που τον έχουν και σε γνήσιο και σε κλώνο δεν έχει αναφερθεί κάποια διαφορά απόδοσης.
http://www.animodz.fr/produit/doggystyle-2k16/Προφανώς το "καλός ατμοποιητής" έχει να κάνει
α) με το κατά πόσο αυτός ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που ήθελε να του δώσει ο κατασκευαστής του και
β) με το εάν τα συγκεκριμένα αυτά χαρακτηριστικά είναι αυτά που ικανοποιούν τον τελικό του χρήστη.
Μιάς και μιλάμε για κλώνους εδώ πέρα, ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι η ποιότητα της κατασκευής. Εδώ, έχοντας εξετάσει ουσιαστικά 2 επώνυμους κινέζους κατασκευαστές, η ποιότητα είναι καλή.
Οσον αφορά την προσωπική μου αποτίμηση, δουλεύοντάς τον κοντά 2 μήνες τώρα και έχοντας διαβάσει οοοοολο το μακροσκελέστατο νήμα πριν προχωρήσω στην αγορά του:
Απόλυτα ικανοποιημένος με τα τωρινά μου γούστα σαν νεοεισερχόμενος ατμιστής.
* Σφιχτή τσιγαρίσια τζούρα όπως την έχω συνηθίσει από το κτ.
* Καλή παραγωγή ατμού και καλή γεύση στα DIY καπνικά υγρά μου (50PG / 50VG). Στα πολυπλοκότερα από αυτά, πχ Goofy`s Juice δεν μπορώ να πω ότι έχω καλή ανάλυση, αλλά δεν αλλάζει και όταν δοκιμάζω με τον Aspire K3 με τον οποίο ξεκίνησα. Μπορώ να πω ότι με τον doggy παίρνω ενα τικ "πλουσιότερη" γεύση.
* Φρούτα, γλυκά κλπ δεν κάνω, οπότε δεν έχω άποψη.
* Στήσιμο, όπως έχει αναφερθεί πανεύκολο και συμπονετικό με λάθη απειρίας ή βιασύνης.
* Διαρροές, τί είναι αυτό;
* Αποτελείται από τόσο λίγα κομμάτια που είναι απόλαυση το λύσιμο/δέσιμο.
* Τροφοδοσία υποδειγματική. Δεν έχω πάρει ούτε καμμένα ούτε και έχω κάνει γαργάρες.
* Το γέμισμα από κάτω, για τα προσωπικά μου δεδομένα, είναι πλεονέκτημα. Να αναφέρω εδώ πως τα 3.5 ml του με βγάζουν άνετα στη δουλειά (καθηγητής-ατμίζω μόνο στα διαλείμματα).
Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως το φουλάρισμα είναι υπόθεση 20 secs το πολύ. Και γεμίζεις και από κουβά, καμία ανάγκη για βελονάκια, μυτούλες, σταγονόμετρα.
α) εισφέρει στην απλότητά του (οχι εξτρα εξαρτήματα για κλείσιμο υγρών).
β) μηδενίζει την περίπτωση διαρροών.
γ) βλέπω βαμβάκια-αντιστάσεις, διορθώνω/αντικαθιστώ κατά περίπτωση.
Τέλος, για δυσκολία που διάβασα στο βίδωμα-ξεβίδωμα, μόνο την πρώτη φορά την πάτησα. Ναι μεν βίδωσα ντεκ με τανκ όσο πατάει η γάτα. Αλλά μετά, βιδώνοντας όλο το σώμα του ατμο πάνω στο mod, το έκανα πιάνοντάς τον από το tank. Και πήρε λίγα μπόσικα ακόμα κάνοντας το λύσιμο λίγο πιό δύσκολο (αναγκαστικά κατσαβιδάκι στην τρύπα του airflow, δηλαδή. Από τότε έβαλα μυαλό. Πλέον το μοντάρισμα του ατμο πάνω στο mod
ΜΟΝΟ πιάνοντάς το από το AFC.
Νομίζω πως αξίζει να (ξαναμανα)παραθέσω το βίντεο του ίδιου του κατασκευαστή του. Λύσιμο/δέσιμο/στήσιμο όπως δείχνει (και μάλιστα χωρίς να είναι καθόλου επιμελημένα) και δεν χρειάζεται καν η ανάγνωση 5174 μηνυμάτων μέχρι τώρα!!!
1
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=3TznBBcl6b82