Le Richelieu (by Volute Modz) vs MK Das Tank Ding (by Kopp Design)
[justify]Κυριακή σήμερα, και είπα να δω κάτι επικό. Σε λίγες ημέρες θα μας κατακλύσουν τα 10μελα, η ανεκδιήγητη αυτή γνωστή ιστορία. Θ’ αρχίσουν τα υγρά αναπλήρωσης να είναι πολυτέλεια και θα σκεφτόμαστε 3 και 4 φορές πριν διαβούμε κάποιο ατμιστικό κατώφλι, και δυστυχώς, μας βλέπω να ξεροσταλιάζουμε έξω απ’ τις ατμιστικές βιτρίνες. Εδώ τώρα. Γαλλογερμανικός πόλεμος. Κορυφαίος δοκιμαστής υγρών εναντίον πολυεργαλείου ατμιστικών ονείρων. Από την αρχή δηλώνω ερωτευμένος με Richelieu. Τουλάχιστον με ό,τι εγώ έχω πιάσει μέχρι σήμερα. Δεν τον χρησιμοποιώ συχνά γιατί μου καταστρέφει την ατμιστική ηρεμία, γιατί δεν βάζεις ό,τι βρεις, γιατί δεν είναι για χόρταση, γιατί γιατί γιατί. Από την άλλη. Δεν χρησιμοποιώ συχνά ούτε τον Das. Γιατί; γιατί είναι απαιτητικός, γιατί θέλει χρόνο απ’ τον χρόνο που δεν θέλω να διαθέσω ακόμα, γιατί ζητάει σταθερή σχέση... Με σπουδαίες καινοτομίες και οι δύο, κορυφαίοι σε αυτό που βγάζουν, άνετα χαρακτηρίζονται ως συλλεκτικοί και πολύτιμοι στη μικρή ατμιστική ιστορία.[/justify]
[justify]Δεν χρειάζεται να επεκταθώ καθόλου και πουθενά. 22mm και οι δύο, o μεν Richelieu, 2 θαλάμους που σφραγίζουν, 10mm βάθος δεξαμενής με 1.7ml χωρητικότητα, 34.3mm ύψος, 2 πλευρικές εισαγωγές αέρα με (6)3+3 οπές των 1.5mm, ρύθμιση για μονή αντίσταση, για σφράγιση, για 2+ αντιστάσεις. Ο δε Das Tank Ding, 39mm ύψος, υβριδική λειτουργία με σφράγιση δεξαμενής των 3ml (+1ml), αλλά και με στάξιμο, 3x2 οπές-υποδοχείς (3mm, 2mm, 3mm), οριζόντιες ή κάθετες αντιστάσεις κι εδώ, μονή, διπλή ή τετραπλή, tank & dripper, εισαγωγή αέρα από ψηλά, με 3 οπές επί 2 των 2mm, ή 2 πλευρικές εισαγωγές των 8mm. Με λίγα λόγια, πανικός, και χωρίς να έχω πει τίποτα.[/justify]
[justify]Για το συγκριτικό τώρα. Ναι, εγώ μπορεί να λέω τα δικά μου. Ναι, μιλάμε πάλι για κορυφαίο άτμισμα. Εδώ όμως έχω τους δικούς μου διαχωρισμούς ίσως και ατμιστικές ιδιοτροπίες. Τον Richelieu, τον έχω πάνω απ’ όλους μέχρι σήμερα (για τους δικούς μου λόγους πάντα), π.χ., όταν πρόσφατα είχα δοκιμάσει -αρκετά μπορώ να πω, τον In’Sane (Athea Mods), είχα υποκλιθεί. Δεν τον έχω και πολύ θα ήθελα να τον έχω. Παρ’ όλα αυτά, έτρεξα πίσω στον Richelieu, τουλάχιστον μέχρι να πάψω να είμαι υποκειμενικός ή άδικος με όσα επιλέγω για τις γευστικές μου απολαύσεις. Το μέλλον θα δείξει, δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Τέλος, ο Das Tank Ding, δεν είναι πίσω, είναι όμως με γευστικές κλειδαριές. Πρέπει πρώτα να βρεις τα κλειδιά.[/justify]
[justify]
Επιλογή: Συνήθως οι επιλογές μου ήταν με λεπτά σύρματα (0.32mm, 0.36mm, 0.4mm), εδώ επέλεξα πιο χοντρά. Kanthal 0.5mm, διπλή, 6 σπείρες, 3mm πυρήνα, 0.55Ω, 25W (Nichrome-80, 0.5mm, διπλή, 10 σπείρες, 3mm πυρήνα, 0.35Ω, 20-25W). Υγρό αναπλήρωσης Jungle Trouble (Furiosa), Black Flag Risen - Enriched (Five Pawns). / (σημ. Οι εικόνες από τα παραπάνω στησίματα είναι απ’ τα σχετικά τους θέματα-νήματα).[/justify]
[justify]
Le Richelieu: 1) Γεύση: 10/10, 2) Χτύπημα: 10/10, 3) Ντουμάνι: 10/10, 4) Ανάλυση γεύσης: 10/10.[/justify]
[justify]
MK Das Tank Ding: 1) Γεύση: 10/10, 2) Χτύπημα: 10/10, 3) Ντουμάνι: 10/10, 4) Ανάλυση γεύσης: 10/10.[/justify]