Έτυχε αυτό να είναι το πρώτο θέμα στο ecf, όταν γράφτηκα πριν 2-3 χρόνια. Το γενικό συμπέρασμα εκεί ήταν να μην συνδυάζονται και τα δύο, αλλά μόνο για το λόγο ότι ο χρήστης δεν μπορεί να υπολογίσει τη νικοτίνη που λαμβάνει.
Διαφωνώ σε αυτό. Ας αποφεύγει ο χρήστης τις χιλιάδες βλαβερές ουσίες όσο μπορεί και την κάνουμε μετά τη σούμα.
Το θέμα δεν είναι ηθικό. α) από τη στιγμή που έχεις κάποια (ακόμα κι αν δεν έχεις παιδια μαζί της) ΔΕΝ γκομενιάζεις, αυτό λέει η δική μου ηθική. Όμως, αν μια στιγμή σου τη δώσει ενώ ατμίζεις και κάνεις 1, 2, 3 τσιγάρα, δεν θα βγάλει κέρατα το μοντ σου, ούτε ο ατμοποιητής σου θα κρατάει μούτρα.
Προσωπικά, δεν έχω γράψει ποτέ στο "άλφα" χρόνια χωρίς τσιγάρο. Άρα, την κάνω την ζαβολιά πού και πού. Όμως, είμαι πεισμένος για τη βοήθεια που προσφέρει το άτμισμα και θέλω να βοηθήσω και να βοηθηθώ.
Το θέμα είναι λίιιγο μαθηματικόΑν κάποιος κάπνιζε 40 τσιγάρα και με το άτμισμα τα έκανε 39, αντικαθιστά τις 4.000 βλαβερές ουσίες του ενός τσιγάρου με τις 2-3 ύποπτες του ΗΤ, σε πολύ μικρότερη συγκέντρωση. Το αποτέλεσμα είναι οριακά καλύτερο, αλλά τον εαυτό του κοροϊδεύει.
Αν όμως κάποιος, από τα 40 ΚΤ έχει φτάσει στα 5, σαφώς και επιβραδύνει τη ζημιά κατά πολύ.
Καλό θα ήταν να φτάσει στα μηδέν ΚΤ. Ο οργανισμός θα πάρει τα πάνω του.
Το θέμα δεν είναι ψυχολογικόΑυτό τουλάχιστον διαπίστωσα. Οι στιγμές που μου έρχεται στο μυαλό το ΚΤ (μπορεί μετά από 6 μήνες, μπορεί μετά από 20 ώρες) δεν έχουν να κάνουν με συναισθηματική κατάσταση. Δεν ξέρω αν γίνεται επειδή υπάρχουν, ενδεχομένως, κι άλλες ουσίες στο ΚΤ ή επιδή εγώ είμαι ψυχανώμαλος, αλλά συμβαίνει. Όταν δεν μπορώ να κάνω την πρόσθεση 5+3...
Επί της ουσίας:- όσο πιο πολλά ΚΤ αντικαθίστανται με το άτμισμα, τόσο καλύτερα.
- στόχος: η πλήρης και μακροχρόνια απαλλαγή από το ΚΤ.
- απώτερος στόχος: η πλήρης απεξάρτηση από τη νικοτίνη και το άτμισμα.
Επίλογος: απορώ που διαβάζω αυτό το ερώτημα ΤΩΡΑ 5,5 χρόνια εδώ μέσα. Κανείς άλλος δεν είχε αναρωτηθεί μέχρι τώρα; Τάξις και ηθική όλοι;

Όχι, 3 τσιγάρα κάποια βδομάδα δεν με αναγκάζουν να επαναπροσδιοριστώ σε σχέση με το αν είμαι καπνιστής ή ατμιστής. Ο πόλεμος συνεχίζεται, το αποτέλεσμα θα το δω από ψηλά, αλλά κίνδυνος από το συνδυασμό δεν υπάρχει.