Γιατί βρε Νίκο το βλέπεις έτσι; Το μόνο που δεν μας βολεύει είναι να αποδειχθεί το άτμισμα πολύ πιο επιβλαβές απ’ αυτό που νομίζαμε μέχρι σήμερα. Κατά τα άλλα, κομμένο εδώ και καιρό το έχουμε το τσιγάρο άρα με απόλυτη αδιαφορία θα αντιμετωπίζαμε οποιαδήποτε χειροπιαστή πληροφορία περί ιδιαίτερης βλαπτικότητας της ταυτόχρονης χρήσης καπνού και ατμού. Δεν μας αφορά όμως, άρα ούτε μας βολεύει ούτε δεν μας βολεύει.
Κωστή θα σου πω γιατί το βλέπω έτσι,
διότι έχουν παρουσιαστεί αρκετές "έρευνες" εναντίον του ατμού (χωρίς να εξετάζω αυτή την στιγμή την επιστημονικότητά τους κλπ)
τις οποίες ελαφρά τη καρδία αφορίζουμε, χωρίς μάλιστα οι περισσότεροι να έχουμε το οποιοδήποτε επιστημονικό υπόβαθρο, ή τουλάχιστον
ασχοληθεί εμπεριστατωμένα με το αντικείμενο, μόνο καΙ μόνο γιατί νιώθουμε οτι κάποιος "επιτίθεται" σε κάτι που εμείς έχουμε επιλέξει και μας αρέσει.
Χλευάζουμε δημοσιογράφους, γιατρούς, ερευνητές πολύ εύκολα προσπαθώντας να μειώσουμε την "έρευνα - είδηση" που δεν μας αρέσει.
Δεν μιλώ για συμφορουμίτες που έχουν εντρυφήσει στο θέμα και βγάζουν τα μάτια τους στο διάβασμα παρακολουθόντας όλες τις εξελίξεις,
αλλά για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό απο εμάς που δεν ξέρουμε που πάνε τα 4.
Αντιθέτως, ότι παρουσιαστεί υπέρ της επιλογής μας, πάλι χωρίς να εξετάσουμε κλπ κλπ το κάνουμε εικόνισμα πάρα πολύ εύκολα.
Πρόσεχε, δεν εξετάζω αυτή την στιγμή την ποιότητα των ειδήσεων, αλλά το πως ο κόσμος τις αποδέχεται.
Κάτι ανάλογο που συμβαίνει και στην υπόλοιπη καθημερινότητά μας. Αλλιώς δεχόμαστε την πληροφορία για κάτι
απο π.χ ένα πολιτικό χώρο που υποστηρίζουμε κι αλλιώς οταν το ίδιο ακούμε και απο το "αντίπαλο" δέος.
Οσον αφορά τώρα το θέμα μας, για το ΗΤ στην πραγματικότητα, δεν έχει αποδειχθεί τίποτα. Είναι πολύ μικρό το διάστημα
ερευνών που γίνονται, οι συνθήκες που γίνονται, οι παράμετροι που τις διέπουν και ασφαλή αποτελέσματα ακόμη δεν υπάρχουν.
Αν συνυπολογίσουμε και τον πόλεμο συμφερόντων και τις κατευθυνόμενες "έρευνες-ειδήσεις" τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο.
Για εμάς τους κοινούς θνητούς - χρήστες του ΗΤ, όλα αυτά προκαλούν μια σύγχυση στο τι ισχύει και τι όχι.
Το μόνο που πραγματικά γνωρίζουμε με ασφάλεια, είναι τις επιπτώσεις που έχει - είχε σε εμάς τους ίδιους ή σε πολύ κοντινούς μας
ανθρώπους η χρήση κανονικού τσιγάρου ή ηλεκτρονικής συσκευής ατμίσματος.
Το "ότι μας βολεύει" λοιπόν έρχεται να δέσει στην πρώτα προσωπική μας εμπειρία στον εκάστοτε χρόνο που έχουμε διανύσει
plus στο ότι ψάχνουμε ότιδήποτε μας φανεί χρήσιμο σαν "οπλο" στην φαρέτρα μας.
Οσον αφορά την θέση μου για την παράλληλη χρήση, νομίζω είναι ξεκάθαρη. Εγώ βλέπω και το αντιλαμβάνομαι το άτμισμα
ως μέσω διακοπής του καπνίσματος. Ο άλλος το βλέπει για απόλαυση και ο τρίτος για να είναι cool, in, ξεχωριστός στην παρέα.
Η οπτική μας γωνία είναι τελείως διαφορετική.
Στην ουσία όμως, ο "εφετζής" ατμιστής που ενώ καπνίζει αβέρτα - κουβέρτα και θέλει να δεί σαν παιχνιδάκι τον ατμό,
να ντουμανιάζει, να κάνει το ¨κομμάτι του" προβάλλοντας το "εγώ" του μέσω του ντουμανιού του.
Νομίζω καταλαβαίνουμε αρκετοί τι εννοώ, για να μην χρησιμοποιήσω σκληρότερες εκφράσεις, δίνει πάτημα
στον άλφα ή τον βήτα να μην βλέπει την ουσία και τον πραγματικό λόγο ύπαρξης αυτής της "διαολοσυσκευής"
παρά σαν μια ακόμη Μ@λ@κισμένη συνήθεια που απλώς άλλαξε εμφάνιση.
Και φυσικά να νομοθετεί ανάλογα
Κι όταν η μόδα στο μυαλό του περάσει, θα είναι ο πρώτος πολέμιος του ατμίσματος, όταν ειδικότερα φίλοι του ή γνωστοί του
θέλουν να κόψουν το τσιγάρο μέσω του ατμίσματος, γιατί ο ίδιος πραγματικά δεν ήθελε να το κόψει.
Είναι γνωστά νομίζω σε πολλούς τα " έλα μωρέ κι εγώ χάλασα λεφτά, έκανα, έδειξα...αλλά δεν.... μιαΜ@λ@κία και μισή" κλπ κλπ.
Δεν νομίζω να έχει τύχει μόνο σε μένα
Εν κατακλείδι φίλε Κωσταντίνε, όταν ένας φίλος - γνωστός μου πεί "θέλω να μάθω για τον ατμό για να κόψω τον διάολο"
δεν θα του πώ μην κάνεις τσιγάρα κλπ αλλά δοκίμασε, κάνε, δείξε και θα το βρούμε.
Αν όμως μου πεί ξέρεις δεν θέλω να το κόψω, αλλά να κάνω κι ενα πακετάκι την ημέρα...θα του πώ "αγορίνα μου κάνε ότι νομίζεις"....
Δεν απατάς λιγότερο την γυναίκα σου αν απο 2 γκόμενες πέσεις σε μία...
Προσωπική μου η εκτίμηση βέβαια, με πολλά συν και πλην και σαφώς δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι.
Δεδομένο δε ότι μπορεί και να σφάλω.... αλλά αυτή την συγκεκριμένη στιγμή....αυτή την εικόνα έχω.
Τίμια και φιλικά διακείμενος προς πάσα κατεύθυνση ...εκτός του τσιγάρου