vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

539 επισκέπτες, 1 χρήστης
Methodios

Ταυτόχρονη χρήση ηλεκτρονικού και κανονικού τσιγάρου

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Φύλο: Άντρας
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
Η "ενημέρωση" πρέπει να γίνεται σφαιρικά...
Η προσωπική γνώμη ενός δημοσιογράφου (που μπορεί χτες να έγραφε για σώβρακα και αύριο για μόδα) δεν είναι ενημέρωση.
Δεν είναι καν κουβέντα γιατρού.
Αν βάλω στο νήμα μία μία την γνώμη 100 φίλων μου δεν θα προσφέρουν κάποια ενημέρωση, αλλά το βιαστικό βλέμμα θα θεωρήσει πως κάποιοι σημαντικοί μίλησαν.
Ποιός θα κάνει τον κόπο να διαβάσει όλο το άρθρο για να καταλάβει πως κάπου στο τέλος μπαίνει τελείως ξέμπαρκη μια φράση;

Αποσυνδεδεμένος mimis

• 1315
  • Λατρεύω τις δίχρονες γαλέρες
    • Webcam - Κέρκυρα
Σαν να υπάρχει κάποια παρεξήγηση στην συζήτηση. Εγω θα πήγαινα με την πλευρά αυτών που υποστηρίζουν το αποκλειστική χρήση του ατμού. Ομως η θέση μου βασίζεται στην προσωπική μου αντίληψη, θέση και αιτία που έγινα ατμιστής.
Εγω ήθελα να σταματήσω το τσιγάρο όχι μόνο για λόγους υγείας, δεν ειχα πρόβλημα, ούτε κάποιες ενδείξεις προβλήματος. Ηθελα να μην καπνίζω, το σιχαινόμουν, ένοιωθα όμηρος, εγκλωβισμένος σε κάτι κακό, βρώμικο, αντιαισθητικό και οικονομικά εξοντωτικό. Το άτμισμα για εμένα ήταν σωσίβιο, το εννοώ.
Προφανώς όταν κάποιος δεν εχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση, δεν εχει πρόβλημα οταν κάνει και 2-3 τσιγάρα από τα 30 που κάπνιζε πρίν. Σαφώς και ειναι βελτίωση και καλά κάνει.
Το μόνο πρόβλημα όπως λεει και η Μαρία, ειναι ότι δεν το έχει κόψει, δεν το θεωρεί κακό να κάνει καθημερινα τα 3 τσιγαρα και ίσως να μην θεωρήσει κακό σε δεύτερη σκέψη τα 5 ή τα 8 ας πούμε. Θέλω να πω, υπάρχει ο κίνδυνος αφού εχει σχεδόν καταφερει να ξεκοψει, να την πατήσει όπως στο ανεκδοτο.

Αποσυνδεδεμένος nikosallos

• 1613
  • ..έχει ο θεός...
Εγώ δεν βλέπω καμιά σύγχιση mimis
απλά ο φίλτατος bigsure έχει ισχυρές αμφιβολίες σχετικά με την χρησιμότητα της πιο πάνω παράθεσης όχι τόσο με την ουσία της παράθεσης, μιας και δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας έρευνας επιστημονικής, αλλά με την χρησιμότητα κοινοποίησής της.

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
Ναι, Νίκο. Για να γίνω ξεκάθαρος: πιο χρήσιμο θα ήταν αν το έγραφες εσύ σαν άποψή σου παρά κάποιος άσχετος σε ένα άρθρο -που φαίνεται να έχει κύρος ενώ δεν έχει.
Αυτά, δεν θέλω να το κάνω θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pan83

Και εγώ το διάβασα το πρωί και η αναφορά αυτή μου θύμισε αυτή την έρευνα:

http://vaping.gr/index.php/topic,33610.msg1156919.html#msg1156919

Κάπου στα συμπεράσματα της έρευνας λέει ότι η ταυτόχρονη χρήση δεν μείωσε τα ποσοστά των 6 ουσιών που εξετάστηκαν. Βεβαια απο αυτο προσωπικά εγω δεν μπορω να καταλαβω αν αναφέρεται σε ταυτόχρονη μειωση του ΚΤ ή όχι, αλλά..

Συγγνώμη αλλά ειμαι απο κινητό και είναι λιγο δύσκολο να κανω quote την ακριβή φράση. 

Αποσυνδεδεμένος redortho

• 1784
Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης έχει ταχθεί ανοικτά εναντίον κάθε μορφής τσιγάρου. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ασφάλεια του η.τ. αφού δεν υπάρχουν έρευνες τόσο σε βάθος χρόνου, όσο και σε αριθμό και επισημαίνει τον κίνδυνο εξάρτησης από την νικοτίνη ανθρώπων που δεν κάπνιζαν αλλά τους αρέσει η ιδέα ενός ασφαλούς αρωματικού ατμού. Ουσίες που περιέχει το κ.τ. είναι καρκινογόνες σε ποσότητες που 5 κ.τ. την ημέρα είναι πάνω από τα όρια και έτσι τεκμηριώνεται η άποψη ότι κ.τ. και η.τ. δεν πάνε μαζί γιατί δεν μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου. Φυσικά μπορείτε να παρατηρήσετε ότι το θέμα δεν επεκτείνεται στην μείωση της πίσας και την βελτίωση της αναπνοής. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι καρκίνο δεν παθαίνουν όλοι οι καπνιστές σε αντίθεση με την αποφρακτική πνευμονοπάθεια που παθαίνουν όλοι λόγω πίσας. Προσωπικό μου συμπέρασμα απ' ότι κατά καιρούς έχω διαβάσει και ρωτήσει είναι ότι κάθε μέσο που μειώνει το κάπνισμα δεν μπορεί να είναι για κακό, εφόσον έχει τεθεί ένα πλαίσιο ασφαλείας γι' αυτό το μέσο. Πέρα από τις εξυπνακίστικες εφαρμογές των κυβερνώντων, η TPD περιλαμβάνει και ένα αυστηρό πλαίσιο ελέγχου υγρών και εν γένει εξοπλισμού η.τ. και αυτό φυσικά δεν είναι κακό.

Αποσυνδεδεμένος gkon961

• *
  • 93
  • Ε, πού πας; Είναι γκρεμός εκεί: - Ε, τότε καλά πάω
Θα πω εδώ - δηλώνοντας αρχικά πως ουδεμία σχέση με κάτι που έχω διαβάσει είναι αυτό -
πως,
με βάση τη λογική - αν κάποιο μέλος εδώ έχει κάποια στοιχεία, θα περιμένω να δώσει λινκ ή να αναφέρει -
πιστεύω πως:

Θεωρώ ανοησία πως, είτε 5 τσιγάρα την ημέρα κάνεις είτε 60, η ζημιά είναι η ίδια βάσει εκκρίσεων τού οργανισμού σε δηλητήρια.

Το θέμα είναι, πόσα δηλητήρια υπάρχουν ήδη μέσα στον οργανισμό, περιμένοντας να τα ξεφορτωθεί..

Μου μοιάζει σαν να έχουμε μια μικρή βρυσούλα (εκκρίσεις) και να μετράμε βάσει αυτής, πόσο μεγάλη είναι η λίμνη που την τροφοδοτεί.

Σκέψη κάνω, μπορεί και ανόητη, αλλά είπα να την καταθέσω προς επιβεβαίωση ή προς μπουγέλο! :D

Επίσης,
Αν συνειδητοποιούσαμε όλοι πόσο μεγάλο θαύμα τής δημιουργίας είναι ο ανθρώπινος οργανισμός
τότε, μόνο η σκέψη πως θα τον δηλητηριάζουμε με μια ανοησία - όπως το τσιγάρο - θα μας έκανε να ανατριχιάζουμε.
Θα λερώναμε με μπογιές και βρωμιές έναν πίνακα ζωγραφικής, ένα έργο τέχνης; Θα κάναμε φασαρία στην ακρόαση ενός κλασσικού μουσικού έργου;
Θα μας πετούσαν έξω από την έκθεση με βαριές ποινές.

Η λέξη σεβασμός και δέος, είναι οι έννοιες που έρχονται μόνο,
απέναντι στο τελειότερο έργο τέχνης. Εμάς. :)
Που, αν δεν το σεβαστούμε και μας πάρει χαμπάρι η ζωή
μάς πετάει ομοίως έξω..

Αποσυνδεδεμένος nikosallos

• 1613
  • ..έχει ο θεός...
Ναι, Νίκο. Για να γίνω ξεκάθαρος: πιο χρήσιμο θα ήταν αν το έγραφες εσύ σαν άποψή σου παρά κάποιος άσχετος σε ένα άρθρο -που φαίνεται να έχει κύρος ενώ δεν έχει.
Αυτά, δεν θέλω να το κάνω θέμα.
αλλοίμονο αν δεν σε καταλάβαινα... :)
απλά επειδή κάτι μέσα μου μου λέε οτι δεν τα έχει βγάλει απο το μυαλό του
και σίγουρα προέρχονται απο κουβέντες με γιατρούς ή γιατρό (πχ τον Κ Τσιούφη)που όμως δεν μπορεί επισήμως να τις περάσει σαν δήλωση για τον λόγο που ακριβώς αναφέρεις...
δεν υπάρχει σχετική τεκμηριωμένη έρευνα.
Εχει κι αυτό (για κάποιους σαν κι εμένα) την όποια αξία του, μπορεί την ελάχιστη, αλλά όχι μηδαμινή.

Απ: Ταυτόχρονη χρήση ηλεκτρονικού και κανονικού τσιγάρου
« Απάντηση #143 στις: Ιουνίου 01, 2017, 00:54 »
Ας πούμε δεν έχω ψάξει κατά πόσον είναι τεκμηριωμένο το παρακάτω δημοσίευμα αλλά αναφέρει πως ακόμα και οι περιστασιακοί καπνιστές (όσοι δεν καπνίζουν καθημερινά) έχουν περίπου την ίδια πιθανότητα με τους τακτικούς καπνιστές να διαθέτουν δύο σημαντικούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου (τα επίπεδα χοληστερόλης και τις τιμές της αρτηριακής πίεσης του αίματος).

Δεν αναφέρει βέβαια κάτι για τις υπόλοιπες παθήσεις που σχετίζονται με το κάπνισμα και που μπορεί βεβαίως να είναι πολύ συχνότερες στους συστηματικούς ή τους "βαρείς" καπνιστές.

http://health.in.gr/news/scienceprogress/article/?aid=1500143883

Ωστόσο προσωπική μου άποψη είναι πως όποιος στρέφεται στο η.τ. καλό είναι να προσπαθήσει το συντομότερο να απεμπλακεί εντελώς απ΄τον καπνό - τόσο για λόγους υγείας όσο και λόγους ψυχολογικής απεξάρτησης και μείωσης του κινδύνου υποτροπής.

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #144 στις: Ιουνίου 02, 2017, 15:21 »
Είναι επίσημο, η Ελλάδα έχει το παγκόσμιο ρεκόρ ατμιστών που έκοψαν τελείως το τσιγάρο:

Το 62,2% των ατμιστών έκοψε το κάπνισμα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο - Έρευνα με συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών

Προς σκέψη:
Το 38,8% που κάνει παράλληλη χρήση θεωρείται εξαιρετικά μικρό ποσοστό. Δηλαδή είναι πολύ συνηθισμένη η μικτή χρήση. Ας είμαστε ενήμεροι και όχι απόλυτοι στις κρίσεις μας. Ο δρόμος του καθενός δεν είναι ίδιος με τον δικό μας.

« Απάντηση #145 στις: Ιουνίου 02, 2017, 15:31 »
Ασφαλώς και είναι συνηθισμένη, αλλά αυτό δε συνεπάγεται πως είναι και εξίσου ασφαλής...

Δεν έχει νόημα να κρίνουμε τις διαφορετικές επιλογές διαφορετικών ανθρώπων.

Έχει όμως νόημα ο κάθε άνθρωπος να ενημερώνεται και να κρίνει ο ίδιος τις επιλογές του.

Αποσυνδεδεμένος kgalaz

• **
  • 159
« Απάντηση #146 στις: Ιουνίου 29, 2017, 15:54 »
Να γράψω και εγώ την εμπειρία μου από το παράλληλο ατμισμα και κάπνισμα...
Δεν ξέρω αν η παράλληλη χρήση είναι χειρότερη από το να κανεις μόνο τσιγάρο. Θεωρώ δεδομένο ότι το ατμισμα είναι πιο υγιεινό. Η λογική μου λέει ότι όσο λιγότερα τσιγάρα κανεις (η μένεις μακρυά τόσο το καλύτερο), αν και το όφελος σε αυτήν την περίπτωση είναι μηδαμινό (περισσότερο οικονομικό θα έλεγα όχι τόσο υγείας). Το χειρότερο είναι ότι με μαθηματική ακρίβεια θα γυρίσεις στο κανονικό κάποια στιγμή αργά η γρήγορα. Έτσι την πάτησα και εγώ.. Έκανα 2-3 μαξ την ημέρα για αρκετό καιρό..Κάτι σαν ιεροτελεστία πέραν ότι ήταν βλακώδης εν τέλη με γύρισε στο κανονικό με αποτέλεσμα να ατμιζω μόνο από της γυναίκας μου για ξεκάρφωμα και μάλιστα να βήχω από πάνω!! Όποτε μακρυά, δαγκώστε λαμαρίνες δεν ξέρω τι αλλα όχι άντε ένα με τον καφέ ένα μετά το φαγητό και τέρμα.. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κυλήσει κάποιος.. Αυτά

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος chkontog

• 727
Άτμισμα και κάπνισμα μαζί
« Απάντηση #147 στις: Μαΐου 10, 2021, 08:35 »
Καλημέρα,
αν ατμίζεις και καπνίζεις ταυτόχρονα καπνό, είναι πιό ανθυγιεινό, απ' το να κάνεις μόνο καπνό;

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
Απ: Άτμισμα και κάπνισμα μαζί
« Απάντηση #148 στις: Μαΐου 10, 2021, 09:08 »
Σύμφωνα με τον Φαρσαλινό, ναι. 4-5 τσιγάρα την ημέρα, ταυτόχρονα με άτμισμα, κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από το να κάπνιζες ένα πακέτο. Όπως το θυμάμαι στο γράφω, αν βρω τη σχετική αναφορά θα την προσθέσω εδώ.

Αποσυνδεδεμένος cpbaroque

• 3695
    • cpbaroqueTheBlog
Απ: Άτμισμα και κάπνισμα μαζί
« Απάντηση #149 στις: Μαΐου 10, 2021, 19:43 »

Προσωπικά αμφιβάλλω να έχει γράψει ή πει κάτι τέτοιο ο Φαρσαλινός γιατί είναι μάλλον παράδοξο για να ισχύει. Επειδή όμως δεν μπορώ να είμαι και απολύτως βέβαιος, έστειλα το πρωί το παρακάτω mail στον γιατρό:

Καλημέρα κύριε Φαρσαλινέ.

Επειδή ξανάρχισε στο φόρουμ η συζήτηση περί ταυτόχρονης χρήσης ηλεκτρονικού και συμβατικού τσιγάρου θα παρακαλούσα για μία σύντομη δική σας τοποθέτηση. Στο φόρουμ αποδίδεται σε σας η παρακάτω φράση: "...4-5 τσιγάρα την ημέρα, ταυτόχρονα με άτμισμα, κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από το να κάπνιζες ένα πακέτο...". Αναρωτιέμαι αν πράγματι έχετε κάποτε γράψει ή πει κάτι τέτοιο ή θυμάται λάθος ο γράφων...

Ευχαριστώ πολύ.

Κ.Π.

Μέχρι να μας απαντήσει (αν μας απαντήσει...), μπορείτε να δείτε την συζήτηση για το ίδιο θέμα που είχε γίνει εδώ στο φόρουμ πριν πέντε χρόνια. Επισημαίνω πως στην συζήτηση συμμετείχε και ο τότε διαχειριστής, ο ΑΤΜΟΣ, που έχει μνήμη ελέφαντα και θα θυμόταν σίγουρα αν είχε γραφτεί ή ειπωθεί κάτι τέτοιο, μέχρι τότε που έγινε η συζήτηση φυσικά...

http://vaping.gr/index.php/topic,32297.msg1088463.html#msg1088463

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359745 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 991 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114172 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449994 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110643 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374701 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328014 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1060 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6418 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15276 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29330 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99879 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F