Μπράβο κι από μένα στη Nobacco για την αναλυτικότατη απάντησή της (συνήθως τα sites των εταιριών απαντούν σε απορίες μονολεκτικά... άντε με 1-2 σειρές) ενδεικτικό του σεβασμού και της σημασίας που δίνει στους πελάτες της!

Τα κιλά που πήρατε, όσοι πήρατε, δεν οφείλονται στο η.τ. αλλά στη διακοπή του τσιγάρου. Νομίζω ότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι στους περισσότερους καπνιστές που κόβουν το τσιγάρο παρατηρείται μια μικρή αύξηση του βάρους. Επίσης γνωρίζουμε όλοι ότι το τσιγάρο (κ.τ.) αναστέλλει την όρεξη.
Το κάπνισμα του τσιγάρου παχαίνει πράγματι και
η αιτία είναι η έλλειψη της νικοτίνης η οποία προκαλεί το άνοιγμα της όρεξης (είναι δηλαδή ρυθμιστικός παράγοντας καθώς πέραν από χαλαρωτική-αντικαταθλιπτική, αναστέλλει και την όρεξη όπως σωστά λες). Όταν όμως εμείς συνεχίζουμε να παίρνουμε τη νικοτίνη στα ίδια ίσως και σε μεγαλύτερα ποσοστά από πριν (προσωπικά εγώ κάπνιζα 0,6mg νικοτίνη ενώ τώρα ατμίζω 0,9 αλλά και 11mg) ΓΙΑΤΙ να μας ανοίγει η όρεξη;
Δεν ξέρω αν αυτή την ένδειξη την έβαλε η Nobacco για να καθησυχάσει κάποιους που νόμιζαν ότι περιέχουν ζάχαρη τα υγρά άτμισης ή την έβαλε για να διαχωρίσει τα υγρά της από άλλα που περιέχουν όντως αυτά τα συστατικά.
Γνωρίζει κάποιος αν πρόκειται για άλλη - ανεξάρτητη εταιρία (EN juice) που απλά εκπροσωπεί, προμηθεύεται και λανσάρει στη χώρα μας η Nobacco ή πρόκειται για μια ειδική σειρά υγρών της Nobacco? Όπως και να 'χει ρε παιδιά, επειδή με την ειδική ένδειξη επισημαίνεται ότι
"Δεν περιέχουν σάκχαρα, πρωτεΐνες, γενετικά τροποποιημένα συστατικά, ζωικά συστατικά και κάθε είδους, γλυκαντικά ή χρώματα" πιθανολογώ ότι πρόκειται για "ασυνήθιστη" σειρά υγρών, κάτι σαν βιολογικά προϊόντα

(επειδή και η τιμή της είναι τσιμπημένη (9€ τα 10ml). Διότι δεν αναφέρεται μόνο στην έλλειψη γλυκαντικών ουσιών, αλλά και χρωστικών όπως επίσης και γενετικά τροποιημένων προϊόντων

Τέλος κι όσον αφορά τις γλυκαντικές ουσίες και το θέμα μας, στα υγρά της Nobacco περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων (Propylen Glykol >70%) και Glycerol (απ' την ονομασία υποθέττω ότι πρόκειται επίσης για γλυκαντικό).