Παιδιά

Το θέμα αυτό πέφτει κουτί στο πρόβλημά μου! Σήμερα το πρωί ζυγίστηκα (δεν το κάνω συχνά, περίπου 1 φορά/μήνα) κι έπαθα σοκ! 84,8 κιλά

(43 ετών, 1,80 ύψος). Πρώτη φορά στη ζωή μου που ξεπέρασα τα 82 όπου ήταν κολλημένη η ζυγαριά τα τελευταία 12 χρόνια (80 μ.ο. μέχρι 82 το περισσότερο)

Φυσικά το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν το η.τ. καθώς ήταν η μοναδική αλλαγή τον τελευταίο καιρό, οπότε τα 'ριξα όλα εκεί (ίσως να με βόλευε κιόλας). Ρε παιδιά, όντως παχαίνουμε αρχίζοντας το άτμισμα; Εγώ ξέρω ότι κόβοντας το κάπνισμα... ανοίγει η όρεξη. Κι αυτό όχι λόγω της πίσσας
αλλά λόγω της νικοτίνης (που είναι πράγματι ρυθμιστικός παράγοντας της όρεξης). Εδώ υποτίθεται ότι συνεχίζουμε να παίρνουμε νικοτίνη. Τί γίνεται; Είναι τόσες πολλές οι γλυκαντικές ύλες που περιέχουν τα υγρά, που μπορούν να κάνουν τέτοια ζημιά στη... "σιλουέτα" μας;

Η αλήθεια είναι ότι πέραν των 2 πρώτων βδομάδων, τις υπόλοιπες 3 ατμίζω μόνο γεύση σοκολάτα. Και ετοιμαζόμουν να παραγγείλω κι άλλες παρόμοιες γεύσεις (μπανάνα, καραμέλα, βανίλια, κονιάκ). Είναι δυνατόν να συνδέεται το άτμισμα με το ζάχαρο; Είναι δυνατόν να μας παχαίνει;