Αν μειώσεις την περιεκτικότητα νικοτίνης χωρίς να σου το ζητήσει ο οργανισμός σου (δηλαδή να αρχίσει να σε ενοχλεί το υγρό) τότε απλώς θα σου ζητήσει να ατμίζεις περισσότερο. Ατμίζοντας περισσότερο δεν γλυτώνεις τις επιπτώσεις της νικοτίνης (αφού τελικά θα πάρεις την ίδια ποσότητα) και αυξάνεις τις επιπτώσεις από τα αρώματα, τα σύρματα, τα βαμβάκια και οτιδήποτε άλλο εμπλέκεται στο άτμισμα και η επιστήμη δεν έχει ακόμα σαφή εικόνα αν επηρεάζουν και πώς.
Ο άντρας μου ξεκίνησε με 15mg. Που είναι πολύ για τα σημερινά δεδομένα και τα τσιγάρα που κάπνιζε. Αλλά εκεί ένιωσε το χτύπημα και σταμάτησε να σκέφτεται το κ.τ. (ξεκινήσαμε με 8 και άφηνε κάτω τον ατμοποιητή για να στρίψει τσιγάρο). Άτμιζε 1ml τη μέρα. Στις 10 μέρες άρχισε να τον ενοχλεί η νικοτίνη και τη ρίξαμε στα 12mg χωρίς προσπάθεια ή περίοδο προσαρμογής. Ακόμα 1ml τη μέρα ατμίζει. Φεύγει από το σπίτι και δεν αγχώνεται να πάρει υγρά, σύρματα ή μπαταρία. Είναι σε ραντεβού και δεν ενοχλεί κανέναν να κάνει 1-2 τζούρες. Οδηγεί και δεν είναι απασχολημένο το χέρι του.
Με τόσο χαμηλή κατανάλωση δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε οικονομία σε υγρά ή σύρματα. Αλλάζω την αντίσταση προληπτικά 2 φορές την εβδομάδα και τη βρίσκω ακόμα καθαρή.
Το Η.Τ. είναι μέθοδος απεξάρτησης. Όχι νέα εξάρτηση. Και απεξάρτηση πρέπει να κάνεις και από τη νικοτίνη (που είναι η λιγότερο βλαβερή ουσία που είχε το τσιγάρο) αλλά και από την κίνηση. Με 15ml τη μέρα σε τσιγαρίσιο δεν προλαβαίνεις να το αφήσεις από το στόμα σου.