Επαθα κατι χτες που μου συνεβη σε χειροτερη μορφη πριν κανενα μηνα. Εκει που απολαμβανα τον Fodi σε πνευμονικες οπως παντα, λεω να κλεισω τον αερα να κανω καμμια τσιγαρισια χαλαρα. 220C TC, 25watt, 26ga SS316L 0.50ohm, 3 πυρηνα, 7 σπειρες Υγρο DIY 70VG/30PG nic 6mg το οποιο κανω αρκετο καιρο χωρις προβληματα. Εριξα τα watt στα 18, τραβαω μια πολυ σφιχτη και καταπινω λαιμαργα τον λιγο ατμο που δημιουργηθηκε.
Με χτυπαει κατω απ το "μηλο" του λαιμου σαν καψιμο σε πολυ μικρη επιφανεια, με εγδαρε το καταλαβα. Δεν μιλαω για throat hit καμμια σχεση. Ελαφρα δυσκαμψια του λαιμου εννοιωσα και ταραχτηκα λιγο. Σε καθε αναπνοη με εκαιγε το σημειο, βγηκα βεραντα μ ενα ποτηρι νερο, λιγο λιγο ηρεμησα. Εκανα μια βολτα μετα (γυρω απ το Ιπποκρατειο νοσοκομειο για παν ενδεχομενο

) και ολα ωραια και καλα. Μου εχει ξανασυμβει παλι σε τσιγαρισια που επιχειρησα με διαφορετικο, ετοιμο υγρο 50/50 6mg, ιδιο ατμοποιητη, ιδιο στησιμο.
Να σημειωσω, ημουν καπνιστης για 6-7 χρονια (20+ στριφτα τη μερα) ειχα θεματα με φλεματα, που και που βρογχιτιδες κλπ. αλλα οχι τοπικο "καψιμο". Επειτα ατμιστης με ego συσκευες για 3 χρονια με 24αρια (καποτε) και 18αρια υγρα σε διαφορες αναλογιες vg/pg, προφανως μονο τσιγαρισιες, κανενα προβλημα ποτε. Πνευμονικες σε Fodi, Goon, ντουμανια και μποφορ κανενα προβλημα.
Τωρα που το αποδιδω εγω. Γενικα ειμαι αλλεργικος στη σκονη και υπο στρες και ζεστη εμφανιζονται λιγα εξανθηματα στο δερμα με ανεπαισθητη φαγουρα. Το εχω ελεγξει με γιατρους, δεν απαιτειται θεραπεια.
Βασικος υποπτος: Που πας για τσιγαρισια με 26αρι συρμα στα 0.50 ohm. Λιγος ατμος χωρις αερα, χαμηλη νικοτινη και pg για MTL, λαιμαργη αποτομη καταπωση μπας και χτυπησει λιγο, φαρδυ drip tip. Βλεπετε τιποτα λαθος;

Δευτερευων Υποπτος: Το υγρο που συσσωρευεται στο καπακι του ατμοποιητη + επιστομιο. Σφιγγοντας τον αερα τοσο πολυ (ισα που φαινοταν η οπη) και εισπνεοντας αποτομα να πηρα σταγονιδια και να με εκαψαν. Οταν το ειχα παθει ξανα και ηταν χειροτερα ημουν ξαπλα στον καναπε, και η συσκευη σε κλιση πιο καθετη της οριζοντιας.
Τωρα καποια πιθανη αλεργικη αντιδραση με το aircondition στο ζεστο και ειχα ξεραθει; Παιζει, αλλα δυσκολα.
Συνδυασμος των παραπανω πολυ πιθανο.
Το ξαναλεω δεν ηταν συνηθισμενο χτυπημα, ουτε καμμενο βαμβακι, ουτε καποια πρωτογνωρη για τον οργανισμο μου αλλαγη σε εξοπλισμο/στησιμο/υγρο. Το ενοιωσα σαν τοπικο εγκαυμα.
Το μαθημα που πηρα: Βρες τι σου ταιριαζει, μεινε σε αυτο. Αποτομες αλλαγες σε τροπο ατμισματος/στησιματα/συσκευες/υγρα και τοσα αλλα να γινονται ομαλα και με πληρη επιγνωση.