Λοιπόν, για την ώρα έχουν στηθεί και τεσταριστεί ο Serpent Mini και ο Goblin Mini V2 (αφού ο Theorem αναγκαστικά πέρασε και άλλα δύο μπάνια, ένα με Corega πάλι και ένα με βράσιμο με νερό και τσίπουρο για να ξεμυρίσει τελείως και τωρα στεγνώνει)
Παιδιά, μετά από ένα τάνκ δοκιμές και στιγμιαίες εναλλαγές ακόμα και με εναλλαγές στα μοντάκια που κάθονται, έχω την αίσθηση ότι ψάχνω ψύλλους στ' άχυρα. Η γεύση είναι εξαιρετική (σε υγρό που το ξέρω σαν την παλάμη μου) και η διαφορά ανεπαίσθητη.
Αν μπορώ να δω κάποια διαφορά, θα έλεγα ότι στον Goblin V2 η γεύση είναι πιό blendαρισμένη, πιό συμπαγής, πιό ομοιογενής (οχι ισοπεδωτική όμως, απλά πιό ομοιογενής, ίσως και λόγω της κάπως μεγαλύτερης παραγωγής ατμού), ενώ στον Serpent ξεχωρίζει πιό έντονα η νότα του dominant αρώματος, πάλι με την καλή έννοια όμως και όχι τσαμπουκαλεμένα.
Μιλάμε όμως για μικροδιαφορά! Ελάχιστη! Όπως είπα, ψύλλοι στ' άχυρα.
Εκεί που υπάρχει διαφορά είναι στο ότι ο Serpent είναι πιό θορυβώδης από τον Goblin. Αισθητά!
Η αντίσταση του Serpent βγήκε 0,86Ω με στήσιμο σαν του Μάκη, 6 σπείρες Kanthal 26άρι σε 3άρη πυρήνα και την τεστάρισα σε 17-25 Watt με sweet spot τα 20W.
O Goblin είναι στημένος με διπλή Kanthal 26άρι σε 2,5άρη πυρήνα και έβγαλε 0,44Ω. Για να έχω παρόμοια ατμοποίηση την τεστάρισα χαμηλά για το στήσιμο αυτό, στα 25W
Ξέρω ότι δεν είναι και οι πιό σωστές συγκρίσεις, μή βαράτε, απλά ήθελα real life σύγκριση και τον Goblin τον δουλεύω με τέτοιο στήσιμο.
Να λοιπόν και ο Theorem, πεντακάθαρος και καμαρωτός!
Λοιπόν,
Με καινούργιο Notch, αφράτο χτενισμένο και καλοκουρεμένο βαμβάκι μόλις πάνω από το επάνω o-ring, μονή εισαγωγή αέρα από πίσω ορθάνοιχτη, τεστάρισμα χαμηλά, στα 25 W για να έχουμε κάποια ισσοροπία με τους άλλους.
1) Απολύτως αθόρυβος, καλύτερα κι απ τον Goblin, πολύ καλύτερα από τον Serpent
2) Ατμός λίγότερος απο το Serpent που είναι λιγότερος από τον Goblin, αλλά δικαιολογείται απόλυτα γιατί είναι σε χαμηλα Watt για αυτόν. Ο ατμός είναι θερμότερος από τους δυό άλλους, πράγμα λογικό άλλωστε.
3) Πίνει σαν τον Ορέστη Μακρή (Θεός σχωρέστον)
4) Υπέροχα αεράτος
5) Γεύση: Γευσάρα! Θα έλεγα ότι είναι πιό ομοιογενής, ακριβώς όπως στον Goblin, ενώ ο Serpent δίνει μιά "μύτη" στο "δυνατό" συστατικό του υγρού. Τι αρέσει στον καθένα βέβαια είναι πολύ υποκειμενικό, χώρια που παίζει τεράστιο ρόλο το υγρό. Ισως σε άλλα υγρά να προτιμήσει κανείς την ομοιογένεια και σε άλλα την "έξαρση" της dominant γεύσης. Και πάντα μιλάμε για μικροδιαφορές, τουλάχιστον για τις δικές μου δυνατότητες κριτικής (δεν είμαι δα και γευσιγνώστης, οι εμπειρότεροι κάλυκες έχουν τον τελευταίο λόγο)
6) Πίνει σαν τον Ορέστη Μακρή (Θεός σχωρέστον)
α, το ξαναείπα αυτό?Συνολικά, έχουμε να κάνουμε με τρία εξαιρετικά κομμάτια. Με οποιοδήποτε από αυτά θα ήμουν ευτυχισμένος από τη γεύση και θα εντόπιζα τα συν και τα πλην του καθενός χωριστά, έτσι, γιατί είμαι παραπονιάρης!
Στον
Serpent θα ήθελα να είναι πιό αθόρυβος. Τουλάχιστον με το στήσιμο που του έχω κάνει έχω πολλά σκασίματα που με ενοχλούν στο αυτί. Αλλά αυτή η αγριάδα που βγαίνει στη γεύση λίγο, κάποιες στιγμές με φτιάχνει για να είμαι ειλικρινής. Sweet spot στα 20 Watt με υπέροχη γεύση και πολύ καλό ντουμάνι. (Εγώ πάντως θα τον κάνω στα 25W)
(και με το συμπάθειο, αλλά προτιμώ να τον γεμίζω από κάτω για σιγουριά)
Στον
Goblin V2 θα ήθελα μόνο ένα πράγμα: Να μπορώ να τον χρησιμοποιώ ακόμα και όταν μου τελειώσει το χαρτί κουζίνας. Μην βαράτε μερικοί-μερικοί, ο έρωτας δεν κρύβεται.
Τον λατρεύω στα 35 Watt, Η γεύση, ΤΟ ντουμάνι! Αλλά όχι για εξόδους.
Στον
Theorem δεν έχω κανένα παράπονο, ειδικά αφού έβγαλα το κάτω o-ring και δεν χρειάζεται πιά να σπάω τα τανκ για να τα βγάλω. Εχω την εντύπωση πάντως ότι ίσως το Notch δεν είναι για μένα (edit: το συνηθίζω όμως σιγά-σιγά), ίσως έχω κάποια ευαισθησία στο SS. Οταν τον έστησα με Kanthal σε 4,5mm πυρήνα ήταν καλύτερα. Πάντως τα σπάει και σε γεύση και σε ατμό. Και είναι ο πιό απροβλημάτιστος στην αναπλήρωση και χωρίς διαρροές, μεγάλη υπόθεση! Στα 35W και πάνω για μένα, για απολαυστικές πνευμονικές και στις εξόδους!
Από το πρωί, χάλασα 13ml υγρό αναπλήρωσης από το αγαπημένο μου. Αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο.