Παρά τα όσα έγραψα σε προήγουμενο ποστ μου εδώ,
αυτό είναι το σχόλιο που έστειλα στη διαβούλευση (τρομάρα της...):
Κύριοι της Κυβερνήσης και των αρμόδιων Υπουργείων,
Προφανώς είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με την Κοινοτική Οδηγία, παρόλο που σε πλείστες άλλες περιπτώσεις δεν το κάνουμε ως χώρα εδώ και χρόνια.
Προφανώς η Κοινοτική αυτή Οδηγία, είναι αποτέλεσμα πιέσεων και μεθοδεύσεων των λόμπυ των μεγάλων καπνοβιομηχανιών και φαρμακευτικών εταιριών, που μόνο όφελος έχουν από τέτοιους νόμους.
Προφανώς και η εισπρακτική πλευρά τέτοιων νομοθετημάτων είναι πιο δελεαστική για μια κυβέρνηση (στην παρούσα χρονική συγκυρία), από την πλευρά του μεσομακροπρόθεσμου οφέλους και του κράτους και των πολιτών, από τη σταδιακή βελτίωση της δημόσιας υγείας.
ΟΜΩΣ:
Έχουμε μια ευκαιρία, ως κράτος που βάλλεται από πολλές πλευρές, να "δείξουμε" έναν δρόμο που ναι μεν συμμορφώνεται με τις Ευρωπαϊκές "επιταγές", ενθαρρύνει δε τη δημιουργία, το διάλογο, την ελεύθερη σκέψη, την επιχειρηματικότητα, και τις καινοτόμες πρακτικές.
Έχουμε μια ευκαιρία, να οδηγήσουμε τις εξελίξεις στον "μικρό" σχετικά αυτό τομέα, με τρόπο που θα αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες, όπως κι αυτές έχουν αποτελέσει παράδειγμα για μας τους Έλληνες σε πολλούς άλλους τομείς.
Έχουμε τέλος την ευκαιρία να αποδείξουμε σε εγχώριους και ξένους "κύκλους", πως (στο πλαίσιο που μας "επιτρέπεται" ως κράτος να έχουμε ευελιξία στην ερμηνεία της Οδηγίας σε επιμέρους σημεία και στην νομοθέτηση) μπορούμε να κάμψουμε παγιωμένες αντιλήψεις, μπορούμε να πρωτοστατήσουμε σε κάτι καινοτόμο και επωφελές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δημιουργική σαφήνεια αντί για "ασάφεια", μπορούμε να αποδείξουμε πως υπάρχουν ακόμα μερικοί Δαυίδ που δεν φοβούνται τους πανίσχυρους Γολιάθ.
Δεν θα βιώσουμε τον διεθνή αποκλεισμό αν κάνουμε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως κι εσείς ως Κυβέρνηση θα καρπωθείτε ένα μικρό ή μεγαλύτερο όφελος στο κύρος σας, που έχει τρωθεί ποικιλοτρόπως στην συνείδηση των πολιτών.
Μπορούμε πάντα να επιλέγουμε αν θα είμαστε leaders ή followers.
ΥΓ: Συνομωσιολόγος ΔΕΝ είμαι, αλλά...
το σχόλιο του Ρένου που είναι;;;;; οέο;;;
Εγώ είμαι τυφλός ή εκείνος άφαντος;