@cpbaroque (ίσως να απαντά και στον xsad)
Κατά την δική μου εμπειρία δεν είναι θέμα επιχειρημάτων -δυστυχώς...
Για τα επιχειρήματα θα αρκούσαν λίγα λεπτά.
Συχνά οι συζητήσεις και οι διαφωνίες μετατρέπονται σε μια συναισθηματικά φορτισμένη αντιπαράθεση όπου ο άλλος νιώθει απειλή αν δεν επιβεβαιώνονται οι απόψεις του. Ο κόσμος θέλει αποδοχή και επικύρωση.
Πάση θυσία. Η λογική, το σωστό και τα τοιαύτα είναι δευτερεύοντα και αναλώσιμα. Ταμπέλες που χρησιμοποιούνται ως όπλα, όχι πραγματικά ζητούμενα.
Το βλέπουμε στο φόρουμ σε πολλές κουβέντες. Μιλάμε με σκοπό να "νιώσουμε όλοι καλά", όχι να βρούμε μια αλήθεια ή να λύσουμε κάποιο ερώτημα. Σε αυτό το νήμα θα έπρεπε να είμαστε σχετικά ενωμένοι κάτω από δυο-τρεις κοινές και λογικές παραδοχές. Αντί να ανταλλάσουμε πληροφορίες και να οργανώνουμε δράσεις, χάνουμε ενέργεια σε διαπληκτισμούς. Εδώ αξίζει να πω "θα επιμείνω, όσο χρειαστεί" γιατί θα διαβάσουν πολλοί, γιατί τα γραπτά μένουν, γιατί κάποιος σε 3 χρόνια μπορεί να γκουγκλάρει την σελίδα. Έξω... Έξω είναι άλλη ιστορία. Αν μου τύχει ο λάθος άνθρωπος, δεν θα είχα την ενέργεια και την αξιοθαύμαστη αντοχή που έδειξες.
[Η στάση σου στο τέλος, δε, ήταν τόσο ψαρωτικά... cool, που πάγωσε η οθόνη μου!
]
Αλλά τελικά το θέμα οφείλει να είναι η
αλήθεια για το άτμισμα, τα δικαιώματα των πολιτών, η υγεία ("ψεύδος, καταπίεση, ανθρώπινες ζωές"). Όχι το ποιός θα νικήσει σε κοκκορομαχία.
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
@thekal:
Εκτιμώ το ότι με ψυχραιμία ψάχνεις το πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε.
Το ότι προβλέπεις αδικία εις βάρος σου από την διαχείρηση λόγω "ειδικών σχέσων" το εκτιμώ λιγότερο. Πολλές φορές έχουν σβηστεί και δικά μου λόγια στο παρελθόν και οι συντονιστές δικαιούνται και αυτοί να έχουν γνώμη. Αν διαφωνούν δεν σημαίνει πως θα στη φέρουν.
Ο σεβασμός μου...
Έθιξες θέμα νικοτίνης με αφορμή ένα ντοκυμαντέρ.
Είδα 1 ώρα ντοκυμαντέρ (με παύσεις και replay), κράτησα σημειώσεις, έψαξα κάμποσες έρευνες να δω ποιές ταιριάζουν, απάντησα μακροσκελώς. Δύωρο μόνο για την πρώτη απάντηση. Αυτό είναι ο σεβασμός μου. Σεβασμός στο θέμα που έθιξες, στην νοημοσύνη σου, στο να απαντήσω σοβαρά και να μην κάνω ξεπέτα.
Δεν έκρινα τον χαρακτήρα σου. Αλλά στοιχεία δεν έφερες στην κουβέντα που να ενισχύουν την άποψή σου (θυμίζω: πιθανώς επικίνδυνη νικοτίνη στον χώρο) και αυτό είναι γεγονός. Επιμονή και πείσμα έδειξες. Μπορεί να μην χάζεψες καν αυτά που λίνκαρα εγώ και άλλοι
(που φάγαμε χρόνο από την ζωή μας να υπάρχουν γραμμένα ή λινκαρισμένα). Συγνώμη αν σε στενοχώρησα αλλά ακόμα δεν βλέπω επιχείρημα σου στην διαφωνία μας που να με αντικρούει και, ναι, πιστεύω πως αυτή η στάση μας κάνει κακό.
Δεν σε θεωρώ κακό άνθρωπο ούτε χαζό. Αλλά η στάση σου σε αυτό το θέμα πιστεύω πως είναι αστήριχτη και μας κάνει κακό. Δεν είναι επίθεση στο άτομό σου -πάντως η πρώτη μου έννοια είναι η πληροφόρηση των Ελλήνων ατμιστών, όχι το να μασάω τα λόγια μου. Δεν γίνεται να διαιωνίζουμε ελλειπή πληροφόρηση ακριβώς την στιγμή που ψαχνόμαστε για το πως θα συσπειρωθούμε ενάντια στα νέα μέτρα. Χωρίς στοιχεία υπονοείς πως "εντάξει, δεν είναι και πολύ άδικα, να, η νικοτίνη στο χώρο είναι κακιά, το είπε και το BBC". Ή πως αν κάποιοι βλέπουν το ΗΤ με σκεπτικισμό αυτό αυτόματα δικαιώνει απαγορευτικό νόμο.