Δηλαδή φίλτατε, κατά την άποψή σου, τι ακριβώς θα έπρεπε να κάνουν οι "ψαγμένοι" στις δεδομένες συνθήκες; Να πάνε κι αυτοί στα έτοιμα δεκάμελα ή να ξαναγυρίσουν στο κάπνισμα, για να κάνουν συμπαράσταση στους εκατοντάδες χιλιάδες καπνιστές που δεν θα δοκιμάσουν το άτμισμα λόγω κόστους;
Από τη στιγμή που έχεις/έχουμε απέναντί σου/μας μια αποφασισμένη κυβέρνηση που θα κάνει τα πάντα, για να μας στρέψει όλους στα έτοιμα δεκάμελα ή ξανά πίσω στο κάπνισμα, πώς ακριβώς θα πρέπει να αντιδράσουμε όσοι έχουμε τη δυνατότητα να παρακάμψουμε αυτή τη γελοία νομοθεσία;
Προσωπικά δεν έχω απολύτως κανέναν δισταγμό, αν χρειαστεί θα αρχίσω να φέρνω απέξω ολόκληρα βαρελάκια VG και PG και αρώματα, και ότι άλλο χρειαστεί, αλλά στα έτοιμα δεκάμελα δεν πρόκειται να πάω, και ούτε φυσικά να ξαναγυρίσω στο κάπνισμα, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια που δεν έχω καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο...
Φίλε, σαφώς και δεν φταίνε μόνο οι ομάδες στο fb και οι χομπίστες ατμιστές, η ευθύνη είναι πάντα συνολική για όλους μας.
Η αποχή από τις εξελίξεις δεν είναι ευθύνη?
Δεν είπα ποτέ οτι είναι κακό να κάνεις καβάτζα ή να έχεις άκρες για να προμηθευτείς πράγματα, το ακριβώς αντίθετο έχω γράψει πολλές φορές. Μιλάω για τους νέους ατμιστές που δεν έχουν τέτοιες άκρες και είναι δεμένοι χειροπόδαρα στις όποιες διαθέσεις του κράτους. Στα π@π@ρι@ μας αυτοί ε?
Ναι βρήκατε ποιος φταίει, τα γκρουπ στο FB. Εδώ οι επαγγελματίες του ΣΕΕΠΑ πόσταραν την τρίμηνη παράταση.
Δεν είπα οτι φταίνε οι ομάδες, ίσα ίσα έγραψα ότι όλα έχουν την αξία τους, και η μόστρα και ο χαβαλές και η σοβαρότητα και η ενημέρωση.
Διαφωνείς δηλαδή ότι από τις εκατοντάδες ομάδες στο fb σχεδόν όλες έχουν ως σκοπό την επίδειξη και την προβολή προϊόντων και ελάχιστες φορές προσφέρουν ουσιαστική ενημέρωση?
Οι επαγγελματίες το συμφέρον τους κοιτάνε, απόλυτα λογικό είναι. Και εγώ ως εργαζόμενος το ίδιο κάνω στη δουλειά μου. Το ότι είναι ανενημέρωτοι δεν μου προκαλεί έκπληξη, παντού συμβαίνει κάποιοι να ψάχνονται και κάποιοι να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου... Γνωρίζω επαγγελματίες που είχαν γνώση της ψήφισης του νόμου τη στιγμή που οι περισσότεροι πανηγύριζαν για την επέμβαση της ΕΕ
Δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι.
Ο καθένας φίλε έχει τον σκοπό του και προσπαθεί να τον υποστηρίξει. Τον ατμιστή δεν ξέρω ποιος θα τον υποστηρίξει όμως.
Η κουλτούρα μας πλέον έχει περιοριστεί στο να βλέπουμε την πάρτη μας αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους και γκρινιάζοντας για πράγματα που θεωρούμε ότι έγιναν στραβά, από άλλους όμως χωρίς τη δική μας συμμετοχή / βοήθεια. Κριτική εκ του ασφαλούς...
Πραγματικά απορώ, δεν σκέφτεται κανείς ότι σε μια αγορά πλήρως περιορισμένη σε επιλογές, οι όποιες καβάτζες δεν θα κρατήσουν για πολύ? Δεν βλέπει κανείς οτι κάθε παραθυράκι για καβάτζα κλείνει σταδιακά?