vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

571 επισκέπτες, 9 χρήστες
Mensanos, Tem, Milarepa, manoslykos, lagoudakis, kon95, gfilip, grag, Ποντικός

Η ελληνική νομοθεσία για το άτμισμα (2016)

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• 6415
  • Φύλο: Άντρας
  • Πανορατμίξ
Απ: Η ελληνική νομοθεσία για το άτμισμα (2016)
« Απάντηση #3030 στις: Οκτωβρίου 16, 2018, 22:54 »
Τρομερό δεν είναι, αναμενόμενο είναι να ψάχνει ο έμπορος το κέρδος.
Για το ηθικό του θέματος μιλάμε οι "ρομαντικοί", για το να γλύφεις εκεί που μέχρι χτες έφτυνες :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος makis206

• 3524
« Απάντηση #3031 στις: Οκτωβρίου 16, 2018, 22:58 »
Ξεπεράστε το παίδες. Κι ο Παπαστράτος τσιγάρα και iqos εμπορεύεται. Πήγε κανείς να τον ρωτήσει για το ασφαλέστερο της υπόθεσης; :D

Άσχημη εικόνα αλλά έως εκεί. Σάμπως ψώνιζε κανείς μας από εκεί.. :))

« Απάντηση #3032 στις: Οκτωβρίου 16, 2018, 23:23 »
Μάκη, για  τη  nobacco εδώ,εγώ μόνο καλά έχω ακούσει, αλλά και έχω διαπιστώσει.
Έχω ψωνίσει Πίκο και υγρά πολλές φορές.
Όσο για το καινούριο θερμαινόμενο, είναι βέβαια, η απάντηση της british american tobacco, στην phillip morris.
Και σιγά να μη πει όχι η νομπάκο.
Και θα έχει ενδιαφέρον, η μάχη αυτών των δύο, και όσον αφορά το marketing, αλλά και στην εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας.
Μόνο ενδιαφέρον θα έχει.
Και με τους Κινέζους ήδη μέσα..

Στάλθηκε από το RNE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

« Απάντηση #3033 στις: Οκτωβρίου 17, 2018, 02:43 »
Ειναι σχετικο η ασχετο το οτι λιγες μερες πριν το λανσαρισμα νεου θερμαινομενου απο ατμομαγαζο ηρθε η εγκυκλιος και τα εκοψε ολα ;
Τελικα ηταν τυχαια η χρονικη στιγμη της εγκυκλιου; 
Μηπως τωρα εξηγουνται ολα ειδικα για τη χρονικη ατιγμη; Μην ειμαστε αφελης 
Ελπιζω να μην μετατραπουν ολα σχεδον τα ατμομαγαζα σε ντιλερ θερμαινομενων

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• 6415
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #3034 στις: Οκτωβρίου 17, 2018, 08:22 »
Ακόμα αναρωτιέται κανείς αν η νομοθεσία είναι φτιαγμένη στα μέτρα των καπνοβιομήχανων και των προϊόντων που παράγουν?
Εδώ η British American Tobacco αναφέρεται σε άρθρα ως η μεγαλύτερη εταιρεία ατμιστικών ειδών παγκοσμίως και μια εταιρεία που ονομάζεται NObacco πουλάει προϊόντα TAbacco  :laugh1:

Οι καπνοβιομηχανίες δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσουν να επηρεάσουν.
Έχουν τέτοιο όγκο πωλήσεων και αποδιδόμενων (από τους πελάτες τους βέβαια) φόρων στο κράτος που η όποια ρύθμιση είναι πάντα υπέρ τους.
Δημιουργούν επίσης τεράστιους τζίρους και σε άλλες βιομηχανίες, όπως για παράδειγμα της φαρμακοβιομηχανίας, της υγείας (νοσοκομεία, κέντρα διακοπής καπνίσματος, γιατρούς κτλ), των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς αποδεδειγμένα καταστρέφουν την υγεία των πελατών τους. 
Το χρήμα όμως κινεί το σύμπαν.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 17, 2018, 08:31 από thenetpoet »

Αποσυνδεδεμένος TSARLY

• 1067
  • Τα λιγα χρηματα θελουν κοπο,τα πολλα τροπο!
« Απάντηση #3035 στις: Οκτωβρίου 17, 2018, 11:30 »
Νομιζω ότι τα 10μελα είναι στα ραφια των καταστημάτων,δεν αλαξε κατι σ αυτό.
Το κρατος θελει εσοδα απ εμας και μετα την "τρυπα"που δημιουργηθηκε θα βρει τον τροπο ……..
Η επιλογή μου για το ηλεκτρονικο ατμισμα είναι συνειδητη και δεν νοιαζομε αν βγουν κι αλλα glo και ποιος θα τα πουλαει. ::)
Είναι γνωστη η σχεση μου με την phillip morris και παροτι μπορουσα να εχω τα προιοντα της δωρεαν για παντα η επιλογή μου ηταν το ηλεκτρονικο ατμισμα.
Η ολη συζητηση (σε λαθος νημα) μου φερνει σε κατι σαν Παναθηναικο-Ολυμπιακο. :eyesplash:
Εγω ατμιζω ο άλλος ότι νομιζει ότι τον καλυπτει….
Πετρος  :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος mimis

• 1315
  • Λατρεύω τις δίχρονες γαλέρες
    • Webcam - Κέρκυρα
« Απάντηση #3036 στις: Οκτωβρίου 17, 2018, 12:09 »
Δεν καταλαβαίνω την άποψη ότι οι καπνοβιομηχανίες αποδίδουν στο Κράτος. Τίποτα δεν αποδίδουν, αντιθέτως.
Ο τζίρος τους στην Ελλάδα, αφαιρείται από το διαθέσιμο που εχουν οι καταναλωτές, δεν έρχεται από το υπερπέραν. Ειναι χρήμα που θα έπεφτε ετσι κι αλλιώς.
Και μην χρησιμοποιούμε την καραμέλα των υπερβολικών φόρων στο τσιγάρο, τα ίδια ποσά θα έπαιρνε σε όποια συναλλαγή. Εκτός και πιστευει κάποιος ότι σε κάποιο προιόν οι συνολικοί φόροι ( ΦΠΑ, ΦΟΡΟΙ εισοδήματος, ΕΦΚ ) δεν ειναι κοντα στό 80%. ΕΙΝΑΙ.
Στις εξαγωγές, δεν υπάρχουν οι φόροι που ξέρουμε.

Εγω εξοικονόμησα περίπου 10 χιλιάρικα σε 4 χρόνια. Αυτα τα λεφτά δεν τα εχω σε κάποιο σεντούκι, τα έδωσα στην οικονομία. Οπως και όλοι σχεδόν.
Από την άλλη, το τσιγάρο ειναι πεταμένα λεφτά για υγεία, χαμηλή παραγωγικότητα, και κατα μένα, πρόβλημα στην κοινωνική εξέλιξη μας.

Η απαγόρευση ή οι περιορισμοί προς όφελος του τσιγάρου, με όφελος κάποια περιστασιακή είσπραξη, είναι καταστροφικό στο άμεσο μέλλον γιατί ειναι ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΠΟΡΟΙ.
Επίσης, η στροφή των καπνοβιομηχανιών στη θέρμανση, θα γινόταν άραγε αν δεν υπήρχε το κύμα τους ατμίσματος; Δεν νομίζω.

Αποσυνδεδεμένος TSARLY

• 1067
« Απάντηση #3037 στις: Οκτωβρίου 17, 2018, 12:35 »
Για ενημερωση μονο,
η P.M. εκανε μελετες από το 2007 γιατι λογω ενημερωσης για την βλαβη του οργανισμου από το τσιγαρο πολλοι το "εκοβαν" ηθελε να βρει το προιον που θα φερει πισω μερος αυτων 4%.ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
@
Τα πεταμενα λεφτα το σκεφτομαστε τωρα,οταν καπνιζαμε?

Αποσυνδεδεμένος Chris66

• 757
  • ...out of the black and into the blue...
« Απάντηση #3038 στις: Οκτωβρίου 17, 2018, 12:42 »
Και τότε τα σκεφτόμασταν αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι.Τώρα που μπορούμε το κόψαμε και θα ήταν ωραία αν πετάγαμε πολύ λιγότερα....

Αποσυνδεδεμένος drum

• 5371
« Απάντηση #3039 στις: Οκτωβρίου 17, 2018, 12:49 »
[member=12178]TSARLY[/member] , Τότε δεν είχαμε οικονομική κρίση ρε συ, κα τα αμολαγάμε όπου νανε τα λ7.

Αποσυνδεδεμένος mimis

• 1315
  • Λατρεύω τις δίχρονες γαλέρες
    • Webcam - Κέρκυρα
« Απάντηση #3040 στις: Οκτωβρίου 17, 2018, 13:06 »
Το 2007, το ποσοστό κέρδους των περιπτέρων ήταν 5%, το 2005 6% το 2000 9%. Σήμερα ειναι περίπου 1 με 1,5%
Αν υπολογίσουμε ότι η πώληση των τσιγάρων ειναι και ο ρουφιάνος του υπόλοιπου τζίρου...
Το ποσοστό των χονδρεμπόρων από 1% έπεσε στο 0,3%
Η P.M ποτέ δεν εκανε σοβαρή ανάλυση, τουλάχιστον στην Ελλάδα που την ξέρω εγω από το 1995. Η πτώση της αγοράς του τσιγάρου ξεκίνησε από το 2000 και δεν εχει σταματημό.
Αυτό δεν εχει να κάνει με κάποιους που το έκοψαν αλλά με την μείωση των νέων που καπνίζουν.
Από το 2012 και μετά, η πτώση υποστηρίχθηκε και από το άτμισμα δειλά δειλά από το άτμισμα και από τότε οι ατμιστές αυξάνονται συνεχώς με υψηλούς ρυθμούς.
Το τι λέει η P.M, θα πρότεινα να τα ακούτε βερεσέ.
Από το 1993 δούλευα για την P.M και ξέρω πολύ καλά τις πολιτικές της. Θα έλεγα ότι ήμουν στους καλύτερους τους κάθε χρόνο, αλλα δεν το λέω.

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
« Απάντηση #3041 στις: Οκτωβρίου 17, 2018, 14:22 »
Ειναι σχετικο η ασχετο το οτι λιγες μερες πριν το λανσαρισμα νεου θερμαινομενου απο ατμομαγαζο ηρθε η εγκυκλιος και τα εκοψε ολα ;
Τελικα ηταν τυχαια η χρονικη στιγμη της εγκυκλιου;
Μηπως τωρα εξηγουνται ολα ειδικα για τη χρονικη ατιγμη; Μην ειμαστε αφελης
Ελπιζω να μην μετατραπουν ολα σχεδον τα ατμομαγαζα σε ντιλερ θερμαινομενων
Λυπάμαι που θα στο πω, αλλά πιο άσχετο δεν γίνεται. Το μόνο που έκανε αυτή η εγκύκλιος, ήταν να επαναλαμβάνει την εγκύκλιο του Μαΐου. Μήπως λανσαρίστηκε και το Μάιο κάποιο παρόμοιο προϊόν και δεν το πήραμε χαμπάρι? Ας σταματήσουμε να κάνουμε σενάρια, το έχουμε πει χίλιες φορές. Με έχετε μπερδέψει μερικοί, αδυνατώ να καταλάβω τελικά αν κάνει κουμάντο η PMI, η BAT ή αν έχουν κάνει κοινοπραξία.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2018, 12:52 από Cruiser79 »

Αποσυνδεδεμένος TSARLY

• 1067
« Απάντηση #3042 στις: Οκτωβρίου 17, 2018, 21:04 »
Δηλαδη καπνιζω? :hmmm: :hmmm: :o :confused1:
Παει χαλασα κι εγω!! :eyesplash:
Δεν παμε καλα,καθολου καλα. :idiot1: :idiot1:

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

• **
  • 235
« Απάντηση #3043 στις: Οκτωβρίου 17, 2018, 21:50 »
τo η.τ γεννήθηκε να είναι ελεύθερο δεν γίνετε να απαγορευτεί η να περιοριστή με φόρους , νόμους , μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσης και στα αρώματα και στης βάσεις . όσο ποιο γρήγορα το καταλάβουν η κηφήνες που μας κυβερνούν τόσο ποιο καλά για αυτούς . :tongue_move_02:
προσωπικά συνεχίζω και ατμίζω με το ίδιο κόστος που άτμιζα πριν από 5 χρόνια με την διαφορά ότι ανέβασα πολλή περισσότερο την απόλαυση τον γεύσεων .  :delicious:

Αποσυνδεδεμένος e-spy

• 2471
  • Χιούμορ είναι η τέχνη να κρύβεις τις πληγές σου...
    • 99designs
« Απάντηση #3044 στις: Οκτωβρίου 18, 2018, 00:49 »
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ως off topic.
ΔΕΝ είναι.

Εν αρχή ην το "επάρατο" IQOS. Η Phillip Morris μπαίνει στο παιχνίδι (μόνη της).

Προχθές η Nobacco εγκαινίασε τη συνεργασία της με την British American Tobacco λανσάροντας το Glo.

Εχθές η Alter Ego εγκαινίασε τη δική της συνεργασία με την Japan Tobacco International και το Logic.

Εχθές επίσης το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλ. Ειδ. Αττικής καλωσόρισε την Imperial Tobacco International και το Pulze, που θα κυκλοφορήσει αρχές του 2019.

Οι 4 από τους 5 γίγαντες της Big Tobacco είναι ήδη εδώ.
Και τα προϊόντα αυτά είναι μόνο η αρχή...

Κάτσε να προσθέσω κι αυτό, έτσι για την αλητεία...

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2018, 12:54 από Cruiser79 »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359921 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1003 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114251 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450233 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110729 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374818 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328176 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1072 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6436 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15294 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29358 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99932 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F