vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

452 επισκέπτες, 5 χρήστες
stauros53, Mimhsdr, manoslykos, aragiannis, lounik

Η ελληνική νομοθεσία για το άτμισμα (2016)

Αποσυνδεδεμένος ati

• 501
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Η ελληνική νομοθεσία για το άτμισμα (2016)
« Απάντηση #2250 στις: Δεκεμβρίου 30, 2016, 03:57 »
Συνηθίζεται την 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα να είναι κλειστά επειδή λειτούργησαν την τελευταία Κυριακή του έτους αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Όπως και να έχει καιρός σε αυτή τη χώρα να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση. Δεν είναι κακό μόνο το κράτος που έφερε το νόμο που όλοι γνωρίζουμε κόντρα στην όποια λογική, το ίδιο κακοί είναι και όσοι προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν σε βάρος μας για να βάλουν πέντε φράγκα στην τσέπη τους  φορτώνοντας το στο κακό κράτος. Οι κακοί επιχειρηματίες θα φανούν και όπως εκείνοι θα κοιτάξουν την τσέπη τους έτσι και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας.  Το θέμα με το νόμο είναι ότι από 1η Μαρτίου το τοπίο θα είναι τελείως διαφορετικό και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε καταναλωτές και επιχειρηματίες.

Αποσυνδεδεμένος EΡΕΒΟΣ

• **
  • 488
« Απάντηση #2251 στις: Δεκεμβρίου 30, 2016, 10:01 »
Αν στο πουλήσει στις 2 ή 3 του μήνα με φόρο τότε ναι ξέρεις τα λεφτά του φόρου πάνε στη τσέπη του. Πάντως εγώ θα επισκεφτώ στις 2 του μήνα μερικά μαγαζιά για να δω γιατί αν πάω στις 10 του μήνα θα μου πει είχα και τελείωσαν και πήρα καινούργια. Έτσι θα ξέρω και εγώ που θα δίνω τα χρήματά μου.
Καλημερα,επειδη φανταζομαι θα αναφερονται εδω μεσα, τετοιες πρακτικες μερικων εξυπνων,θα  ξερουμε οπως ειπε ο φιλος που δινουμε τα χρηματα μας,που σιγουρα δεν τα βρισκουμε στο δρομο. :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος Doubt

• 2815
« Απάντηση #2252 στις: Δεκεμβρίου 30, 2016, 11:45 »
Θα είναι σαν τον συνταξιούχο που έλεγε ο γαπ ότι θα χαρίσει την σύνταξη του για το χρέος! :))
Που το θυμήθηκες αυτό; :))
Λαμπρό δείγμα προπαγάνδας μπροστά στις κάμερες.
Ο εν λόγω συνταξιούχος φυσικά είναι φανταστικό πρόσωπο και το όλο show ήταν απλά ένα πολύ μικρό δείγμα του τι μας περίμενε (και δεν έχει τελειώσει ακόμα).

Όσο για τις πρώτες μέρες του χρόνου, καλό είναι να απέχουμε γενικώς ως ένδειξη διαμαρτυρίας (απορώ πως δεν το πρότειναν ακόμα οι "ατμο-αντάρτες")

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
« Απάντηση #2253 στις: Δεκεμβρίου 30, 2016, 11:55 »
Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μια σειρά, εκτός από τα υγρά αναπλήρωσης, από 1/1 επιβάλλεται επίσης φόρος στον καφέ, αυξάνεται ο ΕΦΚ καπνού, αλκοόλ και καυσίμων και επιβάλλεται επίσης και φόρος σταθερής τηλεφωνίας.

Να φανταστώ ότι θα πρέπει να απέχουμε από όλα αυτά τις πρώτες μέρες του μήνα ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο καφές μας, η βενζίνη μας, τα τσιγάρα ΤΟΥΣ και η μπυρίτσα μας, είναι σωστά τιμολογημένα?

Ας μην επεκτεινόμαστε εκτός της Νομοθεσίας σε αυτό το θέμα, υπάρχουν άφθονες πληροφορίες και θα εξαφανιστούν αν αρχίσουμε τα σενάρια κλπ...

Ήδη έχω δυσκολία εντοπισμού των σεντονιών μου :))

Αποσυνδεδεμένος Doubt

• 2815
« Απάντηση #2254 στις: Δεκεμβρίου 30, 2016, 13:08 »
Προφανώς δεν πρόσεξες το "ως ένδειξη διαμαρτυρίας" για την επιβολή του φόρου φυσικά κι όχι για την τιμολόγηση και λοιπά διαδικαστικά. Το ξέρω πως δεν θα τηρηθεί, ίσως όμως να βοηθούσε. 
Σίγουρα περισσότερο από την ατέλειωτη γκρίνια που διαβάζουμε μόνο "εμείς κι εμείς".

Αποσυνδεδεμένος Π. Γιούρσης

• **
  • 492
  • Το μή χείρον εστί βέλτιστον
« Απάντηση #2255 στις: Δεκεμβρίου 30, 2016, 13:34 »
Θα είναι το 9ο Θαύμα, να δώ συνατμιστή ενεργό μέλος του φόρουμ μας, να αγοράζει έτοιμα υγρά ατμίσματος ή βάσεις νικοτινούχες ή μή  ή έστω PG-VG φαρμακείου, όχι τον Γενάρη του 2017 αλλά μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2018. Συνεπώς, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Καλή χρονιά με υγεία.

Αποσυνδεδεμένος konmac

• **
  • 405
« Απάντηση #2256 στις: Δεκεμβρίου 30, 2016, 13:46 »
Και βάλε! !
Αλλά τον Φλεβάρη όλο και κάποιο ατμοποιητη ή μοντακι χωρίς tpd ,(παράνομο)  από Μάρτη θα βοηθήσουμε τον μαγαζατωρα να βγει από την παρανομία. 

Αποσυνδεδεμένος valsam

• 791
« Απάντηση #2257 στις: Δεκεμβρίου 30, 2016, 17:46 »
Mονο με εμπάργκο στην αγορα φορολογημενου υγρου προκειτε να αλλαξει ο νομος εκτρωμα!
Ετσι και μονο ετσι την ακουσαν με το πετρελαιο θερμανσης και αναγκαστηκαν να την κανουν γυριστη την δουλεια!
Αν δεν παρουν σεντ από μας θα αναγκαστουν να ψαξουν για άλλες ειστπρακτικες μεθόδους!
https://www.forin.gr/articles/article/12293/th-meiwsh-tou-eidikou-forou-katanalwshs-petrelaiou-thermanshs-zhtoun-oi-prathriouxoi
"Την χειμερινή περίοδο 2012-2013 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η αύξηση του Ε.Φ.Κ, οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκαν 71% και την επόμενη χρονιά 2013-2014 κατά 67%, σε σύγκριση με την περίοδο 2011-2012, οι δε απώλειες των δημοσίων εσόδων ξεπέρασαν συνολικά τα 750 εκατ. από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος»
http://www.kathimerini.gr/771361/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/lynoyn-thn-e3iswsh-toy-efk-sto-petrelaio

• 9074
« Απάντηση #2258 στις: Δεκεμβρίου 30, 2016, 18:02 »
ΘΑ σε στενοχωρήσω φίλε valsam αλλά παραβλέπεις κάτι πολύ βασικό: δεν πρόκειται για αύξηση σε φόρο αλλά για επιβολή νέου. Που σημαίνει ότι όσο εισπράξουν, καλό είναι γι αυτούς. Από εκεί που δεν έπαιρναν τιποτα, κάτι εκατομμύρια θα τα εισπράξουν. Και πίστεψέ με, πάντα υπάρχει πρόβλεψη για αποκλίσεις. Από την επιβολή ΕΦΚ σε νεα προϊόντα και την αύξηση σε παλιά, το κράτος προσδοκά 200 εκ. Ευρώ. Δεν ΘΑ στενοχωρηθουν ιδιαίτερα αν εισπράξουν 160...

Από κινητό.

Αποσυνδεδεμένος valsam

• 791
« Απάντηση #2259 στις: Δεκεμβρίου 30, 2016, 20:14 »
Φιλε Cruiser79 δεν το παραβλεψα το ότι δεν πρόκειται για αύξηση σε φόρο αλλά για επιβολή νέου,εγω κοιταω το ρεζουμε και το ρεζουμε είναι να μην εχουν παρει παρα τα ελαχιστα από αυτην την φορολογιση,γιατι όπως ειπες το κράτος μπορει π.χ να προσδοκά 200 εκ. Ευρώ αλλα αν είναι τελικα 20 εκ. (και όχι εστω και 160)να εισαι σιγουρος ότι θα τους χαλασει και θα πανε για αλλα κολπα!
Αυτοι απ'οτι καταλαβαίνω θελουν να βγαλουν τα σπασμένα από τους προην καπνιστες που γιναμε ατμιστες ,δηλ. να τους ξαναδοσουμε αυτά που διναμε σε φορους όταν καπνιζαμε γιατι τα  υπολογιζαν και τα  εχουν αναγκη,τι θα γινει αν το 2017 δουν ότι και από τα τσιγαρα παρα τις αυξησεις και από τα ατμιστικα υγρα πηραν πολύ λιγοτερα απ'οσα υπολογιζαν?
Αν όμως δουν ότι πηραν πολύ περισσοτερα τοτε ετοιμαστείτε και για ακομη μεγαλύτερα γ@μησιατικα!
Βαρεθηκα να με  ξεφτιλιζουν φιλε και να με περνανε για μ@λακα,  με βαρια καρδια σημερα πηγα και παρεδωσα τις πινακίδες από το αυτοκινητο μου,ενα 19 χρονων 2λιτρο crv που θα το κρατουσα αν μειωναν τα τελη ,προτιμησα να παρω ένα σαραβαλο 1,6 κυβικα να το φτιαξω και να μου φυγουν περισσοτερα χρηματα απ'το να παω να σκασω 615 ευρω για τα τελη,φτανει πια με τους ηληθιους-νταβατζιδες που μπλέξαμε!
Εχω μια ιδεα  για  το πως θα γεμισουν τα ταμεια και θα την πω φωναχτα και ας με κραξει οποιος θελει!
Αφου λοιπον δεν ερχονται οι ξενοι επενδυτες και αναπτυξη δεν βλέπουμε ας ξεκινήσουμε λοιπον εμεις με εσωτερικη αναπτυξη!
Λεω εγω τωρα,αν θελουν να γεμισουν τα ταμεια να πουν η σας κοβω  την συνταξη στις και στους 45ρηδες συνταξιούχους (ξερεται αυτους που βγηκαν με 25ετια που ηταν δεν ηταν 20-22 χρονια όπως του κουμπαρου μου που εβαλε και του στρατου και ,και και και βγηκε στην συνταξη με 21 χρονια υπηρεσια!!!!)η γυρνατε και πατε με αυξηση μαλιστα να δουλεψετε και να φτιαχνεται και να περνατε και να, να,να επανω σε ανανεωσιμες πηγες ενεργειας,Ηλιο εχουμε περισσοτερο από σχεδόν ολες τις χωρες του κοσμου,θαλλασες εχουμε,ποταμια εχουμε ,αεριδες εχουμε,το προσωπικο το εχουμε που  το πληρωνουμε και καθετε!
Η Κοστα ρικα πως στον διαολο τα καταφερε?
Σιγουρα είναι πιο μαγκες από εμας!
Τι σκατα λοιπον κανουν οι μ@λακες που μας κυβερνανε,πανε να βγαλουν φραγκοδίφραγκα από εμας τους αφραγκους φορολογοντας ατμιστικα υγρα?
Σορρυ παιδια για το σεντονι και σορρυ αν λεω μ@λακιες αλλα ετσι το σκεφτηκα και ετσι το εγραψα!

Αποσυνδεδεμένος NekosAthina

• 571
  • Εσύ. Πόσο θέλεις να ακουστείς;
« Απάντηση #2260 στις: Δεκεμβρίου 30, 2016, 20:37 »
Τα έχουμε για πούλημα :idiot1:

Αποσυνδεδεμένος ati

• 501
« Απάντηση #2261 στις: Δεκεμβρίου 31, 2016, 01:04 »
Εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι η μήνυση που σκέφτεται ο ΣΕΗΤ δεν έχει στόχο να παραμείνει φθηνή η μηδενική; Αυτό που πιστεύω, επειδή σίγουρα το κράτος δεν θα χάσει χρήματα, είναι η πρόσμιξη της φαρμακευτικής VG/PG με ουσία η οποία δεν θα αλλοιωνει τη χρήση της για φαρμακευτική χρήση αλλά θα την καθιστά αδύνατη για χρήση στο άτμισμα. Μετά από αυτό για σκεφτείτε, το κράτος δεν χάνει μία, τα φαρμακεία συνεχίζουν να πουλούν και τα ατμομάγαζα πουλούν και πάλι μηδενική. Μη ξεχνάτε ότι σήμερα η φθηνότερη μηδενική έχει 3 ευρώ όταν με ένα ευρώ επιπλέον παίρνεις 1 λίτρο του συνδέσμου. Αν η μηδενική παραμείνει φθηνή τι θα έκανε κάθε λογικός ατμιστής που κάνει DIY μετά την 1η Μαρτίου; Θα έπαιρνε 20αρα και θα την αραίωνε με μηδενική από το φαρμακείο, λεφτά χαμένα για το κράτος και τα ατμομάγαζα. Τον ΣΕΗΤ δεν τον συμφέρει να πουλιέται φθηνή μηδενική από τα φαρμακεία γιατί χάνει έσοδα, δεν τον ενδιαφέρει για την τσέπη μας αλλά για τη δική του και είναι λογικό, στη θέση τους το ίδιο θα έκανα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2016, 01:24 από ati »

• 9074
« Απάντηση #2262 στις: Δεκεμβρίου 31, 2016, 01:23 »
Δε διαφωνώ, απλά δεν βλέπω Νομικό έρεισμα σε μια τέτοια ενέργεια. Με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσε πχ ο Παπουτσάνης να κινηθεί Νομικά για τη φθηνή πώληση υλικών παρασκευής σαπουνιού σε ιδιώτες.

Βέβαια, Νομικός δεν είμαι οπότε μην θεωρήσετε ότι ο Νομικός σύμβουλος του ΣΕΗΗΤ δεν ξέρει τι του γίνεται...

Από κινητό.

Αποσυνδεδεμένος slammer

• 1837
  • Dripάρω....
« Απάντηση #2263 στις: Δεκεμβρίου 31, 2016, 01:41 »
Πόσα χρήματα θα χάσει από τη μηδενική γλυκερίνη? Πόσοι είναι οι DIYers? δεν νομίζω ότι συνιστούν κρίσιμη μάζα.... και τι ποσοστό του τζιρου των καταστημάτων είναι η μηδενική βάση, φαντάζομαι αμελητέο, για όλους είναι χωρίς σοβαρό ενδιαφέρον, ακόμα και οι ατμιστές θα βρούν τη λύση του φαρμακείου, σιγά τα ωά... μη το κάνουμε θεμα (ναι είναι στρέβλωση το 700% αλλά τελικά μου φαίνεται ότι λίγοι νοιάζονται πραγματικά γι αυτό) 
Η κύρια μάζα ατμιστών που χρησιμοποιεί έτοιμα υγρά θα πληρώσει το 1,24 και τέλος.

Αποσυνδεδεμένος ati

• 501
« Απάντηση #2264 στις: Δεκεμβρίου 31, 2016, 01:51 »
Ο Παπουτσάνης και να θέλει δεν μπορεί να κάνει μήνυση γιατί καμιά από τις πρώτες ύλες για σαπούνι δεν υπόκειται σε ειδικό καθεστώς. Τώρα οι περισσότεροι παίρνουν βάση με περιεκτικότητα νικοτίνης της αρεσκείας τους, λίγοι παίρνουν μηδενική για να αραιώσουν, μετά όλοι θα παίρνουν 20άρα για αραίωμα αυτό δεν σημαίνει μόνο απώλειες από τη μηδενική, που στην τελική δεν έχει και μεγάλη σημασία λίγοι χρησιμοποιούν, αλλά και από τη συχνότητα αγοράς νικοτινούχας και τη στροφή στο DIY περισσότερων ατμιστών λόγο και της αύξησης στα έτοιμα υγρά. Επαναλαμβάνω και πάλι να μην παρεξηγηθώ ότι και εγώ αν ήμουν στη θέση του ΣΕΗΤ το ίδιο θα έκανα αν έχανα έσοδα. Το αναφέρω γιατί κάποιοι θεωρούν τα ατμομάγαζα φίλους μας, επιχειρήσεις είναι που προσδοκούν το κέρδος, έτσι πρέπει να κάνουν και σίγουρα δεν είναι δουλειά τους να μας σώσουν. 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360324 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1025 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114362 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450711 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110916 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375298 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328485 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1087 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6460 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15323 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29398 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99983 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F