Ένα από τα κακά που θα έχει η κοινοποίηση, όπως την πρότεινε ο Μπεχράκης, σε κεντρικό επίπεδο, θα είναι να δημιουργηθεί ένα είδος μητρώου προμηθευτών. Αυτό στη συνέχεια, μπορεί να προωθηθεί στις υπηρεσίες υποδοχής δεμάτων για τα περαιτέρω.
Σα να κόπτεται υπερβολικά αυτός ο Μπεχράκης για να μην μπορεί ο κόσμος να αγοράζει φθηνά αυτό που θα τον σώσει,γιατί αν περιμένει αυτός που ΔΕΝ θελει να σταματήσει τη νικοτίνη ή την τελετουργία να έρθει στο ιατρείο του και ειδικά χωρίς να του πληρώσει καποιος τη θεραπέια (το ητ το θελει, του δίνει ευχαρίστηση γι αυτό και δεχεται να πληρώνει), θα περιμένει αρκετά...
Και στο κατω κατω κανεις καπνιστής δεν θελει να αντιμετωπίζεται σαν άρωστος/μιασμα/αντικοινωνικός/μετανοήσας/ναρκομανής/ανεύθυνος/βλάκας και άλλα ηττοπαθή
Πως φαίνονται τα συμφέροντα τελικά..
Αλλωστε μεταξύ άλλων ο ίδιος έχει πει:
Ούτε το μη νικοτινούχο ηλεκτρονικό τσιγάρο απαλλάσσει από την προαγωγή του καπνίσματος, αφού συνδέεται με την ίδια διαδικασία, με τις ίδιες κινήσεις - εκτός των άλλων, δεν μπορούμε να ελέγξουμε αν περιέχει ή όχι νικοτίνη όταν κάποιος το καπνίζει σε δημόσιο χώρο.
Φανταστείτε έναν δάσκαλο να μπαίνει στην τάξη και, έστω και αν υποστηρίζει ότι καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο χωρίς νικοτίνη, να καπνίζει μπροστά στους μαθητές. Ενώπιον των παιδιών μια τέτοια συμπεριφορά συνιστά έγκλημα.
Επιπλέον, καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο εντάσσεται στα προϊόντα καπνού -, οι ίδιοι οι κατασκευαστές του δεν ισχυρίζονται πλέον ότι είναι εργαλείο διακοπής καπνίσματος, διότι σε αυτή την περίπτωση θεωρείται υποκατάστατο και πρέπει να εισαχθεί στα φάρμακα υπό τον έλεγχο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) -, δεν πρέπει να διαφημίζεται ενώ πρέπει να φορολογείται όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα καπνού.
Δηλαδή για κατι που η ευθυνη βαρύνει τον κατήγορο (κράτος για ατμισμα με νικοτίνη σε χωρους που δεν επιτρέπεται) επιβαρύνεται ο πολίτης γιατί το κράτος βαριέται να εχει μερικές απλες συσκευές ελέγχου νικοτίνης.(προσωπικα μια χαρά θα ήμουν αν επιτρεπόταν απο το νομο η χρήση ητ με μηδενική νικοτίνη στους χωρους που απαγορεύεται, και ας είναι τα 12mg η κανονική που κανω, θα το θεωρουσα "έντιμο συμβιβασμό", αλλα όχι θελουν όλη τη νικη δική τους, δεν τους αρκει να νικήσουν θελουν να συντρίψουν και να εξανδραποδίσουν τους χαμένους.)
Και απο πότε είναι παράπτωμα η κατανάλωση νικοτίνης με ατμισμα σε κλειστό χώρο εφόσον δεν υπάρχει (ουτε και αναφερεται στο νόμο) παθητικό άτμισμα?
Επίσης για το δάσκαλο και τα παιδιά, ΟΚ να μην επιτρέπεται μεσα στην τάξη η χρήση ηλ. τσιγάρου (και κινητου κτλ) τα παιδιά είναι ειδική περίπτωση, και φυσικά αυτά χρησιμοποιουνται παγκόσμια όταν θελουν να περάσουν ένα νόμο που να διώκει τους μεγάλους (το κανουμε για τα παιδιά σας).
Αλλωστε πολλά είναι αυτα που θα έπρεπε να γίνονται στο σχολέιο αν το σχολείο θα έπρεπε να είναι το ΑΨΟΓΟ παράδειγμα για τα παιδιά.
Να προτείνω πχ να μην υπάρχουν παχύσαρκοι καθηγητές? είναι καλό πρότυπο η παχυσαρκία? (δεν έχω τίποτε με τους παχυσαρκους,και εγω τα έχω τα κιλά μου, το παράλογο προσπαθω να δείξω). Αγύμναστοι καθηγητές? Ατημελητοι καθηγητές? Καθηγητες με πτυχία με μετριο και κατω βαθμό? ο κατάλογος δεν τελειώνει. .. (και αρχίζει και μου θυμίζει ευγονική, χιτλερικη Γερμανία και άλλα εφιαλτικά)
Και φυσικά οι κατασκευαστες του ητ δεν θεωρουν προϊόν ΙΑΤΡΙΚΗΣ διακοπής καπνίσματος το ητ. Εν μερει γιατί μόνο μια παμπλουτη πολυεθνική μπορεί να ανεχθει οικονομικά τα αναγκαστικά πανάκριβα πρωτόκολλα αποδοχής τετοιων προϊόντων.
Ομως αν ατμιζεις και δεν καπνίζεις έχεις ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ διακόψει τό κάπνισμα ασχετα με το τι λέει ο Μπεχράκης και ο κάθε πονηρός (ή ανόητος).
Αυτά μου θυμίζουν ακριβώς την αντιμετώπιση που έχουν οι ελ. επαγγελματίες:
Επειδή καποιοι φοροδιαφεύγουν, αλλα δεν μπορουμε/δεν θελουμε/δεν ενδιαφερόμαστε να βρουμε ποιοι είναι γι αυτό θα σας τσακίσουμε όλους στους φόρους.
Και τελικά η πραγματικότητα είναι ότι απλα θελουν να βαλουν και άλλους φόρους σε αυτους που πληρώνουν (ακόμα).