Εδω και πολύ καιρό με την κρίση υπήρχαν και υπάρχουν γυρω μας άνεργοι που περνάν δύσκολες στιγμές επιβίωσης και όμως κανείς από τους υπολοίπους βολεμένους με δουλείες δεν νοιάστηκε και μίλησε για αγώνες και για στήριξη στο ήδη υπάρχων πρόβλημα.
Τώρα ξαφνικό με το θέμα του ΗΤ και τις φορολογίες άρχισαν κριτικές για το ποιοι ενδιαφερονται και ποιοι κοιτούν την πάρτη τους.
Έτσι είναι τελικά σε αυτήν την χώρα. Μέχρι να μπει το αγγούρι στον ποπό μας είμαστε μια χαρά αλλά όταν μπει ζητάμε βοήθεια απο αυτούς που τόσο καιρό δεν βοηθούσαμε και δεν μας ένοιαζε το τι περνούσαν και περνανε. Αυτη είναι η Ελλάδα δυστυχώς αγαπητή Γαλλία μου
ΥΓ. Οι παραθέσεις τυχαία επιλέχθηκαν για να μην παρεξηγηθούν οι συνατμιστες γιατί υπάρχουν πολλές "μπηχτές"
Εν μέρει έχεις δίκιο. Αν οι Έλληνες βέβαια ενδιαφέρονταν για το "Κοινό καλό", δεν θα είχαμε φτάσει σαν χώρα εδώ που έχουμε φτάσει. Αυτό είναι θέμα παιδείας.
Θα πω όμως δυό λόγια για την ανεργία και την υποστήριξη στους ανέργους, αφού τα αναφέρεις.
Θα θυμίσω λοιπόν πως οι άνεργοι στην Ελλάδα είναι κοντά στο 1,5 εκατομμύριο.
Έχεις δει - τα τελευταία 10 χρόνια καμμιά κινητοποίηση με συμμετέχοντες να πλησιάζουν καν στο 1/10 αυτού του αριθμού;
Φυσικά και δεν έχεις δει, όπως δεν έχει δει κανείς μας και αυτό συμβαίνει γιατί ούτε καν οι άνεργοι δεν κινητοποιούνται για την κατάσταση που τους κάνει άνεργους. Θεωρείς πως θα έπρεπε να κινητοποιούνται οι "υπόλοιποι"; Έκπληξη! : ΟΛΟΙ αυτό θεωρούν....πως δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι....θα κάνουν... οι άλλοι!
Επίσης τι είδους "κινητοποίηση" μπορεί να κάνει ένας εργαζόμενος για την ανεργία; Απεργία; Διαδήλωση; Με τι σκοπό, να πιέσουμε να τους προσλάβουν;
Μήπως να κλείσουμε και τις λίγες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει, για "συμπαράσταση";
Δεν είναι λοιπόν σωστό να ζητάς τον λόγο από τους "υπόλοιπους" λέγοντας απλά πως δεν κάνουν τίποτα και κοιτούν μόνο την πάρτη τους. Ούτε αυτή δεν κοιτούν πλέον.
ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως κοιτούν το συμφέρον τους αλλά τελικά όλοι παίζουμε το παιχνίδι της εξουσίας.
Για το θέμα τώρα, να σου πως πως εμένα, το μόνο που πραγματικά με ενοχλεί στο νομοσχέδιο, είναι οι "λόγοι που το επιβάλλουν" και η υποκρισία όλων των εμπλεκομένων.
Η υποκρισία που κάποιοι βλέπουμε τριγύρω είναι αυτή που κάνει τελικά τον κάθε ένα να κοιτάει την "πάρτη" του, έτσι όπως εσύ το θέτεις.
Άλλος βλέπει ελέγχους ποιότητας και δηλώνει πρόθυμος να ανεχτεί την φορολογία για να την έχει, άλλος είναι πρόθυμος να συμβιβαστεί ότι και να γίνει οπότε δεν ασχολείται, άλλος είναι πρόθυμος να ρισκάρει παραβαίνοντας τον νόμο με οποιοδήποτε κόστος, άλλος θέλει να ρισκάρει την ποιότητα για καλύτερη τιμή, άλλος θέλει να βάλει φουρνέλο, ενώ άλλος κόπτεται για την επιβίωση των ελληνικών επιχειρήσεων ασχέτως κι αν αυτές τον κλεβουν - Γιατί το ενδεχόμενο του να μπορεί να υπάρξουν ελληνικές επιχειρήσεις που δεν τον κλέβουν μες τα μούτρα και αυτές να τις στηρίζουμε ΟΛΟΙ, δεν αποτελεί επιλογή!...
Όλοι αυτοί λοιπόν, έχουν τα δίκια τους γιατί ο καθένας το βλέπει αλλιώς, για κάποιους λόγους.
Αυτό που όλοι αυτοί όμως δεν καταλαβαίνουν είναι πως τώρα, δεν είναι ακόμη ώρα για να τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του.
Ακόμη υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν, έστω και με ένα κλικ...
Ακόμη και γι αυτό το τόσο απλό όμως, κάποιοι....δυσκολεύονται.
Γιατί να ψηφίσω κατά; Αφού στο τέλος, θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο....Σωστό κι αυτό - Είναι (
μια άποψη...
Υπάρχουν πολλά πράγματα αντίστοιχα....στα οποία θα μπορούσε να βρει εφαρμογή αυτή η"προχωρημένη" φιλοσοφία.
Γιατί να κάνω μπάνιο; Αφού σε δυο μέρες πάλι βρώμικος θα είμαι...
Για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όποιος ενοχλείται από την γύρω από το νομοσχέδιο υποκρισία, ας ψηφίσει κατά του νομοσχεδίου. 'Οποιος δεν θέλει - ή δεν τον νοιάζει, ας μην κάνει τίποτα...
Δεν χρειάζεται κλάψα. Δεν χρειάζεται υπερβολή.
Υπερβολή είναι να γίνεται συζήτηση για το αν μπορεί ή όχι αυτή η ψηφοφορία να έχει αποτέλεσμα λες και συζητάμε αν αξίζει τον κόπο να ανέβουμε στην Πίνδο να πολεμήσουμε τον εχθρό ή όχι....
Ένα κλικ είναι μόνο. Κανείς δεν κινδυνεύει να χάσει κανένα δάχτυλο, ή χέρι.
Όσοι θέλουν, ας το κάνουν....αλλά και όσοι το κάνουν ας μην περιμένουν να τύχουν υποδοχής ηρώων.
Υπερβαίνει την κατανόηση μου γιατί κάποιοι, μετά την αποστολή "ψήφου" θεωρούν υποχρέωση να ενημερώσουν τους άλλους πως κι εκείνοι "ψήφισαν"....
Κερδίζουν...πόντους; Θέλουν να πουν πως εκείνοι επιτέλεσαν το "καθήκον" τους; Ίσως να είναι μια κοινωνική ανάγκη που πιθανώς εγώ λόγω αντι-κοινωνικού φρονήματος να μην μπορώ να αντιληφθώ;
Ίσως...
Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τα γεγονότα από δω που στέκομαι...Μπορεί και να είμαι λάθος βέβαια.