Δεν ξέρω που να το γράψω οπότε το γράφω εδώ, γιατί όντως με ενοχλεί, τώρα αν κάποιος Admin μπορέσει να το μεταφέρει, καλώς.
Πήγα σήμερα για κάτι εξετάσεις σε ένα διαγνωστικό κέντρο (λόγω διαβήτη κάποιες εξετάσεις γίνονται συχνά), και η ακτινολόγος εκεί (επιστήμονας) με ρωτάει αν καπνίζω, της λέω εδώ και ενα χρόνο και κάτι μήνες ατμίζω, και παίρνω την απάντηση που δεν περίμενα από επιστήμονα άνθρωπο (κατά λέξη), <Να το κόψεις και αυτό, χειρότερο είναι δεν το άκουσες?> .
Επειδή έχω κουραστεί να προσπαθώ να αποδείξω πράγματα την ρωτάω, <και οι Άγγλοι που σχεδόν τα συνταγογραφούν?> και μου λέει, κατά λέξη και αυτό, <Ναι, λες και αυτοί ξέρουν>. Αν το συνέχιζα θα καταλήγαμε σε καυγά οπότε το σταμάτησα εκεί αλλά ΕΛΕΟΣ.Και επειδή το έχω ακούσει και απο άλλον γιατρό, λέω, έχετε σπουδάσει, είστε "επιστήμονες", μάθατε να τεκμηριώνετε κάτι μόνο μέσω έρευνας και μελετών, πώς είναι δυνατόν να αποφανθείτε για κάτι που ούτε τι έρευνες γνωρίζετε οτι έγιναν ούτε μελέτες διαβάσατε ούτε τίποτα. Για το Η.Τ. οι έρευνες είναι ακόμα σε βρεφικό στάδιο, μέχρι τώρα μας δείχνουν οτι είναι αβλαβές κατά 95% σε σχέση με το τσιγάρο.
Το τι θα ανακαλυφτεί αργότερα δεν το γνωρίζω, ελπίζω τίποτα, αλλά εσείς γνωρίζετε γιατί έτσι ακούσατε. Αν είναι την επόμενη φορά που θα χρειαστώ ιατρική βοήθεια σκέφτομαι να πάω στην Βάσω την καφετζού εδω στο χωριό, λέει καταπληκτικό φλιτζάνι, θα βρει σίγουρα την λύση.
Συγνώμη για το ύφος μου, ξέρω ότι το φόρουμ μας έχει και γιατρούς και τους ζητάω συγνώμη (γιατί ίσως γενίκευσα τον λόγο μου) αλλά κάποιοι συνάδελφοι σας με έχουν βγάλει απο τα ρούχα μου στο συγκεκριμένο θέμα.