Διαβάζω και κουράστηκα να διαβάζω για τα parts του.
ΚL+ και πάλι KL+
Μπορεί να ήταν μεγάλος, αλλά είχε μια απλή και ευέλικτη αρχιτεκτονική, που του επέτρεπε να μικραίνει. Η ευκολία, η ανοχή στα λάθη του χρήστη, η παραμετροποίηση στην εμφάνιση και η αξιοπιστία του είναι τα αξεπέραστα ακόμη χαρακτηριστικά του. Συν η χαμηλή του τιμή. Για να παραμετροποιήσουν 3-4 πραγματάκια στον 4, έφτιαξαν δεκάδες parts κι ακόμη περισσότερα orings. 3d puzzle εγινε στο τέλος. Το δε θέμα με το ελατήριό του το έλυσε τρίτος κατασκευαστής. Ο πρόσφατος v3... τι να πω... να φορτωθώ 7 εκατοστά ατμοποιητή για 2μλ ή να δουλεύω στα τυφλά με ss τανκ για περισσότερα; Αφήστε που κοστουμάκια δε βλέπω γι΄αυτούς τους δυο. Συν τα παράπονα ότι η τζούρα τελικά δεν είναι παραμετροποιήσιμη σωστά. Δεν έχει το καθαρό MTL του lite+.
Τώρα θα βγει ο 5 να κάνει τι; Να γίνει ο 3 με διαφανές τανκ στα 4μλ? Να διορθώσει τη MTL ρύθμιση; Θα είναι φτιαγμένος έτσι, ώστε να μπορεί να φοράει άλλα κοστουμάκια που θα του αλλάζουν εμφάνιση και διαστάσεις; Αφήστε το καλύτερα... αν είναι να δώσω 120 ευρώ - high end καταστάσεις, πάω σε κορυφαίους ελληνικούς ατμοποιητές με πολύ πιο απλή κατασκευή, φουλ γεύση/χτύπημα και παίρνω και ρέστα.
ΥΓ. Αυτό με τον κασίδη και το κεφάλι του το ξέρετε... βγάζει ο svoe μια ούτε καν beta version - ανολοκλήρωτη ακόμη κατασκευή αν διαβάσετε πίσω από τις λέξεις - και θα τρέξουμε να τον αγοράσουμε. 2 μήνες μετά θα βγει ο τελικός ατμοποιητής, με λυμμένα όλα τα θεματάκια που θα έχει η πρώτη παρτίδα. Αποτέλεσμα: ο svoe θα είναι κερδισμένος επειδή θα έχει προλάβει την 20η Μαίου. Ο καταναλωτής τι θα έχει κερδίσει αν έχει δώσει 120+μεταφορικά για έναν ατμοποιητή που ακόμη δεν είναι ολοκληρωμένος;
Δεν είμαι απόλυτη. Σίγουρα σε πολλούς θα αρέσει. Προσωπικά, μετά τον KL+ περίμενα κάτι εξίσου επαναστατικό μέσα από μια λιτή κατασκευή, αλλά τα επόμενα μοντέλα του με απογοήτευσαν.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Έκανα quote όλο το κείμενο σου για αυτόν τον λόγο.
Να πω όμως και τα καλά που μου αρέσουν στα made by Svoe και φυσικά για τον V5.
- Η συσκευασία απλή λιτή ΦΤΗΝΗ για τον τελικό χρήστη που προστατεύει. Ούτε ξύλα/δερματα/πουγκια/μεταξια που απλά πιάνει χώρο στα συρτάρια γιατί λυπάσαι να την πετάξεις αλλά χωρίς καμία πρακτική αξία.
- Πλήρης ! Έξτρα ορινγκάκια (που από ότι θυμάμαι για τον KL+ που έχω) είναι και πάμφθηνα, και όχι 10ευρα που ζητάνε για 5-6 orings άλλοι.
- 2 τανκ, δεν βγαίνει νοκ-ουτ αν σου σπάσει, βάζεις το SS μέχρι να αγοράσεις ανταλλακτικό
- Εύκολα βρίσκεις ανταλλακτικά.
- Εύκολο να βρείς τον ατμοποιητή
Ο "μύθος" για την ευκολία των Kayfun στο στήσιμο μπορεί να ίσχυε παλιά, πλέον υπάρχουν ΠΟΛΥ γρηγορότεροι και ευκολότεροι στο στήσιμο επισκευάσιμοι και μάλιστα Ελληνικοί, γιαυτό και δε το βάζω στα "ΣΥΝ".
Προσωπικά δεν σκέφτομαι την αγορά του. Και μόνο που βλέπω αυτήν την 4mm τρύπα, ούτε την δοκιμή δεν σκέφτομαι αλλά αυτό έχει να κάνει με τα γούστα μου που δεν είναι για όλους τα ίδια.