Η κυκλοφορία του iStick Pico επισκίασε αυτήν εδώ. Ελάχιστους έχω δει να τους απασχολεί το συγκεκριμένο κουτάκι.
Η αλήθεια είναι πως κάπως έτσι την πάτησα κι εγώ. Δεν προγραμμάτιζα αγορά του. Ίσως γιατί σχεδιαστικά είναι ίδιο με τον μεγάλο του αδελφό του οποίου ήμουν κάτοχος μερικούς μήνες πριν. Δεν με είχε βολέψει το μέγεθος και το βάρος του μεγάλου Cuboid και δεν με συντροφεύει πια.
ΜέγεθοςΈκανα λοιπόν το “μέγα λάθος” και το είδα από κοντά. Tο έπιασα στα χέρια μου και αναπόλησα τις εποχές των iStick 30 και 40W. Τότε που η παλάμη μου “ξεκουραζόταν” στις ιδανικές αναλογίες αυτών των iStick. Δεν είχα καταλάβει από τις φωτογραφίες πως ήταν τόσο μικρό. Με κέρδισε αμέσως! Αν και ελάχιστα μεγαλύτερο σε πάχος και σε πλάτος από τα προαναφερθέντα, είναι μέσα στα όρια των ιδανικών διαστάσεων, για το χέρι μου τουλάχιστον.
Βάρος150 γραμμάρια. Λίγο βαρύτερο σε σχέση με τα iStick. H καλή κατασκευή σίγουρα έπαιξε ρόλο σε αυτό. Δεν είναι όμως δυσανάλογο για το μεγεθος του.
ΚατασκευήΗ γνωστή ποιότητα της Joyetech. Tίποτα λιγότερο, τίποτα παραπάνω. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του είναι όπως του Cuboid με εξαίρεση το πορτάκι της μπαταρίας, που εδώ λόγω ενσωματωμένης, δεν υπάρχει.
Τα “ασημί” που έχω, δεν έχουν βαφή αλλά φαίνεται να είναι περασμένα με ένα γυαλιστερό βερνίκι που ταλαιπωρείται με γρατζουνιές εύκολα λόγω γυαλάδας. Πριν καν τα ακουμπήσω είχαν και τα 2 που πήρα μερικές μικρές (στο επάνω δεξί άκρο - τελευταία φωτό), δυσδιάκριτες βέβαια, αλλά καθότι ψείρας, δεν μου πέρασε απαρατήρητο. Επαναλαμβάνω όμως πως αυτές είναι στο βερνίκι και όχι στο μέταλλο.
Η οθόνη είναι η ίδια της σειράς VTC. Και σε φωτεινότητα και σε πληροφορία. Θα την ήθελα πιο φωτεινή. Mακάρι να πάρει και το update με το ρολόι. Αν θέλετε να την έχετε προστατευμένη, μη βγάλετε το φιλμάκι.
Το κουμπί του τα πάει μια χαρά μέχρι στιγμής. Κλικαριστό και εξέχει όσο πρέπει. Δίνει με το που πατάς. Πάντα ευτυχώς. Τζούφια πατήματα κανένα μέχρι τώρα.
Edit: Μου κόλλησε στιγμιαία πριν λίγο το κουμπί fire στη μια από τις 2 συσκευές. Ενώ το άφησα, επανήλθε 1-2 δευτερόλεπτα μετά... Χωρίς όμως ευτυχώς να δίνει ρεύμα για αυτά τα 1-2 δευερόλεπτα που ήταν κολλημένο. ΛειτουργίαΣε Power Mode όλα καλά. Το ίδιο καλά δηλάδη με το VTC Mini που χρησιμοποιούσα ως τώρα για κύριο mod.
Στην μέτρηση των αντιστάσεων είδα διαφορά όμως. Μάλλον προς το καλύτερο:
1,85 τη μετράει το VTC Mini,
1,75 το Cuboid Mini
1,74 το Pico
1,73 το ωμόμετρο
Για τη λειτουργία του σε έλεγχο θερμοκρασίας δεν έχω κάτι να σας πω. Απέχω από τη μόδα…
Η μπαταρία του (2400), δεν με εξέπληξε, ούτε με απογοήτευσε. Μου βγάζει λίγο λιγότερο από μέρα στα 16-17W.
ΣυμπέρασμαΠροσωπικά μου ταίριαξε απόλυτα. Kαι σε όποιον ψάχνει μικρό mod με ενσωματωμένη μπαταρία θα ταιριάξει. Είναι πανέμορφο, δουλεύει απροβλημάτιστα. Το εκτόπισε το VTC Mini. Τα παραπονάκια μου τα έχω για το βερνίκι (το μοναδικό μείον που του βρήκα), αλλά τα προσπερνάω γιατί είναι ότι ανετότερο για το χέρι μου. Πιο άνετο και από το Pico.
Διόρθωση του τίτλου