Καλησπέρα σε παλιούς και νέους.
Εδώ και καιρό είχα διαλέξει το δρόμο της σιωπής (όχι για τους λόγους που ανέφερε κάπου αλλού ένας σοφός συγγραφέας-τα ρεκόρ είναι να καταρρίπτονται)
αλλά θεωρώ ότι είχα κλείσει τον κύκλο μου (σαν πολυλογάς και οφτόπιτς ατμιστής),δηλαδή είχα πάρει και είχα δώσει όσα έπρεπε σε αυτό το φόρουμ.Σίγουρα αυτά που πήρα ήταν απείρως περισσότερα.
Βέβαια έμπαινα τακτικά έριχνα κάποιες ματιές δεξιά αριστερά και χαιρόμουν βλέποντας τελευταία την ανοδική δυναμική του φόρουμ.
Έχω πει την περίπτωσή μου και σε άλλες θεματικές ενότητες αλλά για χάρη της zelatini θα κάνω και πάλι μία όσο μπορώ περιπληπτικότερη αναφορά (σιγά μην το κάνω θα γράφω μέχρι να βαρεθείτε και να βαράτε το κεφάλι στον τοίχο)
.Πιστεύω ότι μέσα από το επάγγελμά της μπορεί να βοηθήσει και κάποιες άλλες περιπτώσεις μιας και θεωρώ ότι η διακοπή περισσότερο είναι θέμα και ψυχολογίας.
Καπνιστής επί 37 χρόνια είχα περάσει από όλα τα στάδια.Με φίλτρο , σκέτο ,μικρό πακετάκι , χύμα ένα δύο τσιγάρα γιατί για τόσα έφταναν τα χρήματα,στριφτά.Με λίγα λόγια νοιώθω πολύ χορτασμένος από καπνό και νικοτίνη για όλα αυτά τα χρόνια.Σκέψεις και απόπειρες για κόψιμο πολλές αλλά αποτελέσματα πενιχρά έως ανύπαρκτα.
Τέλη του 2011 τυχαία συνάντησα στο δρόμο μου το η.τ. και γνωρίζοντας ελάχιστα πράγματα για αυτό αγόρασα ένα απλό πακέτο.Αφού πέρασαν 2-3 μέρες μέχρι να μάθω τη λειτουργία του σε 10 μέρες περίπου έκοψα τελείως το κ.τ.Εδώ θάθελα να πω ότι το η.τ. μόνο εγκεφαλικά βοήθησε πιστεύω για τη διακοπή.Περισσότερο βοήθησε η θέληση,το πείσμα, η επιμονή και ο εγωισμός μου (Ηπειρώτης βλέπετε τόχουμε το χούι).
Βρίσκοντας στη συνέχεια και το φόρουμ έγινα μόνιμος θαμώνας και πολυλογάς.
Πορεύτηκα πάντα με απλά η.τ. και ποτέ δεν μπήκα στο πειρασμό να ξεκινήσω με ακριβές μόντες , ακριβούς επισκευάσιμους και τέτοια.Δεν το έκανα όχι λόγω χρημάτων,δεν λέω ότι τρέχουν από τα πατζάκια μου αλλά είχα την οικονομική δυνατότητα να πάρω και εγώ μία ή δύο μόντες και άλλους τόσους ατμοποιητές.Το έκανα γιατί θεωρούσα ότι κάποια στιγμή πρέπει να κόψω και το η.τ. και πιθανώς οι ακριβές μόντες να με εμπόδιζαν.
Κάποιες στιγμές τάβαζα με αυτούς που έπαιρναν ακριβές μόντες και ακριβούς ατμοποιητές αλλά θεωρώ ότι δεν είχα δίκιο απλά είχα γεροντικές παραξενιές.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.Άλλος ατμίζει και καπνίζει συγρόνως,άλλος ατμίζει γιατί το γουστάρει και δεν θέλει να το κόψει,αλλουνού του αρέσει να είναι συλέκτης από ωραίες μόντες.Τι είμαι εγώ να επιβάλω στον καθένα τι θα κάνει.
Έτσι πορεύτηκα για 5-6 μήνες ατμίζοντας πάντα απλά η.τ. με έτοιμους φτηνούς ατμοποιητές και νικοτίνη από 15 έως 18mg 3-4ml την ημέρα.
Κάπου εκεί είχα γνωρίσει και τον κύριο Νίκο
(σεβαστό και αξιόλογο μέλος του φόρουμ το οποίο όπως βλέπω έχει επιλέξει και αυτό τη σιωπή) ο οποίος άτμιζε μηδενική νικοτίνη πετυχαίνοντάς το με τη μέθοδο στο έναν ατμοποιητή 15mg στο άλλο 12mg .Ατμίζουμε από τα 12 και για ξεχαρμανιάνιασμα που και που από το 15.Μετα από 20-30 μέρες πάμε στο έναν ατμοποιητή 12mg στον άλλο 9mg κ.λ.π. μέχρι να φτάσουμε 0.
Εκεί θέλω να πω ότι εγώ εφάρμοσα και τη δική μου τακτική.Αγόραζα και άτμιζα σκέτη βάση
50-50 pg-vg.Χωρίς αρώματα.Στην αρχή 2-3 σταγόνες άρωμα σε ένα μήνα τίποτε.Απλά σκέτη.
Με αυτά και με αυτά μέσα σε 5-6 μήνες θα το τονίσω και πάλι με θέληση , πείσμα , επιμονή και εγωισμό (δεν κόβεται ο άτιμος) έφτασα στο 0mg και πλέον δεν με ενδιέφερε αν δεν άτμιζα για 2-3-4 ώρες .
Έτσι θεώρησα ότι ήρθε η ώρα να σταματήσω και το άτμισμα. Πιθανώς σε αυτό να συνέβαλε και το ότι αποφάσισα να κάνω δώρο στα γενέθλια της εγγονούλας μου την πλήρη διακοπή του ώστε να μπορούμε να παίζουμε χωρίς διακοπές απεριόριστα και για όσο με βοηθούσαν οι αντοχές μου βέβαια λόγω ηλικίας.Οπότε 27 Νοεμβρίου 2012 έκοψα τελείως και το άτμισμα και μέχρι σήμερα είμαι καθαρός χωρίς καμία παρέκλιση.
Συμπέρασμα δικό μου.Σίγουρα το η.τ. βοήθησε.Σίγουρα το φόρουμ και οι συνατμιστές βοήθησαν.Αλλά χωρίς θέληση πείσμα υπομονή -επιμονή και εγωισμό δεν κόβονται τα άτιμα.Κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που να επέβαλε τη διακοπή τσιγάρου-η.τ. δεν είχα εκτός από κάποια λαχανιάσματα σε σκάλες-ανηφόρες και τα πρωινά φλέματα-τσιγαρόβηχα τα οποία σιχαινόμουν περισσότερα.Τα φλέματα βέβαια εξαφανίστηκαν, το πολύ λαχάνιασμα έφυγε,ότι απέμεινε είναι λόγω ηλικίας.
Ίδια περίπτωση με τη δική μου γνωρίζω ότι και του domaze :bye:αλλά αυτός δεν ήταν πολυλογάς και εγώ τούφαγα όλη τη δόξα.Πιθανώς θα είναι και άλλοι οι οποίοι επέλεξαν τη σιωπή για δικούς τους λόγους.
Μακάρι τα λόγια μου να βοηθήσουν και άλλους που θέλουν να απαλαγούν από τα εισπνεόμενα.
Οι υπόλοιποι που γουστάρουν το άτμισμα καλά κάνουν και ατμίζουν.Θα τους πω μόνο να μένουν όσο μπορούν μακριά από το κ.τ. ατμίζοντας και κάνοντας το άτμισμα περισσότερο χόμπυ παρά συνήθεια σαν το τσιγάρο.
Υ.Γ.Μπράβο σε όσους είχαν το κουράγιο τη θέληση και την υπομονή να διαβάσουν ολόκληρο το σεντόνι.Πιστεύω ότι αυτά είναι προσόντα για την πλήρη διακοπή των εισπνεόμενων.