Θα βγει λίγο σεντόνι η απάντησή μου επειδή θα απαντήσω συνολικά σε όλους.
Θα παρακαλούσα όμως αν έχετε αντιρήσεις, να μεταφέρουμε τη συζήτηση σε άλλο νήμα πιο κατάλληλο,
μιας και εδώ είναι το νήμα του Kabuki και καλό θα ήταν να μην συγχέουμε τους αναγνώστες με πράγματα που ίσως δεν τους αφορούν.
Εναλλακτικά υπάρχουν και τα π.μ.
@Tolis RBA:
Συγκεκριμενα οι clapton παιζουν ικανοποιητικα απο 13 ως 16 watt ενω οι bvc απο 10 ως 13.
Λέει ποιός;Το τί είναι "
ικανοποιητικό" και τί όχι (
όπως έχουμε ξαναπεί χιλιάδες φορές εδώ μέσα)
εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που διαφέρουν από χρήστη σε χρήστη.
Για
παράδειγμα (και μόνο για παράδειγμα) εγώ χρησιμοποιώ και τις δύο στα 9watt.
Δεν ικανοποιούμαι λες;
ετσι ακριβως είναι περιπου....
(...)
..προσεχεται τι γραφεται ....ΕΙΔΙΚΑ ..οι συντονιστες!!!!!!!!!!
Και "
ακριβώς" και "
περίπου" στην ΙΔΙΑ πρόταση δεν πολυστέκει...
(αστειεύομαι φυσικά).
Επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς τόσα πολλά θαυμαστικά.
Προσέχουμε. ΕΙΔΙΚΑ εμείς οι συντονιστές.
Η εξήγηση λίγο παρακάτω.
Ενταξει παιδες δεν ειχε καμια κακη προθεση ο Σπυρος... αλλα & εγω απ οσο ξερω γενικα οι Clapton χρειαζονται λιγα περισσοτερα γκαζια απο τις απλες bvc kanthal.
Αν ομως κρατανε & περισσοτερο ισως να αξιζει για καποιους...
Φυσικά και δεν είχα καμία κακή πρόθεση, και ούτε με αυτό το μήνυμά μου έχω.
Αν με ρωτάς όμως η μόνη διαφορά (που θα καταλάβεις) είναι στην γεύση, και πάλι αν...
Εντελώς
θεωρητικά.
Και αυτό διότι οι Clapton κεφαλές έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια ατμοποίησης λόγω κατασκευής.
Στην πράξη βέβαια αυτό είναι και πάλι
υποκειμενικό. Ο καθένας το αντιλαμβάνεται
διαφορετικά.
Αλλιώς θα υπήρχε μόνο ένα είδος κεφαλών.
Aspire bvc for Nautilus (η εργοστασιακη υποδειξη είναι σε volt) . η 1.6ομ 3.3 -4.2 v η 1.8ομ 4.2--5 v
α) Η 1,8Ω δεν έχει
καμία εργοστασιακή υπόδειξη σε Volt. Μόνο σε Watt όπως γράφεις παρακάτω.
β) Κατά την
προσωπική μου γνώμη η υπόδειξη σε Volt είναι το πιο
άκυρο πράγμα του πλανήτη, και γι αυτό την έχουν καταργήσει όλοι. Υπήρχε παλιά, όταν πρωτοβγήκε ο Ναυτίλος, που τα mods είχαν ρύθμιση των Volts (VV) αντί για Watts που έχουν σήμερα (VW). Ως παράδειγμα και μόνο αναφέρω πως υπάρχουν κεφαλές που ο κατασκευαστής "σύστηνε" έως 6V, μέγεθος το οποίο πολλοί διαβάζουν και ανατριχιάζουν... Αυτό βέβαια ανήκει σε άλλη συζήτηση.
γ) Με το ίδιο σκεπτικό, σε μια κεφαλή
0,5Ω τί ένδειξη Volts θα είχε; -
0.5-1.1v ;;; Αφού σε μόλις 0,2Ω διαφορά ανάμεσα στις δύο που αναφέρεις δίνει (κατά τη γνώμη σου, αφού όπως είπαμε ουσιαστικά
δεν δίνει) "σύσταση" με διαφορά ενός (1) volt... (!!!)
Εννοειται δεν ειχε κακη προθεση και καλα κανει και λεει αφοβα την αποψη του, απο τα λαθη σου μαθαινεις εξαλλου.
Ορθόν. Θεωρώ πως ισχύει για όλους.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι 2 μερες κανεις δεν διορθωσε το λαθος, αντιμετωπιζουν διαφορετικα οι συμφορουμιτες τους συντονιστες, με αλλα μετρα και σταθμα?
Ας μην βλέπουμε παντού "εχθρούς" ή "θεωρίες συνομωσίας". Βλάπτει σοβαρά το μενταλιτέ.
Και αν χρησιμοποιησεις τον τυπο P= V*V / R( ταση στο τετραγωνο προς αντισταση) βγαινει για την 1.8 απο 9.8 ως 13.8 watt
Αυτό ισχύει πράγματι.
ΑΝ δεχτούμε βέβαια πως η "
προτεινόμενη" τάση είναι κάτι σωστό. Μερικοί όμως δεν το δεχόμαστε, τί να κάνουμε;
(επαναλαμβάνω πως αυτό ανήκει σε άλλη συζήτηση και καλό είναι να μην γίνει εδώ)
Εν κατακλείδι, εγώ προσωπικά υποστηρίζω δύο πράγματα:
α) Οι "ενδείξεις/συστάσεις" των κατασκευαστών είναι απλώς αυτό:
ενδείξεις ή συστάσεις. Τίποτα παραπάνω.Ούτε θέσφατα είναι ούτε τίποτε άλλο που αν δεν το ακολουθήσουμε κατά γράμμα θα... ανατιναχτούμε...
Είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις (μεταξύ αυτών ίσως κι εσείς αγαπητοί φίλοι) που ατμίζουμε έξω από κάποια "όρια"
που δίνουν οι κατασκευαστές, και όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα, αλλά αντιθέτως απολαμβάνουμε περισσότερο.
Το "έξω από τα όρια" μπορεί να είναι είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
β)
Ο Νόμος του Ωμ ΔΕΝ προβλέπει ούτε και λαμβάνει υπόψιν του το είδος του σύρματος για να ισχύει. Προφανώς για κάποιο λόγο.Αν τον χρησιμοποιούμε λοιπόν για να "αποδείξουμε" κάτι, καλό είναι να τον χρησιμοποιούμε όπως πρέπει.
Και αυτό που εννοώ είναι αυτό εδώ ακριβώς:
(ελπίζω να θεωρείτε όλοι το
Steam Engine την πιο αξιόπιστη online πηγή)
Τί βλέπουμε λοιπόν εδώ;
Πως αν έχουμε μία αντίσταση
1,8Ωκαι της "δώσουμε" τάση
4,24Voltsη παραγόμενη ισχύς είναι
10Watt.
Πάντα!Ανεξάρτητα από το είδος της αντίστασης.Ο νόμος του Ωμ δεν λέει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
Όλα τα υπόλοιπα είναι
παραδοχές, προτιμήσεις και γνώμες, σύμφωνα με το πως μας αρέσει προσωπικά να ατμίζουμε.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να δικαιολόγησα το γιατί έγραψα αυτό που έγραψα.
Ειδικά από τη στιγμή που ο φίλος Tzenamo, για δικούς του λόγους, έγραψε πως δεν θα ήθελε να "παίζει" σε περισσότερα watt.
Χίλια συγγνώμη για το σεντόνι...