Παραθέτω παρακάτω την προσωπική μου γνώση απο εμπειρία και μετά απο ταλαιπωρία 1,5 μήνα του στησίματος του α 2 τ.Δουλεύει άριστα και παράγει ντουμάνι.
Για να βρούμε αρχικά πόσο πρέπει να είναι το μήκος του φιτιλιού τροφοδοσίας σκέφτηκα το εξής : έλυσα τον ατμοποιητή και αφού πήρα το κομμάτι εκείνο το οποίο έχει την αντίσταση με το φιτίλι στο χέρι μου προσπάθησα να σκεφτώ ένα τρόπο ούτως ώστε το φιτίλι τροφοδοσίας να μην ακουμπάει πολύ επάνω στην αντίσταση και το πλημμυρίζει με υγρά που στην περίπτωση αυτή είναι τόσο πολύ το υγρό ώστε η αντίσταση δεν μπορεί να αποδώσει και δεν πυρώνει 100 %.Αρα δεν ατμοποιεί και πνίγεται.Στην άλλη περίπτωση που το φιτίλι τροφοδοσίας δεν ακουμπά (γλύφει) επάνω στην αντίσταση σημαίνει οτι δεν τροφοδοτεί με υγρό.
Αρα το φιτίλι της αντίστασης στεγνώνει απο τον βρασμό και εν απουσία συνεχής ροής υγρών γευόμαστε καμμένο και συρματίλα.Πήρα λοιπόν το κομμάτι στα χέρια μου αυτό με το καρφάκι όπου μπαίνει το φιτίλι τροφοδοσίας και το ακούμπησα εξωτερικά και χωρίς να το βιδώσω επάνω στο κομμάτι αυτό με την αντίσταση και στην τελευταία σπείρα του βιδώματος.Σαν να ήταν βιδωμένο δηλαδή.
Uploaded with
ImageShack.usΜέτρησα με το μάτι και ένα καινούριο άκοπο (sive).Ανακάλυψα λοιπόν μετά απο κανά δυό δοκιμές οτι η πρώτη χαρακιά του κομματιού με το φιτίλι τροφοδοσίας συμπέφτει με το την αντίσταση και το φιτίλι.Κόβω λοιπόν το πλεγματάκι σε μήκος ίσο απο την αρχή του καρφιού μέχρι την πρώτη εξωτερική χαρακιά του μεσαίου κομματιού του ατμοποιητή με το φιτίλι τροφοδοσίας
.Βάζω φιτίλι και το τοποθετώ μέσα στο καρφί.ΝΤΟΥΜΑΝΙ αδιάλειπτο και συνεχές έως σήμερα που γράφω.
Μετράω μήκος πλέγματος και είναι ακριβώς 0,85 του εκατοστού.Προσοχή με ένα χιλιοστό φιτιλάκι απο την επάνω και ένα απο την κάτω μεριά του πλέγματος (Sive) συνολικό μήκος 0,87.Κρατήστε αυτό αν βαριέστε για να μην χρειαστεί να κάνετε την διαδικασία της εικονιζόμενης φωτογραφίας.Επίσης αυστηρό κόψιμο του φιτιλιού τροφοδοσίας στο μέρος που γλύφει την αντίσταση 1 ένα χιλιοστό.Αν βάλετε ένα καρφάκι του χιλιοστού απο πάνω απο το φιτίλι πρέπει να χάνεται απο το καρφάκι (να καλύπτεται).
Σημαντικό για εμένα επίσης είναι η ύπαρξη περίπου ενός χιλιοστού φιτιλιού και απο το επάνω μέρος του sive αυτού που είναι στο επάνω μέρος του καρφιού και μπαίνει μέσα στο τάνκ.Πιστεύω οτι βρέχεται το φιτίλι τροφοσίας καλύτερα και πιό αποτελεσματικά και εξασφαλίζει συνεχή ροή χωρίς ατροφίες η πλημμυρίσματα.Πρίν τοποθετήσετε το φιτιλάκι τροφοδοσίας βάλτε και βγάλτε το καρφάκι του χιλιοστού μέσα στο πλέγμα με το φιτίλι ούτως ώστε να ανοίξεται οδό εξαερισμού και να υπάρχει συνεχής ροή υγρού.
Επίσης τώρα που θυμήθηκα ,κόψτε και λίγο καμμάτι πλέγμα απο την πλευρά που τυλίγει το φιτίλι.Δεν χρειάζεται στα σίγουρα να τυλίγεται τόσο πολύ το φιτίλι απο το πλέγμα. Όλα αυτά προυποθέτουν αντίσταση : 4 φιτίλι (Setin) ή 2 (Gourou) , 5 σπείρες σύρμα (2 μισές και 3 ολόκληρες).
Όσο για την αντίσταση και το φιτίλι νομίζω οτι το βιντεάκι στο κάτω τελευταίο μέρος της σελίδας του Setin :
http://bulli-smoker.de/index.php?a=68&lang=engτα δείχνει όλα και πιστέψτε με οι καινούριοι εαν παρακολουθείς και φτιάχνεις την ίδια στιγμή είναι πολύ εύκολο.
Ζητώ συγνώμην για την ενδεχομένως βιαστική περιγραφή καθώς και για την φωτογραφία που ίσως να μην είναι και πολύ καλή ποιοτικά.Δυστυχώς οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες.Την καλήσπέρα μου σε όλους και το τηλέφωνο μου εξακολουθεί να είναι στην διάθεση του καθενός.
ΥΓ.Παρακαλώ τους υπόλοιπους έμπειρους του θέματος να παραθέσουν κι αυτοί την τεχνική τους ώστε να βοηθηθούν οι νέοι αγοραστές του α 2 τ καθώς και τους συντονιστές του φόρουμ να διορθώσουν ή να επεξεργαστούν οποιαδήποτε ενδεχόμενη ατέλεια του κειμένου.