Είμαι σίγουρος...
Στην αρχή, στα πρώτα μου setup το έκανα by the book, όπως λέει ο Μπούλης, όμως που και που έβλεπα ότι η βάση πλημμύριζε χωρίς απαραίτητα να βγαίνει το υγρό έξω. Έλεγα ότι φταίει που ακουμπά στις βίδες ή στα τοιχώματα, έκανα λοιπόν πιο υπερυψωμένη αντίσταση και πιο καλά κουρεμένη, το πρόβλημα αντί να μειώνεται, αύξανε είχα ακόμα πιο πολύ υγρό... Συγχρόνως μου είχε χαλάσει και η γεύση ήταν πολύ μπουκωμένη και ρηχή.... μπάαα έλεγα, φταίει η τροφοδοσία, το κάθετο φυτιλάκι υπερτροφοδοτεί και έφτιαχνα και ξανάφτιαχνα φυτιλάκια... τίποτα! τι σφιχτά, τι χαλαρά, τι με περισσότερο mesh... οπότε πείστηκα ότι δεν είναι απο εκεί.... και κάπου έχω πάρει λάθος δρόμο....
Τελικά το πήρα από την αρχή, κατήργησα την υπερυψωμένη αντίσταση η οποία μου μεγάλωνε και την φύρα στην ισχύ και είδα ότι κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση. Ο κεντρικός στόχος ήταν πάντα η αύξηση στην δύναμη του ατμού, οι διαρροές δεν με ενοχλούσαν ιδιαίτερα, με προβλημάτιζαν όμως και πάντα πίστευα ότι σχετίζονται με την υποτονική γεύση. Στη προσπάθεια μου να μειώσω την φύρα στην ενέργεια ήθελα να πετύχω πιο συγκεντρωμένη ισχύ (πάντα με αντίσταση κοντά στα 2Ω), μείωσα τα Φ, που είχα φτάσει να βάζω 4 και 5 των 1.5 και σκέφτηκα πως για να αντισταθμίσω την μείωση της χωρητικότητας λόγω των λιγώτερων Φ έπρεπε να αυξήσω λίγο το μήκος. Με τη πρώτη δοκιμή, που η γεύση με ικανοποίησε απόλυτα, ύστερα από 1-2 ωρες ατμίσματος, ανοίγωντας το ατμοποιητή υπήρχε ελάχιστο υγρό στη βάση. Αφού λοιπόν το καθετο φυτιλάκι παρέμεινε σταθερό, ήταν σαφές τι έκανε την διαφορά.
Τωρα κάνω σετάπ, κολλητά στις βίδες, σπείρες μέσα στο διάκενο, λίγο παραπανήσιο ξασμένο φυτίλι δεξιά-αριστερά, λίγο υπερυψωμένο σε σχήμα V και υπερβολικό υγρό δεν υπάρχει...
Σε σχέση με το NON, θα έλεγα να το κάνετε αν έχετε τη δεξιότητα, αλλιώς παίχτε με λεπτά σύρματα 0.13-0.15, λίγες σπείρες 3-4, ανάμεσα και κοντά στις βίδες, λεπτά φυτίλια 4Φx1, 2Φx1.5, 2Φx2 και αντιστάσεις αρχικά στο 1.7Ω (που μετά το "στρώσιμο" θα βγούν οριακά 2) ... κάπου εκεί είναι το βέλτιστο στα 3.5V. Σημειώστε ότι το ΝΟΝ παίζει σημαντικότερο ρόλο στο 0.13, μικρότερο στο 0.15, και ελάχιστο στα μεγαλύτερα σύρματα....
ΥΓ: Μετρώντας με παχύμετρο, το φυτίλι μου έχει μήκος 14-15 χιλιοστά, ενω το εσωτερικό του ατμοποιητή είναι 11 χιλιοστά...
ΥΓ2: Να ανακεφαλαιώσω σεταρίσματα που με άφησαν ικανοποιημένο, ανάλογα βέβαια με τη γεύση του υγρού, καθώς δίνουν λίγο διαφορετική χροιά:
Σύρμα 0.13, 3Σ σε 2Φx1.5mm ή 4Φx1 (ή παραλλαγή με ΝΟΝ στα 1.8Ω)
Σύρμα 0.15, 4Σ σε 2Φx1.5mm ή 4Φx1 (ή παραλλαγή με ΝΟΝ στα 1.6Ω)
Σύρμα 0.17, 5Σ σε 3Φx1.5mm ή 2Φx2
Σύρμα 2x0.13 (στριφτό), 5Σ σε 3Φx1,5mm ή 2Φx2
Τα Σ είναι σπείρες που φαίνονται από πάνω, ομαλές και ισαπέχουσες στον χώρο του διάκενου που ορίζουν τα κεφάλια από τις βίδες.
... τα έχω όλα τα σεταρίσματα σε excel καταγεγραμένα.... αλλιώς δεν θα έβγαζα άκρη....