Εμπεριστατωμένη άποψη σίγουρα δεν μπορώ να εκφέρω, ούτε γιατρός είμαι, ούτε έχω κάνει καμία έρευνα πάνω στη συμπεριφορά μετάλλων. Εμπειρικά όμως, μπορώ να σου πω σίγουρα ότι η νικοτίνη αλάτων δεν είναι πολύ φιλική πάνω στο coil μας. Το κατά πόσο αυτή η διάβρωση είναι υπεύθυνη για την έκλυση ουσιών από την αντίσταση, πάλι δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ούτε να το διαψεύσω. Όπως (όσον αφορά το άρθρο) δεν μπορώ να πω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει ή δεν συμβαίνει όταν το υγρό μας περιέχει άλλες ενώσεις (THC εν προκειμένω ή ότιδήποτε άλλο).
Όσο ανεβαίνει το μερίδιο της νικοτίνης αλάτων στην αγορά, τόσο αυξάνει και η πιθανότητα να δούμε μελλοντικά κάποια μελέτη πάνω σε αυτά ακριβώς τα ζητήματα (είδος μετάλλου, θερμοκρασία, περιβάλλον ατμοποίησης).
Αυτό που έχω παρατηρήσει προσωπικά, είναι ότι η αντίσταση "πεθαίνει" πολύ πιο γρήγορα (dripper) όταν σε αυτή χρησιμοποιείται νικοτίνη αλάτων έστω και περιστασιακά. Από την άλλη, σε πιο περιορισμένες συνθήκες (Φαινόμενο σε TC) ή χρήση νικοτίνης αλάτων δεν δείχνει να επηρρεάζει ουσιαστικά την χρονική διάρκεια του coil με το SS τουλάχιστον που δουλεύω εγώ.