Δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης όσον αφορά το Σύλλογο, καθαρότατα εκφραστήκατε παιδιά.
Το καπέλωμα που ανέφερα, ίσως είναι υπεβολικό σαν έκφραση, μάλλον φταίει το ότι είμαι λίγο παραπάνω ευαίσθητος στα θέματα του Συλλόγου. Αυτό το οποίο εννοώ, είναι ότι ίσως φαινόταν άσχημο παραέξω. Haters gonna hate, το ξέρω αλλά δεν είμαι και πολύ φαν του να τους δίνω βούτυρο στο ψωμί τους (πχ "ορίστε, μέχρι και το vaping έβαλε λεφτά και ο Σύλλογος τίποτα, καλά τα λέγαμε στην αρχή ότι με τα λεφτά πάει διακοπές ο [member=16630]e-spy[/member]").
Εγώ θα μείνω σε ένα από τα λεγόμενα του γιατρού: καλό είναι να γίνει κάποια μελέτη, όχι για να αποδείξει το Α ή το Β αλλά για να μπορεί ο κάθε ατμιστής να κάνει τις επιλογές του ενημερωμένα και όχι επειδή η μόδα προστάζει τη χρήση του Χ ή του Ψ σύρματος.
Η προσωπική μου άποψη για τα σύρματα, είναι η εξής:
α) Ni80: το σύρμα σε απλό στήσιμο, χωρίς πλέξεις, δεν το χρησιμοποιώ ούτε επ' αμοιβή. Πολύ μουντό στη γεύση, ιδιαίτερα στα καπνικά. Από την άλλη, σε κάτι μυστήριες πλέξεις, δείχνει να έχει καλή απόδοση και εκεί το χρησιμοποιώ.
β) Ni200: σύρμα το οποίο ποτέ δεν συμπάθησα, ή μάλλον ήταν χαμηλά στις προτιμήσεις μου όσον αφορά τον έλεγχο θερμοκρασίας. Όλα αυτά άλλαξαν όταν το έπαιξα πάνω σε DNA200. Θεωρώ ότι αυτό οφείλεται στην πολύ χαμηλή του αντίσταση, που αποδίδει ακριβέστερα στοιχεία για λειτουργικό έλεγχο.
γ) SS: η πρώτη μου επιλογή όσον αφορά τον έλεγχο. 316 συνήθως αλλά και 317. Εξαιρετική απόδοση σε clapton επίσης. Μονόκλωνα clapton.
δ) Ti01: Τιτάνιο για έλεγχο θερμοκρασίας. Απίστευτη απόδοση γεύσης αλλά έχει ένα κακό. Πέφτει απότομα χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση. Πχ από την 1η ως την 100η τζούρα, μπορεί να αποδίδει τέλεια. Στην 101η μπορεί να θέλει πέταμα. Δεν μου αρέσει αυτό.
ε) Ti02: Τιτάνιο για χρήση σε watt. Μέτρια πράματα, πέρασε και δεν ακούμπησε.
στ) Kanthal. Λεπτά σύρματα για σφιχτούς καλούς και παλιούς ατμοποιητές. Α1 για πάχος μέχρι 0.25, D για 0.28-0.36mm. Πιο χοντρά, δεν έτυχε να δουλέψω πλην ελάχιστων δοκιμών. Τα kayfunια με 0,28-0,32 και ο Erlkonigin (ή όπως στο διάολο τον λένε τη δημοκρατία της Βαϊμάρης μου μέσα) με 0.25 A1, κελαηδούσαν σαν αηδόνια με αυτά τα σύρματα. Επίσης, εξαιρετικές αποδόσεις σε ribbon σύρματα. Long live the Genesis.
ζ) Άλλα σύρματα δεν θυμάμαι να έχω δοκιμάσει. Είμαι πάντα ανοιχτός σε νέες δοκιμές. Πλέον έχω καταλήξει στη χρήση Phenomenon με TC (SS/Ni200), κούνελο με πλέξεις Ni80 και KF4 με Kanthal D 0.28mm.