Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

430 επισκέπτες, 8 χρήστες
Tem, petr@n, Milarepa, mathimatikos1966, camber, manoslykos, tony1976, lagoudakis

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση vaping

Αποστολέας Θέμα: Γενικά για τις δημοσιεύσεις και τις έρευνες γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο  (Αναγνώστηκε 260350 φορές)

Αποσυνδεδεμένος trandism

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: Athens
  • Φύλο: Άντρας
Το ''τούμπαλιν'' αφορά την δική σου επίθεση υποθέτω,σωστά;
Λάθος. Το "τούμπαλιν" αφορά επιθέσεις που δέχτηκε ο γιατρός από άλλους που τυχαίνει να συμφωνούν με τις απόψεις μου. Και δεν ήταν επιθέσεις πάνω σε κάτι συγκεκριμένο που είπε (όπως η δική μου επίθεση) αλλά επιθέσεις άλλου τύπου εναντίον της προσωπικότητάς του. Ίσως στο περιβάλλον του φόρουμ να μην έγιναν αντιληπτές. Στο φόρουμ μόνο εγώ φωτογραφίστηκα ως παράδειγμα αποφυγής για την διαπαιδαγώγηση παίδων.

[member=6669]camber[/member]

Φυσικά και θα επανέρθω στην επόμενη εκπομπή πάνω στο θέμα. Μάλλον δε θα ικανοποιηθείς βέβαια αλλά θα επανέλθω. Όσο για το τί πρέπει να κατέβει και τί όχι, καλό θα ήταν να υπάρχει η ίδια ευαισθησία και για τα thread του vaping.gr (βλ. σπιτικό ΝΕΤ)

Αποσυνδεδεμένος GRat

• e-high ατμιστής
  • Τόπος: Lumbertown
Μην το κάνουμε facebook το thread όμως ρε παιδιά... Δεν πάτε να τα πείτε εκεί?

Αποσυνδεδεμένος Chris66

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος: Αθήνα
  • ...out of the black and into the blue...
Δεν έγινα αντιληπτός [member=17565]trandism[/member].Εννοώ οτι έκανες επίθεση στον γιατρό με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησες γιατί εσυ βρίσκεσαι απο την πλευρά όσων δεν ανησυχούν(πιθανόν γιατί αυτοί κατέχουν την πάσα αλήθεια για τα μέταλλα,τα κράματα,τα υγρά νέας γενιάς που έχουν άλλη ''μαγική'' συμπεριφορά...).

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• Γιώργος
  • Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: Αθήνα
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
Κοινώς, αυτός που είχε την τάση να ανησυχεί και που βρισκόταν πιο κοντά στις απόψεις του γιατρού και στο στυλ ατμίσματός του βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στην "άλλη πλευρά" και στους δημόσιους εκφραστές της. Και τούμπαλιν.
Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια και δυστυχώς οξύνεται και διαιωνίζεται από τους τσοπαναραίους που αξιοποιούν την αγελαία συμπεριφορά των κοπαδιών. Σε κάθε κοινωνική έκφραση εκδηλώνεται, το άτμισμα θα την γλίτωνε? Μπα..!

Αποσυνδεδεμένος trandism

• e-medium ατμιστής
  • **
[member=18384]Chris66[/member]

Όχι. Μπήκα σε αντιπαράθεση με τον γιατρό μόνο και μόνο επειδή είπε πως δεν έχει σημασία αν είναι 80 ή 100 το νικέλιο και γιατί είπε πως προτιμά τα φρουτένια και τα καπνικά γιατί δεν έχουν acetyl propionyl. Η αντιπαράθεσή μου ήταν επί συγκεκριμένων πραγμάτων που είπε. Δεν έχεις μάλλον ακούσει προσεκτικά την εκπομπή. 

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Άλεξ

• Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: Παιανία
  • Προβοκάτορας και ισοβίτης - Watch Out!
Παιδιά, επειδή πολλοί εκπομπαρχες μαζεύτηκαν, κάντε καμία περίληψη τα σημαντικά για αυτούς που δεν σας ακούνε.

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Aamon

• e-lights ατμιστής
  • *
Κοινώς, αυτός που είχε την τάση να ανησυχεί και που βρισκόταν πιο κοντά στις απόψεις του γιατρού και στο στυλ ατμίσματός του βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στην "άλλη πλευρά" και στους δημόσιους εκφραστές της.

Αλήθεια πιστεύεις ότι η όλη "επίθεση" είχε να κάνει με το ότι κάποιοι είναι πιο κοντά στις απόψεις και στο στυλ ατμίσματος του γιατρού?..

Το ότι μίλησες απαξιωτικά , κοροιδευτικά , σχεδόν υβριστικά για έναν καταξιωμένο και διεθνώς διακεκριμένο επιστήμονα που τυχαίνει πιθανότατα να είναι το πιο σεβαστό πρόσωπο εδώ μέσα , δεν σου περνάει καν από το μυαλό ε?

Μείνε με το παραμύθι σου ότι οι αντιδράσεις μας έχουν να κάνουν με "ψυχολογία της μάζας".

Υπάρχει κάτι που λέγεται ΣΕΒΑΣΜΟΣ και από ότι φαίνεται δεν γνωρίζεις την έννοια του.

Όταν λοιπόν την μάθεις ξαναμιλάμε.

Αποσυνδεδεμένος trandism

• e-medium ατμιστής
  • **
[member=20916]Κώστας Άλεξ[/member]

Εγώ να κάνω μια περίληψη αν και δεν είναι το ίδιο με το να ακούσει κανείς...
1) Λάθος το "τι 80 τι 100" για το νικέλιο. Εκεί είπα και το "άμπαλος" για το οποίο λοιδορήθηκα. Εξήγησα τη διαφορά του κράματος από το ni200, καθώς και την ύπαρξη νικελίου στα SS. Ο γιατρός ανέλυσε πολύ καλά και εξήγησε στη συνέχεια τί εννοούσε, παραδεχόμενος και κάποια κενά γνώσης του περί κραμάτων.
2) Ορισμός καρκινογόνου. Εκεί λανθασμένα έδωσα κάποιους ορισμούς και θα επανέλθω εξηγώντας τί θέλω να πω. Ο γιατρός έχει απόλυτο δίκιο στους ορισμούς και μου δημιούργησε και κάποιες απορίες τις οποίες θα εκφράσω
3) Καθαρότητα υγρών βάση προφίλ. Έδωσα το παράδειγμα Lacrema/Grape Groove για να δείξω ότι το φρουτένιο ήταν πιο "βρώμικο" από το άλλο. Εκεί θεωρώ πως έχω απόλυτο δίκιο
4) Γενικότερα περί στυλ ατμίσματος. Είπα πως έχει απόλυτο δίκιο ο γιατρός για τους πνευμονικούς και τις καταναλώσεις, έδωσα μία αντίθετη άποψη που στηρίζεται σε καθαρά ψυχολογικούς παράγοντες χωρίς να αντικρούω σε τίποτα αυτά που είπε ο γιατρός.

Γενικά, σε πολλά σημεία της εκπομπής είπα πως ο γιατρός έχει βοηθήσει πολύ και συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που λέει απλώς διάλεξα τα σημεία που θεώρησα πως πρέπει να εκφραστεί αντίθετη άποψη.

Όλη η "αντιπαράθεση" μεταφέρθηκε από κάποιους στο ευρύ κοινό out of proportions, αλλά σε αυτό δε φταίω εγώ.

[member=18784]Aamon[/member] Σεβαστή η άποψή σου για το πρόσωπό μου, όμως δε θα πάρω την άδειά σου για να εκφράζομαι.

Αποσυνδεδεμένος zamploutos

• e-regular ατμιστής
  • Never half-ass two things. Whole-ass one thing.
Οι τελευταίες 2 σελίδες έχουν σχεδόν μόνο άσχετα ποστ για να την πούμε απλά στον Σαρακενίδη.

Φτιάξτε άλλο νήμα και πείτε την άποψη σας εκεί, έλεος. :wall:

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Άλεξ

• Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: Παιανία
  • Προβοκάτορας και ισοβίτης - Watch Out!
Έγινε, ευχαριστώ. Μακάρι να το κάνουν αυτό και άλλοι που έχουν εκπομπές. Πολλές φορές χάνεται καλή πληροφορία με τα βίντεο και τα ηχητικά, ιδιαίτερα τα μεγάλα.

Σίγουρα δεν είναι το ίδιο, αλλά κάτι είναι κι αυτό.

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος drum

• Φουγαροκαραβάνα
Οι τελευταίες 2 σελίδες έχουν σχεδόν μόνο άσχετα ποστ για να την πούμε απλά στον Σαρακενίδη.

Φτιάξτε άλλο νήμα και πείτε την άποψη σας εκεί, έλεος. :wall:
Εχει συντονιστες το νήμα..  ασε να κοψουν αυτοι καμμια "κλήση"  ;)

Αποσυνδεδεμένος apva

• e-medium ατμιστής
  • **
Η στρεψοδικία και η υποκρισία κάποιων εδώ μέσα δεν έχουν όριο, αυτό σαν πρώτη παρατήρηση.

[member=17565]trandism[/member], έγραψες ότι βρήκαν ευκαιρία να σου επιτεθούν όσοι σε αντιπαθούν.
Προσωπικά δε σε αντιπαθώ, ατμίζω κι όλας υγρά της εταιρίας με την οποία συνεργάζεσαι ή είσαι μέτοχος (συγχώρεσέ με, αλλά δε γνωρίζω το καταστατικό και τη μετοχική σύνθεση).
Επίσης ατμίζω κυρίως με πνευμονικές και χρησιμοποιώ ενίοτε Ni80, οπότε, τουλάχιστον στην περίπτωσή μου δε λειτούργησε η ψυχολογία της μάζας, ούτε ήμουν biased εκ των προτέρων.
Επίτρεψέ μου όμως να θεωρώ απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς και την κεκαλυμμένη ειρωνία εναντίον του γιατρού.
Αν ήθελες απλά να ανοίξεις τους ορίζοντες της συζήτησης, θα μπορούσες απλά να τον καλέσεις στην εκπομπή σου.
Όχι μόνο δεν το έκανες, αλλά ακομη και τώρα αρνείσαι να συμμετάσχεις σε ζωντανή συζήτηση μαζί του, χρησιμοποιώντας φθηνές κατά την άποψή μου δικαιολογίες για την απόφασή σου αυτή.
Το μόνο που κάνεις είναι να προσπαθείς να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

Σου αναγνωρίζω βέβαια ότι τοποθετήθηκες (με τα όποια επιχείρηματά σου), σε αντίθεση με άλλους που αφού πρώτα σε αυτό εδώ το νήμα αποκάλεσαν το Φαρσαλινό "γιατρούλη", μετά είχαν το θράσος αντί να ανακαλέσουν και να ζητήσουν συγνώμη, να του θέτουν και ερωτήματα με "ευγένεια" και ύφος αθώας περιστεράς.

[member=16630]e-spy[/member], αν το damage control οδηγήσει σε χρηματοδότηση μιας τέτοιου είδους μελέτης, ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Έστω και αν οι λόγοι ανάληψης αυτής της πρωτοβουλίας για μένα είναι ξεκάθαροι, δεν παύει να είναι εξαιρετικά σημαντική για όλους τους ατμιστές εφόσον γίνει πράξη.

Αποσυνδεδεμένος trandism

• e-medium ατμιστής
  • **
[member=5096]apva[/member]

Συνεργάζομαι με τη VnV, δεν είμαι μέτοχος.

Δικαίωμά σου να κρίνεις όπως νομίζεις τους χαρακτηρισμούς μου. Δεν έχω καλέσει ποτέ κάποιον στην εκπομπή μου, ούτε πρόκειται. Όπως έκανα με τον Παναγιωτόπουλο, έτσι έκανα και με τον Φαρσαλινό. Η εκπομπή είναι σόλο γιατί έτσι γουστάρω να την κάνω. Δεν προσπαθώ να συμμαζέψω τίποτα. Θα έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα αν μπορούσα να πάω πίσω το χρόνο - δεν έχω μετανιώσει κάτι. 

Είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου να εκφράζομαι με οξύτητα και να είμαι ισχυρογνώμων πάνω σε ό,τι ασχολούμαι. Αυτό φτιάχνει πολλούς εχθρούς αλλά και πολλούς φίλους. Θα συνεχίσω να τοποθετούμε και με μεγαλύτερη ευχαρίστηση εδώ που είναι σαφώς εχθρικό το κλίμα, είμαι από τους ανθρώπους που στηρίζουν τη θέση τους και τη συμπεριφορά τους σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Καταλαβαίνω όσους δεν τους αρέσει αυτό, το έχω άλλωστε συναντήσει στη ζωή μου πολύ πριν το άτμισμα όπως είναι προφανές από τον χαρακτήρα μου.

Αποσυνδεδεμένος Atoner

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • Σοβαρος ΝΑΙ σοβαροφανης ΠΟΤΕ!!!

Αποσυνδεδεμένος Dr Farsalinos

• Ιατρός - Ερευνητής
  • Επίτιμο Μέλος
  • Τόπος: Belgium
Δεν υπάρχει κανένα λάθος στο "τι 80 τι 200" όταν αναφέρομαι στο θέμα συζήτησης που ήταν η έκλυση νικελίου στον ατμό. Απομονώνεται μια πρόταση και γίνεται ολόκληρη συζήτηση για άσχετο θέμα. Λες και έκανα ανάλυση μεταλλειολογιας για τη σύσταση του κάθε κράματος. Αν έβγαινα να σχολιάσω πως φτιάχνονται τα coils και έκανα τον έξυπνο σε έναν coil builder και το έλεγα, φυσικά θα ήμουν άσχετος και δεν θα μπορούσα να ανταγωνιστώ την τεχνογνωσία των coil builders στο να φτιάχνουν coils ή να ξέρουν πως συμπεριφερονται τα coils που φτιάχνουν στη γεύση και στην παραγωγή ατμου.

Επίσης, παρουσιάζεται  μια εικόνα ότι ευτυχώς ειπώθηκαν όσα ειπώθηκαν γιατί υποτίθεται ακούστηκαν κάποια περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά και χρήσιμα πράγματα. Δεν βλέπω τίποτα ευτυχές ότι ένα σωρό κόσμος άκουσε ανακρίβειες για το τι είναι καρκινογονο, για το αν το νικέλιο είναι καρκινογόνο ή όχι, για τον ρόλο που παίζει το dry burn στην έκλυση νικελίου (εκτός θέματος), για θερμοκρασία πυράκτωσης 130οC και για απόλυτο καθησυχασμό ότι όλα είναι καλά.
Η γνώμη μου είναι ότι ΠΡΙΝ προτείνεις νικέλιο, θα πρεπει να έχεις ελέγξει και διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή ότι δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική. Για να μην μασάμε τα λόγια μας, να το κάνεις πριν ελέγξεις το οτιδήποτε είναι ανεύθυνο εξαρχής. Να το έχεις κάνει ήδη, να βλέπεις μια μελέτη ότι βρίσκει νικέλιο (άσχετα με το αν προέρχεται από το σύρμα ή όχι - αυτό ούτε εσύ το ξέρεις) και να καθησυχάζεις προσβάλλωντας μάλιστα αυτόν που απλά ανέφερε τη βιβλιογραφία (ούτε καν δική του μελέτη) είναι 2 φορές ανεύθυνο.

Τέλος, το ΓΕΓΟΝΟΣ (κι όχι η "άποψη") είναι ότι νικέλιο ανευρίσκεται στον ατμό. Το δεύτερο ΓΕΓΟΝΟΣ (κι όχι άποψη) είναι πως (με βάση το προηγούμενο γεγονός) όσοι συστήνουν νικέλιο το πράττουν χωρίς να εχουν κάνει τίποτα ώστε να εξετάσουν αν το σύρμα αποτελεί έστω και μερικως την πηγή νικελίου στον ατμό. Όποιος διαφωνεί συγκεκριμένα με αυτά, δεν ξέρει τι του γίνεται γιατί διαφωνία σε πραγματικά γεγονότα δεν υπάρχει.

Τέλος, κανένας ατμιστης δεν θα πεθάνει επειδή για λίγους μήνες άτμιζε νικέλιο. Κανένας καπνιστής δεν θα πεθάνει επειδή καπνιζε 6 μήνες, 1 χρόνο ή 2 χρόνια. Το σκεπτικό ότι τόσο καιρό το κάνω και δεν έπαθα τίποτα είναι ίδιο με το να λες ότι τόσο καιρό κάπνιζα και δεν έπαθα τίποτα.

Επίσης, οι ποσότητες νικελίου που βρέθηκαν στο ατμό είναι αρκετά μικρές. Άρα και ο κίνδυνος ειναι μικρός (αλλά υπαρκτός). Επίσης, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βγάζουν και μικρές ποσότητες αλδευδων, που ενέχουν ένα  μικρό αλλά υπαρκτό κίνδυνο. Υπάρχει και το άγνωστο των αρωμάτων, που δεν γνωρίζουμε για όλα τι γίνεται στην εισπνοή. Επειδή όλα αυτά αθροιζονται, δεν βλέπω παράλογο κάποιος να ενημερώνεται ώστε αν θέλει να προσπαθήσει να αποφύγει ότι περισσότερο μπορεί. Όποιος δεν θέλει βέβαια, είναι δικαίωμα του. Ακούμε συνέχεια ότι το ατμισμα πρέπει να συγκρίνεται με το κάπνισμα. Είναι σίγουρο ότι και βιομηχανική PG και αρώματα από τα σκουπίδια να βάλεις, το ατμισμα θα είναι καλύτερο από το κάπνισμα. Να το κάνουμε λοιπόν?

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1479 391383 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 20:29
από tony1976
Τέλος στις γεύσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων [Νομοτεχνικά] 29 2367 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 12:25
από Antiprosopos
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1836 375582 Τελευταίο μήνυμα Απρ 22, 2025, 18:10
από tony1976
Γενικά για τις δημοσιεύσεις και τις έρευνες γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ 1494 260350 Τελευταίο μήνυμα Απρ 18, 2025, 17:00
από elr4cs
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4713 721919 Τελευταίο μήνυμα Απρ 18, 2025, 14:53
από geoliol
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1724 264174 Τελευταίο μήνυμα Απρ 14, 2025, 05:33
από Perry
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4935 683575 Τελευταίο μήνυμα Απρ 07, 2025, 22:31
από Doubt
VOOPOO VINCI SPARK 100 KIT [Ηλεκτρονικά mods] 0 736 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 19:26
από zamploutos
Καινουριος στο ατμισμα. Γνωμη για μονης χρησης τυπου Blu, Vuse και αλλα. Γενικά για τις συσκευές ατμίσματος 1 1455 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 09:22
από gstamatos
Omerta Liquids Shake and Vape 35 22451 Τελευταίο μήνυμα Απρ 02, 2025, 13:23
από Antiprosopos
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ Θέματα υγείας 7 2486 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 30, 2025, 19:03
από Σταύρος 63
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3462 889979 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 27, 2025, 22:40
από kostas.