[member=15018]GRat[/member] , τo Cr2O3 δεν ειναι καρκινογονο, αλλα δεν ειναι ασφαλες, ουτε στην καταποση, ουτε στην επαφη με το δερμα, ουτε στην εισπνοη(που μας ενδιαφερει)
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Chromium_III__oxide#datasheet=lcss§ion=Top
May cause allergy or asthma symptoms or breathing difficulties if inhaled [Danger Sensitization, respiratory]
Γιαυτο και τις ss δεν τις κανουν dry burn οσοι ατμιζουν με αυτες.
Καλά, αυτό δεν λέει και πολλά. Αν δεις πόσα αρώματα που εισπνέεις έχουν τον ίδιο χαρακτηρισμό (H334 May cause allergy or asthma symptoms
or breathing difficulties if inhaled) δεν θα ξανατμίσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (όχι όπως στον καρκίνο). Οπότε, μην μπερδεύεστε.
Θα επαναλάβω και πάλι, ΔΕΝ φαίνεται η έκλυση μετάλλων στον ατμό να έχει σημαντική σχέση με θερμοκρασίες. Ξεκολλήστε με αυτό!!!
Κατά τα άλλα, νομίζω πως έχουν ξεκαθαριστεί όλα στο συγκεκριμένο θέμα και οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση θα προκαλέσει σύγχυση. Δεδομένα και μελέτες για τα πάντα δεν υπάρχουν.
Αυτά λοιπόν από τον απαρχειωμένο γιατράκο, τον ξεπερασμένο και τον άσχετο, όπως έχουν πει αρκετοί κατά καιρούς και τώρα. Ξεκαθαρίζω,
δεν αναφέρομαι στον Γιώργο και τον Σπύρο που έκαναν το βίντεο. Αυτοί που τα είπαν το ξέρουν, και φυσικά είμαι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή για live συζήτηση και αντιπαράθεση. Για να δούμε ποιος θα σπάσει τα μούτρα του, φυσικά με στοιχεία, μελέτες και δεδομένα. Αυτά, και είμαι πάρα πολύ ευγενικός.