Διάβασα αρκετά από τα άρθρα γύρω από την "περίεργη νόσο" και τον θάνατο που ακολούθησε.
Γιατρός δεν είμαι.
Με τη
φτωχή μου λογική λοιπόν,
αναρωτιέμαι:1) Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κυκλοφορεί σίγουρα κάπου 10 χρόνια. (ακριβώς δε γνωρίζω)
Το ΗΤ όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο κι όχι μόνο στις ΗΠΑ.
Συνεπώς αν οφειλόταν αυτή η περίεργη νόσος στο ΗΤ θα έπρεπε να υπάρχει
διασπορά των κρουσμάτων στο χρόνο, αλλά και
χωρική διασπορά.
Δηλ 3 κρούσματα στην Αμερική 2 στην Ευρώπη 3 στην Ασία τον ένα μήνα, 4 στην Αμερική 4 στην Ευρώπη 2 στην Ασία τον επόμενο, και να συνεχίζει κατ αυτόν τον τρόπο με την πάροδο των ετών.
Αντ' αυτού, διαβάζω για 193 κρούσματα μαζεμένα σε διάρκεια 2 μηνών, και όλα αυτά τα κρούσματα μόνο σε 22 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.
Μα... αυτό από μόνο του δε δηλώνει ότι κάτι "περίεργο" κυκλοφορεί εκεί ?

Γιατί λοιπόν βιαστικά λένε ότι φταίει το ΗΤ και όχι το υγρό ?
2) Γνωρίζω ατμιστές πολλών ετών. Εγώ προσωπικά ατμίζω 7,5 χρόνια (κάθισα και τα μέτρησα τώρα μετά από αυτό, ειλικρινά δε θυμόμουν)
Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν ξαφνικά μαζεμένοι 193 ασθενείς έφηβοι ή νέοι, που σίγουρα δεν ατμίζουν πολλά χρόνια, και απ' την άλλη ατμιστές πολλών ετών να μην έχουν κανένα πρόβλημα ? Αν έφταιγε το ΗΤ όλ' αυτά τα χρόνια,
δε θα υπήρχε έστω ένας από τους χρόνιους ατμιστές (μην πω 100) που να πάθει αυτή την ασθένεια ?
3) Υπενθυμίζω και πάλι πως δεν είμαι γιατρός.
Αλλά αν κάποιος σας γνωρίζει έναν, ας τον ρωτήσει κι ας μου πει το εξής...
Οποιαδήποτε πνευμονοπάθεια, έχει συμπτώματα διάρροια και εμετό ?
Γιατί εμένα μου δείχνουν δηλητηρίαση σε συνδυασμό ίσως με πνευμονοπάθεια, και τα δύο προερχόμενα από "περίεργη σύσταση" υγρού ?
Δε σας κρύβω ότι όταν πρωτοδιάβασα τον τίτλο στην εφημερίδα ΘΕΜΑ "Γεγονός ο πρώτος θάνατος από ΗΤ" αναρωτήθηκα τι συμβαίνει και διάβασα όλο το άρθρο. Διαβάζοντάς το και συνειδητοποιόντας όλα τα παραπάνω λυπήθηκα για τον πόλεμο που δέχεται το ΗΤ. Θα "φάμε πόρτα" για τα καλά. Δε ξέρω αν κάποιος μπορεί να κάνει κάτι και τι ώστε να ξελασπώσει το ΗΤ, όχι τόσο στην κοινή γνώμη, όσο στα υπουργεία μας που ποιός ξέρει τι άλλο νόμο θα βρουν να περάσουν...
Κάποιος μου είπε ότι βλέπω μόνο τα πράγματα που θέλω να δω. Το θέλω αθώο κι έτσι το βλέπω. Μπορεί να ναι κι έτσι. Μπορεί να χει και δίκιο. Αλλά σ' αυτήν την περίπτωση, ας μου απαντήσει κάποιος στα πιο πάνω ερωτήματα που έχω, με βάση την απλή φτωχή μου λογική...