Με αφορμή το παραπάνω post θέλω να γράψω πως έχω πάρει 3 κλώνους Cloud One
σε διαφορετικές ημερομηνίες, όλοι με το ίδιο SKU από FT (έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει
άλλο) και όλοι είναι διαφορετικοί (το ίδιο ακριβώς μου 'χει συμβεί και με τους 3 Pheno
κλώνους, πάλι από FT). Αυτό για όσους αναρωτιούνται γιατί αντιμετωπίζουν θέματα
που άλλοι δεν έχουν, ή πριν αρχίσουν να γράφονται τα "κλασσικά" περί κακής/λάθος
χρήσης έχοντας κάποιοι άγνοια για το τι παίζει με τους κλώνους του συγκεκριμένου
μοντέλου, οι οποίοι είναι αρκετά "kinder έκπληξη". Τώρα το πως και το γιατί η FT
σμπρώχνει διαφορετικά μοντέλα με το ίδιο SKU δε το γνωρίζω (ίσως γιατί δεν είναι
τόσο γνωστό προϊόν να μην νοιάστηκαν για καλύτερη οργάνωση !?) όπως και να 'χει
είναι φάουλ.
Προσωπικά κάποιο τρομερό πρόβλημα δεν είχα με κάποιον από τους 3,
αν και με χαλάει που στους 2 η καμπάνα γυρίζει αρκετά πιο δύσκολο από τον 3ο και
το o-ring δεν μου είναι εύκολο να το αντικαταστήσω. Περιμένω ανταλλακτικά tank
μήπως γυρνάνε πιο εύκολα, αν και γενικά έβαλα κάποια drip tip (δοκίμασα 20+) που
κάνουν τη δουλειά. Ενημερωτικά, τα drip tip -με μια μικρή επιφύλαξη- είναι αυτά:
https://www.fasttech.com/p/2300305https://www.fasttech.com/products/2304404Τουλάχιστον, με παρηγορεί που δεν έτυχα σε κλώνο που το δαχτυλίδι αναπλήρωσης
βρίσκει με τις τρύπες και πρέπει να το γυρίσεις ανάποδα, ή σε κάποιες εκδόσεις που
ο ατμοποιητής είναι γιαλισμένος μόνο από τη μεριά...
Κλείνωντας, το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω και με του 3 είναι πως
ξαπλωμένοι αφήνουν μια μικρή κηλίδα υγρού (δεν έψαξα να βρω από που, θα είναι
είτε από το σημείο που ενώνεται το τανκ με τη βάση, είτε από την εισαγωγή αέρα).
Στήσιμο κάνω με KGD σε όλο το deck, ό,τι και να δοκίμασα δεν έφυγε η διαρροούλα.
(τους έχω όλους χωρίς o-ring κάτω στη καμπάνα, αλλά και με, δεν άλλαξε τίποτα).
Ά! Και τη θεϊκή γεύση που πολλοί περιγράφουν, ακόμη τη ψάχνω... Με 28άρι σύρμα
2.5 άξονα, 5 στροφές παίζει ωραία με σκέτη βάση ή με τις μενθόλες Umami που κάνω.
Με 32άρι σύρμα, 2.5 άξονα, 6 στροφές σα να παίζει καλύτερα και με περισσότερες γεύσεις.
Αλλά με γλυκές γεύσεις, φραουλοκρέμες κτλ, εκεί έχω θέμα, δεν βρίσκω sweet spot. Δοκίμασα
και το στήσιμο που προτείνει ο κατασκευαστής 3άρης άξονας, 35άρι σύρμα (δε θυμάμαι στροφές),
αλλά τη γεύση που παίρνω σε γλυκά υγρά με άλλους ατμοποιητές, δεν την πήρα ακόμη. Τι να πω,
ίσως να μην του πηγαίνουν τόσο πολύ τα γλυκά !? (ούτε με 38άρι - 40αρί σύρμα και πολλά W)
*αυτό για τη γεύση με επιφύλαξη, γιατί γενικά φέτος αντιμετωπίζω πρόβλημα εδώ και πολλούς μήνες
με τη γεύση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά μου φαίνεται περίεργο πχ να βάζω φρουτένιο υγρό και να
παίρνω full γεύση και με το γλυκό να τη ψάχνω. Επιλεκτικός κορεσμός μόνο στις γλυκές γεύσεις? WTF