Πηρα και εγώ ένα eGo-W (ατμοποιητή + πιπακι + θήκη) για δοκιμή και παραθέτω τις εντυπώσεις μου
Γενικά είναι ένα αρκετά καλό σύστημα.
Πρακτικά όπως και άλλοι συνατιμστές έχουν πει είναι ένα clearomizer με πιο καλή λειτουργία απο τα CE2.
Την καλύτερη λειτουργία την αποδίδω στο ότι έχει παχύ φιτίλι, μικρότερο μηκος (αρα το υγρό έχει να διανυσει μικρότερη απόσταση ως την αντίσταση)
και μεγαλύτερη διάμετρο δεξαμενης (για να μη χάνει σε ποσότητα υγρού).
Η κατασκευή του είναι καλύτερη απο του CE2, τουλάχιστον στο πλαστικό μέρος.
Τα θετικά. ● Καλό κτύπημα,
● αρκετός ατμός, σχετικά ζεστός
● λιγότερα υλικά (όχι πολυεστέρας),
● καλό φιτίλι και κατασκευή.
● Δεν είδα διαρροές τουλάχιστον κάτι αξιόλογο
● Καθόλου καμένο όσο και να προσπάθησα. Τεράστιο συν
Τα αρνητικά (και πως ξεπέρασα κάποια απο αυτά) ● Η γεύση. Ξεκινά πολύ καλά για clearomizer, στο τέλος του πρώτου γεμίσματος έχει γίνει ουδέτερη, μεταξύ 7 και 10 ml
αρχίζει και βγάζει μια "βοθρίλα".
Αυτό ξεπερνιάται με τις γνωστές μεθόδους που ισχύαν και για τα CE2 (και έχει αναφερθεί και από άλλους συνατμιστές)
δηλαδή
1) φάρδεμα των εγκοπών του καπακιού σιλικόνης που εφαρμόζει στο κεραμικό με την αντίσταση.
Αυτό δίνει καλύτερη ροή υγρου και καλύτερη γεύση
2) Dry burning. Περίπου στα 10Ml τον αποσυναρμολογώ (όπως εναν CE2) και καίω την αντίσταση με την μπαταρία
μέχρι να καθαρίσει εντελώς (και το φιτίλι να γίνει άσπρο) και είναι πάλι σαν καινούριο η σχεδόν...
● Σχετικά μεγάλη κατανάλωση
● "Ειδικό" γέμισμα (με μπουκαλάκι με βελόνα ή με συριγγα)
Το καινούριο που έκανα, δοκιμάστε τοΜετά το πρώτο dry burning παρατήρησα ότι ενώ ξεκίναγε πολύ καλά, η "βοθρίλα" ερχόταν πιο γρήγορα, και
άρχισε να μου δημιουργείται η υποψία ότι το φιτίλι σιγά σιγά "καταρρέει" και η αντίσταση δεν υγραίνεται όπως θα έπρεπε.
Δεν ήθελα να μπλέξω με αλλαγή φιτιλιου και γι αυτό μου ήρθε μια ιδέα που μεχρι στιγμής αποδίδει θαυμάσια.
Πήρα ένα μικρό μήκος φιτίλι του Cetin (Μου έχει μείνει 1 μέτρο) και το πέρασα απο επάνω απο την αντίσταση, μεσα στο "αυλάκι" του κεραμεικού ώστε
να την καλύψει και το κρέμασα στα πλάγια όπως και το δικό του. Δεν στηρίζεται πουθενά απλά κάθεται μεσα στο αυλάκι μάλλον χωρίς
κίνδυνο να φύγει.
Τώρα η αντίσταση υγραίνεται και απο επάνω και μέχρι στιγμής η γεύση είναι θαυμάσια (το τραβηγμα είναι λίγο σφικτότερο)
Το δοκιμάζω εδώ και μερικές ώρες. Αν εχετε φιτίλι περισσευούμενο δοκιμάστε το και εσείς.
Τα ουδέτερα● Το σύστημα "καπάκι στυλό" προσωπικά δεν με ενθουσίασε θα προτιμούσα φαρδύτερο και μεγαλύτερο πιπάκι.
Αλλοι όμως ορκίζονται σε αυτό, οπότε το βάζω στα ουδέτερα και όχι στα αρνητικά.
Τελική εντύπωσηΜέτριο προς καλό χωρίς πείραγμα, σχεδόν άριστο μετά τις απλές επεμβάσεις που έκανα
Θα ήθελα●Μεγαλύτερο πιπάκι
●Να βιδώνει και σε απλό 510 σπείρωμα χωρίς αντάπτορα (βιδώνει μόνο σε σπείρωμα eGo)