Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.
Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ ελαττωματική μπαταρία με εκρήξεις και μπουρλότα.
Επίσης, μέχρι αυτό το σημείο τού νήματος, δεν είδα καμία αναφορά για αστοχία υλικών, για κακές μπαταρίες που αναφλέγονται ή σκάνε. Είδα μόνο άμεσες ή έμμεσες αναφορές για κακή χρήση, αμέλεια, άγνοια, δοκιμή ή ακόμα κι “εμπειρική εξυπνάδα”. Συγγνώμη που θα το πω όμως θέλω να είμαι ειλικρινής. Διαβάζω γι' ακόμα μια φορά -σ' ένα ακόμα φόρουμ-, “έμπειρα” μέλη όπου συμβουλεύουν, με όποιο τρόπο νομίζουν εκείνοι σωστό, τους νέους χρήστες.
Νομίζω πως δεν έχει κανένα νόημα να δούμε ποιος την έχει πιο μεγάλη, την ατμιστική εμπειρία. Ο κακός χρήστης είναι παντού και ήταν εδώ από πάντα, από είδη ψαρέματος μέχρι εσώρουχα και μπαταρίες. Εξίσου επικίνδυνο -αν όχι περισσότερο- είναι να νιώθω έμπειρος (π.χ. να είμαι 2, 3, 4 ή 444 χρόνια ατμιστής και να παίζω στα δάχτυλα τα δάχτυλά μου, γιατί είμαι “παλιός”).
Πόσοι γνωρίζουμε τελικά τους τύπους μπαταριών που έχουμε καθημερινά σε χρήση; πόσοι έχουν διαβάσει τις οδηγίες χρήσης ή έστω τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά μίας συσκευής; πόσοι γνωρίζουν αν τους καλύπτει ο νόμος στο ν' απαιτήσουν οδηγίες χρήσης στην ελληνική γλώσσα; πόσοι γνωρίζουμε αν οι μπαταρίες είναι αναλώσιμες κι αν καλύπτονται από εγγύηση κατασκευής, ελέγχου ή ακόμα και αντικατάστασης; πόσοι τηρούν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας; (από γαντάκια και μασκούλα για υγρά, θήκες για μεταφορά μπαταριών, μέχρι απλούς ελέγχους σε ημερομηνίες και βασικά στοιχεία κατασκευής).
Χωρίς πολλά λόγια, ο κάθε νέος χρήστης-καταναλωτής, για κάθε προϊόν που χρησιμοποιεί, πρέπει πρώτα να έχει στην καθημερινότητά του τις βασικές γνώσεις (απ' το σχολείο ακόμα). Να ενημερώνεται απ' το επώνυμο κατάστημα και τον σωστό επαγγελματία. Το Διαδίκτυο πιστεύω πως είναι άλλο φρούτο, κι ασφαλώς, δεν θα μου μάθει Ηλεκτρισμό και πυρασφάλεια ο JoeBarTeam ή ο Batman13.