Όπως οι big farma & big tobacco πολεμούν το ητ, έτσι και οι "big e-cig" θα πολεμήσουν όποιο τέτοιο προϊόν δεν βγει από τα "σπλάχνα" τους και δεν κατεχουν τα δικαιώματα εκμετάλευσής του, ή δεν μπορούν να τα αγοράσουν... μέχρι να ρίξουν στην αγορά ένα παρόμοιο, δικό τους, προϊόν που οι reviewers θα εκθειάσουν, τα μαγαζιά θα προμοτάρουν, κι όλοι θα τρέξουμε να αγοράσουμε... χωρίς να ξέρουμε τί πραγματικά συμβαίνει, μέχρι να εμφανιστεί ένας κύριος Φαρσαλινός να το βάλει στο μικροσκόπιό του και να μας πει αν πρόκειται πέρι άνθρακος ή χρυσού...
Αυτά περί συγκρίσεως γυμνού ή ντυμένου σύρματος, ss, βολφραμίου, τιτανοκανθαλονικελίου, κεραμικών ή πολυμερών υλικών κοκ.
Το προϊόν τώρα, φαίνεται εξαρχής ότι έχει κάποια μειονεκτήματα, όχι γέμισμα από επάνω, ανύπαρκτα ανταλλακτικά, response time, ο κατασκευαστής εμπνέει την ίδια εμπιστοσύνη με τον οποιοδήποτε άλλον moder, που κάνει ένα home video για να παρουσιάσει τον πάντα πρωτότυπο ατμοποιητή του, συν το ότι φαίνεται να μην έχει ιδέα από το πώς δουλεύουν τα σημερινά ητ (tc or not tc, ιδού η απορία), και τελικώς η ύποπτα υψηλή τιμή, που κανείς δεν έχει καταλάβει αν ανταποκρίνεται στην καινοτομία και στα υψηλής τεχνολογίας υλικά του chip ή γενικώς στην όλη ποιότητα κατασκευής του άτμο, ή απλώς επειδή έτσι του άτμισε (κάπνισε) του κατασκευαστή....
Όλα αυτά, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν παρεκλίνουν και πολύ από την σημερινή πραγματικότητα της αγορά ητ, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται -όπως έχω ξαναγράψει- πέρι της πρώτης υλοποίησης μιας ιδέας που πλανάται από παλιά, στα μυαλά κατασκευαστών και ατμιστών, οπότε ας μην μετατρέψουμε τον τυπάκο σε σάκο του μποξ, ακόμα... Μην ξεχνάμε πως και το πρωτο ητ απείχε πολύ από αυτό που χρησιμοποιούμε σημερα !
Αρπαχτή; Ίσως. Ακριβή αρπαχτή όμως (αν προκειται περί τέτοιας), δεν θα δώσουν πολλοί 120$ για να το διαπιστώσουν κι εκεί μπαίνουν οι αγαπητοί reviewers που είναι ένα άλλο πονεμένο κεφάλαιο... Εγώ τουλάχιστον δεν θα έδινα 120$ για ένα αρχικό προϊόν που ίσως καταλήξει στον κουβά, δεν χρειάζομαι reviewer να μου το πει αυτό, επίσης δεν έχω αυτή την πολυτέλεια, εκτός κι αν μου εγγυόταν πολύ καλύτερη τιμή σε updates που ίσως προστεθούν μελλοντικά... Με 30-40$ θα του έδινα μια ευκαιρία και θα πλήρωνα ευχαρίστως (σε κανονική τιμή) τα όποια updates το έκαναν πιο λειτουργικό, αποτελεσματικό. Το λάθος έγκειται, κατ' εμέ, στο ότι μάλλον έχει υπολογίσει πόσα χαλάει τον χρόνο για έτοιμες αντιστάσεις ένας "μέσος" ατμιστής, και κοστολόγησε ανάλογα...
Το σίγουρο, νομίζω, είναι πως η αγορά αργά ή γρηγορα θα κινηθεί και προς τα εκεί, ήδη οι εργοστασιακοί άτμο έχουν σημειώσει μεγάλη βελτίωση και πλησιάζουν τους επισκευάσιμους σε απόδοση γεύσης, γιατί όχι και χωρίς αντιστάσεις λοιπόν; Το μέλλον θα δείξει !