Παρέλαβα σήμερα το απόγευμα τον κλώνο από gb.
Λύσιμο, σαπούνισμα, πέρασμα με ισοπροπυλική αλκοόλη, κτλ για να καθαρίσει. Δεν είχε πάντως επάνω του ίχνος λαδίλας.
Η συσκευασία του συμπαθητική, το πουγκάκι του αυθεντικού είναι πολύ πιο χρηστικό.
Περιέχει τον ατμοποιητή με drip tip, σετ ανταλλακτικά o-rings και το κλασσικό μπλέ κατσαβιδάκι.
Μερικές κοντινές στα επι μέρους κομμάτια του ατμοποιητή
Οι πρώτες εντυπώσεις μου για την ποιότητα κατασκευής είναι θετικές.
Τα κομμάτια "κουμπώνουν" σωστά, χωρίς κενά και τζόγους. Η καμπάνα βιδώνει καλά, αλλά θέλει αρκετή προσοχή γιατί στραβωβιδώνει πολύ πιο εύκολα από τον αυθεντικό και θέλει πάντα μια ανάποδη στροφή πριν την βιδώσεις. Μετά βιδώνει και ξεβιδώνει από το drip tip χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τα πάνω πάνω σπειρώματα στην βάση ήταν λίγο άγρια και είχαν λίγα γρεζάκια, με ένα δυο βιδώματα όμως καθάρισαν.
Τα orings της βάσης μάλλον χρειάζονται αλλαγή με λίγο πιο χοντρά γιατί όταν βιδώσεις σχεδόν τελείως πάνω στο μοντάκι μπορεί εύκολα να περιστραφεί το τανκ πάνω στη βάση και να χάσουν την ευθυγράμμιση τους οι τρύπες εισαγωγής αέρα.
Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι στο πάνω μέρος του τανκ κάτω από το μεταλλικό δαχτυλίδι, έχει δύο οπές οι οποίες μάλλον μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αναπλήρωση, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος αν έχουν και άλλη λειτουργικότητα.
Στην παρακάτω φωτογραφία τον έχω δίπλα διπλα με τον αυθεντικό, αν εξαιρέσουμε ότι το τανκάκι είναι πιο θαμπό και δεν έχει το λογότυπο phenomenon, κατά τα άλλα είναι πανομοιότυπος με τον αυθεντικό.
Τον έστησα με kanthal 0.32mm σε 2.4mm διάμετρο, 6 σπείρες στο 1Ω για χρήση στο μηχανικό όπως δηλαδή και τον αυθεντικό.
Γέμισα το τανκάκι σκέτη βάση και άρχισα να ατμίζω. Η παραγωγή ατμού πάρα πολύ καλή, η τζούρα μια χαρά για πνευμονική με τις 4 από τις 6 τρύπες ανοιχτές και το χτύπημα σωστό.
Όταν έμεινε το 1/4 από το τανκ, συμπλήρωσα άλλο 1/4 tribeca για να συγκρίνω την γεύση σε σχέση με τον αυθεντικό αφού έτσι το ατμίζω και εκεί.
Δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα κάποια διαφορά, πραγματικά για μένα είναι πολύ δύσκολο να τους ξεχωρίσω στο θέμα γεύση.
Διαρροές και καμένα δεν είχα ως τώρα, είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα για τέτοια συμπεράσματα.
Σε βάθος χρόνου θα δείξει αν έχει την αναμφισβήτητη ποιότητα και στιβαρότητα του αυθεντικού, όμως οι πρώτες εντυπώσεις είναι ξεκάθαρα θετικές, απρόσμενα θετικές θα έλεγα για πρώτη έκδοση του κλώνου.
Τέλος να πω ότι αισθάνομαι λίγο περίεργα γιατί είναι η πρώτη φορά που παίρνω κλώνο ελληνικού ατμοποιητή...
*** EDIT ***Έκανα δοκιμές συμβατότητας με τα κομμάτια του αυθεντικού και όλα κουμπώνουν / βιδώνουν / ταιριάζουν μεταξύ τους, άρα φαίνεται ο κλώνος που έφτασε στα χέρια μου να είναι 1:1
Τα αυλάκια στο ντεκ επίσης φαίνονται να είναι ίδια με του αυθεντικού.