Λοιπόν.. γιατί δεν εχω καταλάβει ακόμα τη διαδικασία..
Εχεις ενα βαζάκι με 100ml VG και μέσα έβαλες κόκκους/σπόρους (ψημενους φανταζομαι) κομμένους/αλεσμενους χοντρα σε μύλο, και το αφησες 2 βδομάδες.
Ποση ποσότητα καφέ ανα 100ml;
Σουρωμα μετα με τι;
Επίσης πιστευω να κάνουν και οι κόκκοι από κάποια ποικιλία εσπρέσο.
Την ίδια διαδικασία και με το τσάι, και περιμενουμε να ανοίξει ο κόκκος;
Δωσε λεπτομέρεις να το δοκιμάσω..
Οσον αφορα τις ποσοτητες ακομα δεν εχω ολοκληρωσει οπως ειπα, κι εμενα ακομη θελει αραιωμα.
Οι πρωτες δοκιμες ηταν για δεκαμελα, αυτη ειναι η πρωτη "σοβαρη" που γινεται σε μια σχετικη ποσοτητα, οποτε σε λιγο καιρο θα εχουμε αποτελεσματα (ειπα πως θα τ αφησω ενα μηνα να τραβηξει ολη τη γευση).
Τωρα οσον αφορα τη διαδικασια, θα τα ξαναπω αναλυτικοτερα γιατι ισως τα εγραψα νομιζοντας πως ολοι καταλαβαινουν την ορολογια του καφε...
Λοιπον, παμε σε ενα καλο καφεκοπτειο (προσωπικα εχω coffee island 100 μετρα απ το σπιτι μου) και διαλεγουμε καποιον καφε που μας αρεσει.
Του ζηταμε να τον τριψει στο 3 (απο 2.7 μεχρι 3.3 ειναι ενταξει)
βαζουμε σε ενα βαζακι με vg τον καφε (οι τελικες αναλογιες θα γραφτουν σε 2 βδομαδες αφου ο καφες φουσκωνει κατα τη διαδικασια κι απο κει που ειχες ζουμι εχεις λασπη και ξανα-αραιωνεις)
το αφηνουμε να εκχυλιστει (ενας μηνας πιστευω ειναι πολυ καλα)
μετα ακολουθει η διαδικασια φιλτρανσης.
Ο πιο απλος τροπος ειναι με χαρτινο η πλαστικο φιλτρο για καφε. Ισως 2-3 φορες. Επι πλεον οπως ειπα, προκειμενου να μην ατμισω την καφεινη (δεν πρεπει να ναι κακο, αλλα για ποιο λογο να το κανω αφου μπορει να φιλτραριστει χωρις να χασει γευση? ) θα το περασω και μια απο φιλτρο ενεργου ανθρακα (πουλιεται σε pet shops για ενυδρεια, σε μαγαζια για φιλτρα νερου, σε χημικα κτλ). Ο ενεργος ανθρακας κατακρατα τεραστια γκαμα τοξικων ουσιων, ισως ειναι υπερβολη, αλλα αφ ενος δε μου στοιχιζει τιποτα αφου ετσι κι αλλιως εχω αρκετα κιλα και ουτε ειναι κατι πολυπλοκο να γινει (απλως σε μια φαση φιλτραρισματος θα γεμισω το χαρτινο φιλτρο με ανθρακα και θα περασει το ζουμι απο μεσα).
Αν δω οτι τα καταλοιπα ειναι υπερβολικα θα δοκιμασω να το περασω τελος κι απο ενα φιλτρο 1-2 micron (οκ αυτο ειναι λιγο πιο εξειδικευμενο θεμα γιατι προφανως θα θελει κι ενα αντλιακι. Προσωπικα εχω ολο αυτο τον εξοπλισμο οποτε δεν υπαρχει θεμα η δυσκολια). Αυτο το τελευταιο βεβαια δε νομιζω να ειναι και τοσο απαραιτητο, αλλα οσο να ναι θα βοηθησει να μη χαλανε οι αντιστασεις τοσο συχνα (στην πρωτη δοκιμη που ειχα κανει η συμπεριφορα του υγρου ηταν περιπου σαν των el toro, αλλα η αληθεια ειναι πως φιλτραρα μονο μια φορα. Παντως κι ετσι δεν ειναι κατι τραγικο).
Μετα ακολουθει η αραιωση με νικοτινουχα pg στο βαθμο που ο καθε ενας θελει και κανα δυο μερες ωριμανση
@Nick74
Αν βρεις και μια καλή μαύρη σοκολάτα να προσθέσεις στο τσάι, θα βρεθείς μπροστά σε μία απίστευτη έκπληξη!
Ναι αυτο με τη σοκολατα το εχω στα υπ οψιν
αλλα αρχικα σκεφτομαι να φτιαξω ενα υγρο με πρασσινο τσαι και καφε (αυτο που ατμιζω τωρα δηλαδη
[size=78%])[/size]