Μετά απο αρκετό χρόνο χρήσης του evo και μια που είναι ήδη πολυσυζητημένο, δεν θα κανω αναλυτική περιγραφή
τηε εμφάνισης κτλ αλλά θα περάσω απ ευθείας στο "ψητό" με τα θετικά και αρνητικά του.
Το evo το έχω χρησιμοποιήσει αποκλειστικά με υγρά ecopure με τα οποία συνεργάζεται θαυμάσια.
Θετικά (+)
-Πολυ απλο στη χρήση για ένα νεο χρήστη (με τα εταιρικα cartridges)
-Καλή ροή (αλλά μικρό cartridge)
-Καλή απόδοση απο το usb
-Εξαιρετική ροή υγρού απο φιλτράκι στον ατμ
-Πολυ χορταστικη ποσότητα και πυκνότητα ατμού, δινει αμεσως τον ατμό χωρίς προθερμανση και ο ατμός έχει καλη θερμοκρασία.
Είναι μια πολύ καλή προσομοίωση τσιγάρου.
Αν μάλιστα ατμίσεις αρκετά αφήνει στο στόμα αυτήν την αίσθηση "ξηρότητας" του τσιγάρου.
-Με μικρή τζουρα είμαι ικανοποιημένος, πολύ ικανοποιητικό κτυπημα με τα ecopure, αν και διαφορετικής υφής απο αυτό του 510.
-Μου αρέσει για dripping μια που δεν χρειάζεται να σκοπεύσω όπως πχ στον 510 αλλά για να μην πλημμυρίσει θέλει 1 μεγάλη σταγόνα
η οποία να μπει στο κέντρο της γέφυρας και να κυλήσει και απο τις 2 πλευρές.
Dipping δεν δοκίμασα αλλά σίγουρα προσφέρεται εφ όσον είναι ανοικτού τύπου.
Αρνητικά (-)
-Πιο δυσκολο στη γεμιση cartridge από ένα τυπικό η.τ. Εκτός απο λαβίδα/τσιμπιδάκι χρειάζεσαι και παραμάνα ή συνδετήρα.
Αν για να το γεμίσεις αφαιρέσεις εντελώς την κάψουλα που είναι μέσα στο cartridge και δεν την τοποθετήσεις πάλι σωστά
(το καταλαβαίνεις γιατί κοντράρει στο κουμπωμα με τον ατμ) δεν τραβάει καλά (υπερβολικά σφικτά, με ελάχιστο ατμό)
και πρέπει να το βγάλεις και να το ξανατοποθετήσεις.
-Σφικτό τραβηγμα (για κάποιους είναι +)
-Μικρο cartridge, (αλλά με καλή ροή)
-To USB μου έπαιξε μόνο από υπολογιστή και όχι απο φορτιστή USB
-Υπερχειλίζει απο την τρύπα του φίλτρου αν παραγεμίσεις και σου έρχονται υγρά στο στόμα
Διάρκεια ενός cartridge γεμισμένο πλήρως με Ecopure Rich High
Με χρόνο κάθε ατμίσματος περίπου 2 δευτερόλεπτα μου έδωσε 196 ατμίσματα, μια πάρα πολύ καλή διάρκεια.
Πιστεύω ότι σε αυτό βοηθουν και τα παχύρρευστα ecopure σε συνδυασμό με τη χορταστική ποσότητα ατμου καθώς και το σφικτό
τράβηγμα που έχει ο ατμ και που αποθαρρύνει ατμο-τζουρες μεγάλης διάρκειας.
Διαρκεια μπαταρίας manual IQ
Με συχνό άτμισμα 2ώρες και 10 λεπτά περίπου καταναλώνοντας 1,5 γεμίσματα Ecopure mild
Διάρκεια Μικρής αυτόματης μπαταριαςQ
Περίπου μία ώρα και 20 λεπτά με κάπως αραιότερο άτμισμα.
Διάρκεια dripping
Με 1 μεγάλη σταγόνα (1.5 κανονικες περίπου) έβγαλε 29 ατμίσματα με περίπου 2 δευτερόλεπτα το καθε ένα.
Ecopure υγρά
-Τα ecopure είναι χαρακτηριστική περίπτωση του "μην κρίνεις με την πρώτη εντύπωση" στην αρχή μου φάνηκαν άγευστα ή ακόμα
χειρότερα με απαίσια γεύση, όμως το κόλπο είναι ότι πρέπει να ξεκινήσεις τη μέρα με ecopure και τότε τα εκτιμάς.
Εξαιρετική ποιότητα πολύ ελαφρύ άρωμα έντονη "ξηρή" τσιγαρίσια γεύση (σε γλώσσα και ουρανίσκο).
Συνεργάζονται άριστα με το evo
Δοκίμασα τα Rich, Regular, Mild (όλα High), Krystal (36mg σκοτώνει σκέτο), Menthol(High).
Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα για καθημερινό άτμισμα το menthol αλλά ούτως ή άλλως τα τσιγάρα menthol δεν μου
αρέσουν.
Το μόνο μείον είναι ότι αν το παρακάνω στο άτμισμα μου ξεραίνουν το λαιμό έντονα, περισσότερο απο υγρά με
βάση PG.
adaptor 510 μπαταρία σε 401 ατμ
Χρησιμοποίησα και τον δοκιμαστικό adaptor του funstore απο 401 σε 510
(ευχαριστώ το funstore που μου τον προμήθευσε για δοκιμή ύστερα από αιτημά μου) σε
- passthrough 510: έντονος ατμός ωραίο κτυπημα
- eGo με κώνο: πιο "μαλακό" στο λαιμό άτμισμα, βολέυει για dripping μια που η μπαταρία e-Go στέκει όρθια και είναι στεγανή.
Ειδικά με τη μπαταρία του eGo που έχει μεγάλη διάρκεια, ελπίζω να κυκλοφορήσει σύντομα
ο adaptor.
Σύγκριση μεταξύ του 401(evo+ecopure), 510, 901, 801
H σύγκριση βέβαια γίνεται με χρήση υγρών ecopure που είναι φτιαγμένα για το
συγκεκριμένο η.τ. οπότε μπορεί να είναι ελλιπής.
Κτύπημα στο λαιμό
510, 401(evo), 901, 801
προσομοίωση τσιγάρου
401(evo), 510, 901, 801
Πλουσιότερη γευση
901, 401(evo), 510, 801
Αποφυγή καμμενου/κακής γεύσης
901,401(evo),510,801
Ποσότητα Ατμού
401(evo), 510, 901, 801
Διάρκεια cartridge
801, 401(evo), 510, 901
Ευκολότερο τράβηγμα
801, 510, 901, 401(evo)
Λιγότερη Υπερχείλιση/Διαρροή
801,401(evo),901,510
Καλύτερη ροή υγρού
401(evo), 901,510,801
Λιγότερο ζέσταμα ατμ
801,901,401(evo),510
Καλύτερη συμπεριφορά μητρικού φίλτρου
401(evo), 901, 510, 801
Ευκολία επαναγέμισης φίλτρου
510,901,801,401(evo)
Ανοχή σε dripping
801,510,401(evo), 901
Λέξεις κλειδιά (+)
901 Καλή γεύση ισορροπία σε όλα
801 Άνετη τζούρα
510 Κτύπημα στο λαιμό, ντουμάνι
401 πολύ καλή προσομοίωση τσιγάρου (με ecopure)