vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

497 επισκέπτες, 3 χρήστες
Milarepa, manoslykos, anetost

Θα απαγορεύεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Αποσυνδεδεμένος zoobi

• 1159
  • Φύλο: Άντρας
  • Όπου υπάρχει καπνός... μπορεί να είναι ατμός.
Απ: Θα απαγορεύεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο;
« Απάντηση #255 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 22:34 »
Παιδιά συγνώμη που σας το χαλάω το πάρτυ, αλλά άκουσα Ο ΙΔΙΟΣ σε δελτίο ειδήσεων των 8 (δεν θυμάμαι κανάλι) ΤΗΝ ΙΔΙΑ την υπουργό υγείας να δηλώνει σε ερώτηση του παρουσιαστή των ειδήσεων, ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ Η.Τ.  :thumpdown: :P C:-) :angry_red: :angry_red_tooths: :fight_shot_auto: :whip: :fight_shot_thickgun:
Ότι και να λέμε εμείς, ότι και να λέει ο νόμος, αυτή η.... "κυρία" αυτό είπε.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ._
Περαστικά μας.
Καλά, αυτή μπορεί να λέει πως είναι δίμετρη ξανθιά κουκλάρα 20 χρονών, ο νόμος τι λέει... (για να ξέρουμε που θα τον γράψουμε δηλαδή ;D)

Αποσυνδεδεμένος atmistis

• 1462
« Απάντηση #256 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 22:40 »
Καλά, αυτή μπορεί να λέει πως είναι δίμετρη ξανθιά κουκλάρα 20 χρονών, ο νόμος τι λέει... (για να ξέρουμε που θα τον γράψουμε δηλαδή ;D)
Δεν είναι τόσο απλό Γιώργο φοβάμαι...
όταν θα έρθει το ζόμπι ο Δ.Υ. να σου γραψει το πρόστιμο, ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ :tongue_smilie:
Φοβάμαι πως μόνο με δικαστική απόφαση μπορεί να γίνει διαχωρισμός του Κ.Τ. από το Η.Τ. το οποίο δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το τσιγάρο που απαγορεύεται (και καλά κάνει κατα τη γνώμη μου)

Αποσυνδεδεμένος Τριπολίτης

• 2016
« Απάντηση #257 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 22:45 »
τοτε.αν καποιος ατμιστης φαει το προστιμο τοτε θα ειναι καλη ευκαιρια μεσω της δικαστικης οδου να γινει αυτος ο διαχωρισμος ;)

Αποσυνδεδεμένος zoobi

• 1159
« Απάντηση #258 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 22:48 »
όταν θα έρθει το ζόμπι ο Δ.Υ. να σου γραψει το πρόστιμο, ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ :tongue_smilie:
Φοβάμαι πως μόνο με δικαστική απόφαση μπορεί να γίνει διαχωρισμός του Κ.Τ. από το Η.Τ. το οποίο δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το τσιγάρο που απαγορεύεται (και καλά κάνει κατα τη γνώμη μου)
Αυτά που διάβασα στο nosmoke πάντως δεν αναφέρουν τίποτα για το ηλεκτρονικό, για κάπνισμα μιλάει και το κάπνισμα προϋποθέτει καπνό ο οποίος προϋποθέτει φωτιά, πράγματα που το η/τ δεν έχει.

Καταλαβαίνω όμως τι λες, ου μπλέξεις με δημόσιο υπάλληλο που έχει την παραμικρή "εξουσία".

Αποσυνδεδεμένος SEB

• 5899
« Απάντηση #259 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 22:50 »
Ας ερθει και ας το κοψει.τι παει να πει αυτο οτι θα το πληρωσω?Εγω προσωπικα δεν το πληρωνω και ας με πανε στα δικαστηρια.Να απαγορεψουν τις σουπες στα εστιατορια που ατμιζουν.τους καπνους(ατμους) στα club και disco ,και τις ντοματες και οτι τροφη  περιεχει νικοτινη και προπυλενογλυκολη.Εγω θα ατμιζω και θα συνεχισω να ατμιζω Κωστα μου και τα περαστικα μου σε αυτους που θα δεχτουν ενα ακομη μετρο απο την κριση που μας τρομαξε  8)

Αποσυνδεδεμένος atmistis

• 1462
« Απάντηση #260 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 22:51 »
τοτε.αν καποιος ατμιστης φαει το προστιμο τοτε θα ειναι καλη ευκαιρια μεσω της δικαστικης οδου να γινει αυτος ο διαχωρισμος ;)
Βέβαια, ΑΝ ο δικαστής δεν υπακούσει στην κυρία που προανέφερα  ;)

@zoobi αφού το είπε Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΜΕ, τι ξέρουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι  :tongue_smilie:
Η Υπουργός είναι Ο ΝΟΜΟΣ στο Ελλαδιστάν τους

Αποσυνδεδεμένος Χαρης

• *
  • 91
« Απάντηση #261 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 22:51 »

... απαγορεύεται η κατασκευή, προβολή, εμπορία και πώληση αντικειμένων που έχουν την εξωτερική μορφή προϊόντων καπνού ... 

Aρα οι εταιρίες που πουλάνε H.Τ. παρανομούν;

Αποσυνδεδεμένος atmistis

• 1462
« Απάντηση #262 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 22:56 »
Ας ερθει και ας το κοψει.τι παει να πει αυτο οτι θα το πληρωσω?Εγω προσωπικα δεν το πληρωνω και ας με πανε στα δικαστηρια.Να απαγορεψουν τις σουπες στα εστιατορια που ατμιζουν.τους καπνους(ατμους) στα club και disco ,και τις ντοματες και οτι τροφη  περιεχει νικοτινη και προπυλενογλυκολη.Εγω θα ατμιζω και θα συνεχισω να ατμιζω Κωστα μου και τα περαστικα μου σε αυτους που θα δεχτουν ενα ακομη μετρο απο την κριση που μας τρομαξε  8)
Βαγγέλη μου, ΟΥΤΕ ΕΓΩ θα το πληρώσω, εννοείται...
Δεν είναι αυτό το θέμα κατά τη γνώμη μου. Το θέμα είναι το γεγονός πως μία ΘΛΙΒΕΡΗ ΥΠΑΡΞΗ, θέλει να δείξει ΚΑΤΙ, (που ουτε εκεινη ξέρει καλα καλα τι) οτι δλδ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΟΛΑ, ΕΙΜΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ΄, ΣΚΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.
Και όσο για τα άλλα που αναφέρεις, πες μου πόσες φορές έχεις δει να βρίσκει το δίκιο του αυτός που το έχει στην Ελλάδα (και στο κοντινό σου περιβάλλον, στο εργασιακό π.χ.).
Κάνω λάθος?

Αποσυνδεδεμένος SEB

• 5899
« Απάντηση #263 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 23:03 »
Δεν είναι αυτό το θέμα κατά τη γνώμη μου. Το θέμα είναι το γεγονός πως μία ΘΛΙΒΕΡΗ ΥΠΑΡΞΗ, θέλει να δείξει ΚΑΤΙ, (που ουτε εκεινη ξέρει καλα καλα τι) οτι δλδ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΟΛΑ, ΕΙΜΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ΄, ΣΚΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.
Και όσο για τα άλλα που αναφέρεις, πες μου πόσες φορές έχεις δει να βρίσκει το δίκιο του αυτός που το έχει στην Ελλάδα (και στο κοντινό σου περιβάλλον, στο εργασιακό π.χ.).
Κάνω λάθος?
Δεν θα το συνεχισω Κωστα γιατι θα φυγει αλλου το θεμα και θα ανοιξουμε πληγες που ξεχαστηκαν και ησυχασαμε (μας τρομαξε η κριση) :)) :))

Αποσυνδεδεμένος zoobi

• 1159
« Απάντηση #264 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 23:04 »
Κάνω λάθος?
Γι' αυτό έχουμε καταλήξει Κώστα να τους γράφουμε στα @@ μας ότι νόμους και να ψηφίζουν και σκαρφιζόμαστε τα απίθανα για να κάνουμε τελικά αυτό που θέλουμε, γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή αίσθηση δικαιοσύνης.

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
  • Ατμιζω απο 9/9/09 τυχαίο ?
« Απάντηση #265 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 23:05 »
Τελικά απέκτησα μια πλήρη εικόνα
Εν αρχή ην ο νόμος Χατζηγάκη 2008
http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/534_nomos.pdf
Η Mariliz καταργεί κάποια άρθρα με το νόμο
N. 3868/2010    http://www.nosmoke.gr/component/content/article/281.html

και στη συνεχεια βγάζει την Υπ απόφαση για απαγόρευση και πρόστιμα απο 1/9
http://www.nosmoke.gr/

Το άρθρο για το ΗΤ  δεν αλλάζει , άρα είμαστε για πρόστιμα άμα ατμίσουμε σε δημόσιο χώρο
Νομίζω ότι κάτι πρέπει να κάνουμε μια που η διάταξη είναι παλιά αλλά επικαιροποιείται με το νέο νόμο

Αποσυνδεδεμένος oldseaman

• **
  • 364
« Απάντηση #266 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 23:08 »
ρε παιδια ποσο νομιζεται οτι θα κρατηθει σε ισχυ αυτος ο νομος? 1 μηνα?,2 μηνες? ,οσο κρατησε και η ζωνη ασφαλειας στα ταξι, θα βγαλουνε το πλαφον των προστιμων που θελουνε και μετα θα κανουν πως δεν σε βλεπουν (να φουμαρεις σε δημοσιο χωρο)

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
  • Ατμιζω απο 9/9/09 τυχαίο ?
« Απάντηση #267 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 23:10 »
Παράθεση
Γι' αυτό έχουμε καταλήξει Κώστα να τους γράφουμε στα @@ μας ότι νόμους και να ψηφίζουν και σκαρφιζόμαστε τα απίθανα για να κάνουμε τελικά αυτό που θέλουμε, γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή αίσθηση δικαιοσύνης.                                                                                                                                                
Ναι Γιώργο , αλλά αν βρεθεί ένα στραβόξυλο στη δουλειά και με καταγγείλει , παω για πρόστιμο και πειθαρχικές κυρώσεις.

Αποσυνδεδεμένος zoobi

• 1159
« Απάντηση #268 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 23:11 »
Τελικά απέκτησα μια πλήρη εικόνα
Εν αρχή ην ο νόμος Χατζηγάκη 2008
http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/534_nomos.pdf
Η Mariliz καταργεί κάποια άρθρα με το νόμο
N. 3868/2010    http://www.nosmoke.gr/component/content/article/281.html

και στη συνεχεια βγάζει την Υπ απόφαση για απαγόρευση και πρόστιμα απο 1/9
http://www.nosmoke.gr/

Το άρθρο για το ΗΤ  δεν αλλάζει , άρα είμαστε για πρόστιμα άμα ατμίσουμε σε δημόσιο χώρο
Νομίζω ότι κάτι πρέπει να κάνουμε μια που η διάταξη είναι παλιά αλλά επικαιροποιείται με το νέο νόμο
Γιατί η μόνη αναφορά που βλέπω για το η/τ/ και στα τρία είναι ότι απαγορεύεται η προβολή τους;  :hmmm: Που λέει για απαγόρευση χρήσης σε δημόσιους χώρους;

Αποσυνδεδεμένος Kostas

• 1830
« Απάντηση #269 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2010, 23:14 »
Noμίζω ότι το ερμηνεύεις λάθος Κώστα
Εγώ όπως το αντιλαμβάνομαι έχει ως εξής ...

1. Το ΗΤ  απαγορεύεται για δημόσια χρήση ρητώς
Αυτό το λέει στην 1η παράγραφο όπου απαγορεύει την κατασκευή και πώληση. Εφόσον απαγορεύεται η πώληση άρα απαγορεύεται και η χρήση (πάντα δημοσίως).Διότι δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεται η πώληση και να επιτρέπεται η χρήση απο παράνομα αγορασμένο προϊόν.
Δεν απαγορεύεται ρητώς.
Λέει δε συγκεκριμένα "...με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου"
Άρα εξαρτάται δηλαδή από την παράγραφο 2.

2. Αρεται η απαγόρευση εάν το ΗΤ εκριθεί ως μέσο διακοπής (2η παράγραφος β) όπου το Υπ. Υγείας  ορίζει τις προϋποθέσεις  έγκρισης.
Εδώ έχουμε χοντρό πρόβλημα. Νομίζω ?
Την δικιά μου ερμηνεία την έγραψα και συνεχίζω να την βλέπω με τον ίδιο τρόπο.
Δηλαδή αντιλαμβάνομαι ότι απαγορεύεται η πώληση κτλ. ΜΟΝΟ όταν δεν διαφημίζεται ως τρόπος διακοπής του τσιγάρου ή ως πιο υγιεινό από το τσιγάρο.
Σε διαφορετική περίπτωση η πώληση, κατασκευή κτλ. δεν απαγορεύεται.
Εδώ πιστεύω ότι είναι το παραθυράκι που μένει ανοιχτό για το ηλεκτρονικό.
Το όλο θέμα είναι θέμα ερμηνείας του νόμου και φυσικά οι απόψεις μπορεί να είναι διαφορετικές.

Αλλά για να πούμε και την αλήθεια δε βρίσκω και κανένα πρόβλημα στο να μην ατμίσω σε δημόσιους χώρους γιατί:
1. Μπορώ εάν θέλω να το κάνω στα κλεφτά, χωρίς να το πάρει κανένας απολύτως χαμπάρι...
2. Εάν δεν ατμίσω και για λίγο δεν έγινε και τίποτα...  :))

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359936 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1004 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114251 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450242 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110733 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374849 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328203 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1074 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6437 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15297 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29358 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99934 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F