Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο άνευ άλλων συστάσεων Δημήτρης Αγραφιώτης βρίσκεται πίσω από την Αμερικάνικη εταιρία κατασκευής ατμιστικών υγρών, MOUNTAIN OAK VAPORS, που πρόσφατα ενίσχυσε τη γκάμα της με premium σειρές, οι οποίες συνοδεύονται από πιστοποίηση ανεξάρτητου εργαστηρίου ως diacetyl free and acetyl propionyl free .
Δύο από αυτές τις σειρές διατίθενται πλέον στην Ελλάδα από την queen-ecigs.
Είναι οι σειρές crème de la crema και way of the dragon. Η τελευταία, σε συνεργασία της mountain oak με την Vintage Vapors. Aμφότερες με τιμή 20 ευρώ τα 30μλ.
CRÈME DE LA CREMAΠαρουσιάζεται από την εταιρία ως μίξη εξαιρετικών Ιταλικών κρεμών custard με άλλες γεύσεις και διατίθεται σε 0,3,6,12 και 18mg νικοτίνης. Ποσοστώσεις VG/PG άγνωστες, αναφέρεται όμως ως High VG.
Οι 5 γεύσεις της σειράς είναι:
1) CAPONE: κρέμα βανίλια, κρέμα custard και βατόμουρο
2) CORLEONE: Σοκολάτα με ίχνη από φουντούκι, κρέμα βανίλια και κρέμα custard
3) GOTTI: Kαθαρή κρέμα με βανίλια custard
4) OMERTA: Φράυολα με ιταλική κρέμα custard και πινελιές αφράτου κέικ βανίλια
5) GAMBINO: Μπανάνα, κρέμα και κρέμα custard.
Απέκτησα το
GAMBINO, το οποίο και δοκίμασα στον εβίβα μου, με ni200.
Το υγρό για όσους αγαπούν τις βανίλιες και τις βουτυράτες γεύσεις απλά δεν παίζεται. Η μπανάνα είναι πολύ ανάλαφρη στη γεύση, κυριαρχεί η βανίλια custard, απαλή, βουτυρώδης, πλούσια και χορταστική. Εχω δοκιμάσει πολλές custard, αυτή έχει αυτό που λείπει ακόμη και από την capella, που θεωρώ κορυφαία: απουσιάζει η όποια τραχύτητα στη γεύση της. Είναι πραγματικά αυτό που μεταφορικά περιγράφεται ως αφράτη. Εξαιρετικό υγρό, μακάρι να μπορέσω στο μέλλον να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα, ειδικά τη σκέτη custard.
WAY OF THE DRAGONΗ σειρά παρουσιάζεται από την εταιρία ως το επιστέγασμα της προσπάθειας των δυο εταιριών του Αμερικάνικου Νότου, που δημιούργησε ένα premium Tennessee υγρό. Διατίθεται κι αυτή σε νικοτίνη 0,3,6,12,18mg, με άγνωστες ποσοστώσεις VG/PG
Κι εδώ υπάρχει η κρέμα, όχι όμως ως κυρίαρχη, αλλά για να στρογγυλεύει τη γεύση.
Η σειρά περιλαμβάνει 4 υγρά
1. WHITE LOTUS: Παπάγια , νεκταρίνι, βερίκοκο με κρέμα
2. SATORI: φρέσκια κρέμα με κανέλα.
3. RYUU: Πίτα με κρέμα μπανάνα και πινελιές φυστικοβούτυρου
4. CHAKRA: Κρεμώδης μόκα με πινελιές κανέλας και μπισκότου
Από τη σειρά έχω το μπουκαλάκι
white lotus, στα 3mg. Εξαιρετικό υγρό, με την παπάγια στο επίκεντρο και το βερίκοκο να ακολουθεί, με το ροδάκινο να διακρίνεται αμυδρά. Η κρέμα εδώ δεν είναι κυρίαρχη, αλλά σπάει το όξινο των φρούτων, κάνοντας απαλή κι ελαφρά κρεμώδη τη γεύση. Πολύ ισορροπημένο υγρό, που σε προκαλεί να ατμίζεις συνεχόμενα.
Oι πιστοποιήσεις κάθε υγρού βρίσκονται στη σελίδα του, στο
www.mountainoakvapors.comΣτην Ελλάδα είπαμε ότι υπάρχουν εδώ:
http://www.queen-ecigs.gr/e-liquids και στο δίκτυο καταστημάτων της εταιρίας.
Δεν είμαι ειδικός στα υγρά, σαν τον Τρύφωνα, αλλά έχω δοκιμάσει πολλά και μπορώ τουλάχιστον να αξιολογήσω συγκριτικά. Αν σας αρέσουν τα γλυκά, τα φρουτένια και τα κρεμώδη, ή οι συνδυασμοί τους, αυτά τα 2 μπουκαλάκια που δοκίμασα είναι εξαιρετικά συγκρινόμενα με όσα άλλα έχουν πέσει στα χέρια μου κι έχουν φρούτα, κρέμα ή συνδυασμούς φρούτων με κρέμα.