Ποιο ηταν το λαθος σου και τι καταλαβες εσυ;
Επισης με το παρακατω τι θες να πεις γιατι εχει αμεση σχεση με την απαντηση που θα δωσεις.
Εξηγησε το μας οσο πιο επιστημονικα γινεται να το εμπεδωσω.
Και αν θες να σε βοηθησω βαλω μια αντισταση 0.3ohm στο ηλεκτρονικο μοντακι σου και ζητησε του πχ 36watt.
Πες μας τωρα ποσα volt & ποσα αμπερ θα ζητησει το κυκλωμα για να καταλαβουμε ποτε στρεσαρεις τις μπαταριες σου και για πιο λογο συμβαινει.
Μάλλον κατάλαβες οτι τουλάχιστον εγώ, παραδέχτηκα πως έκανα λάθος και για αυτό τροποποίησες το post σου.
Το λάθος που κατάλαβα εγώ, είναι οτι πήγα να υποστηρίξω αυτό που έλεγες, που τελικά είναι λάθος (για πολλούς λόγους).
Οτι δηλαδή, στην εν σειρά διάταξη 2 μπαταριών, η κάθε μπαταρία, δίνει το ίδιο ρεύμα με το άν ήταν σε παράλληλη διάταξη και όχι το μισό όπως ισχυρισζόσουν εσύ και εγώ.
Το post μου το οποίο έχεις κάνει quote, είναι λάθος που είπα εγώ. Τα αμπέρ που ζητάμε απο τις μπαταρίες είναι ίδια είτε είναι σε σειρά, είτε είναι παράλληλα.
Η αντίσταση στο ηλεκτρονικό Mod δέν έχει σημασία, γιατι το κύκλωμα εισόδου είναι διαφορετικό απο το εξόδου.
Άν υποθέσουμε λοιπόν πως μιλάμε για 2μπάταρο mod, στο οποίο και οι 2 μπαταρίες έχουν τάση 4V και οι απώλειες του κυκλώματος είναι 0, τότε:
- Σε παράλληλη συνδεσμολογία, το κύκλωμα τροφοδοτείται με Ι=36W / 4V = 9A.
Κάθε μπαταρία, δίνει απο 4,5Α και η τάση του κυκλώματος είναι 4V.
- Σε εν σειρά συνδεσμολογία, το κλκλωμα τροφοδοτείται με Ι=36W / 8V = 4.5A.
Κάθε μπαταρία, δίνει απο 4,5Α και η τάση του κυκλώματος είναι 8V.
Στην εν σειρά συνδεσμολογία, προστήθεται απο τις μπαταρίες μόνο η τάση.
Στην παράλληλη συνδεσμολογία, προστήθεται μόνο η ένταση,
και κατ'επέκταση η χωρητικότητα (Θα το πώ ποιητική αδεία... Εσείς πείτε το όπως θέλετε...).
Όμως η διαφορά είναι στο ίδιο το κύκλωμα.
Στην εν σειρά διάταξη, το ρεύμα που διαρέει το κύκλωμα είναι το μισό, άρα, οι απώλειες σε ενέργεια (θερμική) που έχουμε απο την εσωτερίκή αντίσταση του κυκλώματος είναι και αυτή μισή, μίας και είναι ανάλογη των W, και αντιστρόφως ανάλογη της έντασης.
(J=W/s = (V x I)/s = (V x V/R)/s = V^2/Rs ή απλούστερα Wh = W/3600 κλπ.)
Αυτό που στρεσάρεται λοιπόν είναι η πλακέτα, απο την οποία πρέπει να περάσουν τα διπλάσια ampere, όταν η διάταξη των μπαταριών είναι παράλληλη.
Στα χαμηλά Watt, δέν υπάρχει πρόβλημα,
και έχουμε κέρδος τον διπλασιασμό της χωρητικότητας.
Στα ψηλά watt όμως, υπάρχει θέμα, τόσο στην αποδοτικότητα του κυκλώματος, όσο και στην θερμοκρασία του.
Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε και ο micro σε προηγούμενό του post, στα mod επειρεάζεται μόνο το κύκλωμα εισόδου, καθώς αυτό που θα τροφοδοτήσει την αντίστασή μας, θα κάνει step up, ωστε να ανεβάσει την τάση και να πέσει το ρεύμα που διαρρέει το κύκλωμα.
Πέρασα δάσκαλε??
Τώρα εξήγησέ μου και εσύ το κάτωθι για να καταλάβω τί εννοούσες και τί εννοείς.
...
Επειδή τα Watt είναι αποτέλεσμα των volt*Amp, όταν το μοντ ζητάει 40W από 2 4voltες σε σειρά = 8volt μπαταρίες, θα τραβήξει 2.5Α από την κάθε μία (2.5x 2 = 5A και 5A x 8v = 40w), ενώ αν οι μπαταρίες ήταν παράλληλα 2 4voltες = 4volt , θα τράβαγε 5Α από την κάθε μία δηλαδη συνολο 10Α 5x2=10 x 4v = 40w)
...
ενώ μετά
Θα τραβηξει 1Α και θα πολλαπλασιασει τα volt x3
(Image removed from quote.)
Δες το load 36v,1A
θα τραβηξει 1Α και θα πολλαπλασιασει τα amp x3
(Image removed from quote.)
Δες το 12v,3A
Τελικά εσύ τί απο τα 2 υποστηρίζεις?
Γιατι όταν έλεγα το ίδιο με εσένα, πήγαινες κόντρα και όταν είπα οτι τώρα λές το ίδιο με τους άλλους, πάλι κόντρα πήγες...